Start.Klats.Klets.Klits.Klots.Kluts.

GEOCACHE PLAATS – LEES DIT AUB

 

Proficiat, je hebt het gevonden! Toevallig of niet!

 

Waarom zit deze container hier verborgen? Wat doet dit ding hier met al deze spullen erin?

 

Het maakt deel uit van een wereldwijd spel voor GPS-gebruikers (Wereldwijd Positioneer Systeem) , genoemd GPS Stash Hunting, Geocaching of geoschattenjacht. Het spel houdt minimaal het volgende in : een GPS-gebruiker verstopt een schat (deze container + inhoud) en publiceert de exacte coördinaten zodat andere GPS-gebruikers de schat kunnen zoeken. De enige regels zijn : als je iets uit de container neemt moet je er ook iets insteken, en je moet ook iets in het logboek schrijven over je bezoek. Hopelijk heeft de persoon die deze schat verborgen heeft een goede plaats gevonden die zich niet op privé-terrein bevindt en die moeilijk te vinden is door mensen die niet aan het spel deelnemen. Soms blijkt een goede plaats eigenlijk een heel slechte plaats te zijn.

 

ALS JE DEZE CONTAINER PER ONGELUK GEVONDEN HEBT:

 

Goed! Je kan altijd meedoen met ons! We vragen enkel het volgende:

 

• Verplaats de container niet of verniel hem niet AUB. De eigenlijke schat is juist het vinden van de container en van gedachten te wisselen met iedereen die hem ook gevonden heeft. Als je wil kan je iets meenemen. Maar laat dan AUB ook iets achter van jezelf voor anderen om te vinden en schrijf iets in het logboek.

• Indien mogelijk laat ons weten dat je deze site gevonden hebt op de onderstaande website.

 

De GPS Stash Hunt (GPS Schattenjacht) is open voor iedereen die avontuurlijk ingesteld is en in het bezit is van een GPS. Op dit moment heeft de organisatie een thuisbasis op het internet. Bezoek onze website voor commentaar of als je iets meer over geocaching wilt weten.

 

 

http://www.geocaching.com

 

Indien deze container zich op privé terrein bevindt en je wilt dat hij weggehaald wordt laat het ons AUB weten. We verontschuldigen ons hiervoor en zullen hem zo snel mogelijk weghalen.

 

Dit briefje is bedoeld voor mensen die per ongeluk dit containertje hebben gevonden.

 

Waarom ligt dit containertje hier?

Het maakt deel uit van een wereldwijd spel voor GPS-gebruikers genaamd: Geocachen.

Het spel houdt het volgende in: een geocacher verstopt een schat (zoals dit containertje) en publiceert de coördinaten op internet. Andere geocachers kunnen met behulp van een GPS-apparaat de schat dan proberen te vinden. Er is wel een regel: je moet iets op de logstrook schrijven over je bezoek. Hopelijk heb ik deze schat verborgen op een plaats die moeilijk te vinden is door mensen die niet aan het spel deelnemen.

Nu je dit containertje hebt gevonden kun je meedoen met ons! Ik vraag enkel het volgende: Verplaats het containertje niet. Verniel het niet. De eigenlijke schat is het vinden van de container. Schrijf op de logstrook de datum en tijd waarop je het containertje hebt gevonden.

Indien mogelijk laat ons weten dat je deze cache gevonden hebt. Dat kan via deze website: http://www.geocaching.nl. Ook kun je mailen naar: geocacher@geocaching.nl

 

Lees dit svp - Geocache plaats – Lees dit svp

 

Deze brief is bedoeld voor mensen die per ongeluk deze container hebben gevonden.

 

Waarom ligt deze container hier verborgen met al deze spullen erin?

Het maakt deel uit van een wereldwijd spel voor GPS-gebruikers genaamd: Geocachen

Het spel houdt het volgende in: een geocacher verstopt een schat (zoals deze container + inhoud) en publiceert de coördinaten op internet. Andere geocachers kunnen met behulp van een GPS-apparaat de schat dan proberen te vinden. Er zijn wel enige regels: als je iets uit deze container neemt moet je er ook iets insteken, en je moet ook iets in het logboek schrijven over je bezoek. Hopelijk heb ik deze schat verborgen op een plaats die moeilijk te vinden is door mensen die niet aan het spel deelnemen.

 

Nu je deze container hebt gevonden kun je meedoen met ons! Ik vraag enkel het volgende:

Verplaats de container niet. Verniel hem niet. De eigenlijke schat is juist het vinden van de container. Als je wil kan je iets meenemen. Maar laat dan svp ook iets achter van jezelf voor anderen. Schrijf in het logboek de datum en tijd waarop je de container hebt gevonden.

 

Niet meenemen:

- het logboek en/of

- voorwerpen waar een metalen plaatje aanhangt voorzien van een nummer en/of

- speciale munten voorzien van een nummer

 

Indien mogelijk laat ons weten dat je deze container hebt gevonden.

Dat kan via deze website: http://www.geocaching.nl

Ook kun je mailen naar: geocacher@geocaching.nl

 

Indien deze container zich op privé terrein bevindt en je wilt dat hij weggehaald wordt laat het ons AUB weten. We verontschuldigen ons hiervoor en zullen hem zo snel mogelijk weghalen.

 

 

Per ongeluk

Het kan altijd gebeuren dat een dreuzel per ongeluk je cache vindt. Geocaching.com raadt daarom aan altijd een brief in de cache te stoppen voor deze lieden in de hoop dat ze de cache dan niet rippen. Zo'n brief heet een stashnote.

 

Inhoud stashnote

Wat moet er in zo'n stashnote staan. Op geocaching.com vindt je een blauwdruk. Dat is een nogal algemeen verhaal: 

 

Mij lijkt het verstandig om ook gegevens van de cache-legger te vermelden. Ofwel een telefoonnummer, ofwel een email-adres. Verder moet het verhaaltje aangepast worden aan het soort cache. Voor een filmrolletje geldt bijv. niet dat er voorwerpen geruild kunnen worden. Daarom enkele voorbeelden hoe het ook kan.

 

Micro

De stashnote voor een micro:

 

Cache met goodies

In grotere caches zijn vaak goodies gestopt met de bedoeling die te ruilen. Ook kunnen er TB's en/of geocoins in aanwezig zijn. Daarom moet de stashnote er wat anders uitzien: