Start.Klats.Klets.Klits.Klots.Kluts.

Mysterie

Geocaching zit vol mysteries. Dat komt door alle pluimages. Die van de geocachers. Voordat ze zich in deze hobby stortten, hadden ze namelijk ook al een leven. Wel veel saaier natuurlijk, maar toch zijn ze dat oude leventje niet vergeten. Ze stoppen het naadloos in hun nieuwe uitdagende leven. Waarom? Ja, waarom beklimmen mensen bergen? Waarom springen ze uit vliegtuigen? Waarom duiken ze in de zee? Gewoon. Zo zijn we.

 

Getallen

Geocaching berust op getallen. Wat je ook bedenkt om een cache vindbaar te maken, uiteindelijk moet er vrijwel altijd een stelletje getallen uitrollen. Het zijn de getallen waaruit de coördinaten bestaan, dus zo-en-zoveel graden Noorderbreedte en zo-en-zoveel graden Oosterlengte. Het kan eventueel anders met bijvoorbeeld de zogenaamde RD-coördinaten, maar ook dat zijn getallen.

Veel caches kun je tamelijk makkelijk vinden, omdat een cache-legger simpel de coördinaten van een cache vrijgeeft. Maar niet iedereen is zo “klantvriendelijk”. Soms krijg je als eenvoudige hunter getallen voor je kiezen waar je in eerste instantie geen chocola van kan maken. Goed voor het gebit dus, maar nog beter voor je hersens want ze moeten aan het werk. Zoniet, vind je geen cache.

 

Mysterieuze getallen

Hieronder zie je een bonte verzameling van “getallen” waar je eigenlijk NIETS aan hebt. De bedoeling ervan is om die getallen om te zetten in andere getallen waar je WEL wat aan hebt. Uiteraard vermeld ik er niet bij wat de oplossing is, want dan krijg ik een stel boze geocachers op mijn nek, omdat ik zit te spoilen en daar houden wij in geocache-land niet van.

Waarom ze hier worden gepresenteerd? Als een ode aan de creatievelingen die ze hebben bedacht!

Klik eventueel op de bordjes.