Puntjesjagersgilde

Puntjesjagers van het tweede uur (51-100)

 

Puntjesjagers-banner ===>

PUNTMASSA: Puntgave lichtpuntjes

<=== Puntjesjagers-banner


Als je deze banner tegenkomt, heb je te maken met iemand die graag veel caches wil vinden.

Hieronder vind je de html-code voor de banner. Die kun je bij voorbeeld in je profile plaatsen: (met dank aan LeoCache.NL)

 

<a href="http://www.carrottelogs.nl/puntjesjagersgilde.html" target="_blank"&gt <img src = "http://img.geocaching.com/cache/8ca06ac2-fb88-4b79-85d3-248963c36de0.jpg" title="Klik hier om óók Puntjes te jagen!" alt="Klik hier om óók Puntjes te jagen!" width="205" height="50"/&gt</a>

  

Wil je de banner ook gebruiken, kopieer hem gerust, maar...
Mail je teamnaam en schrijf beknopt op waarom en hoe je de puntjes vergaart: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Je tekst wordt hieronder opgenomen.
Je bent dan automatisch lid van het Puntjesjagers-gilde.

 
 

Definities (zie eventueel de begrippenlijst)

Puntjesjager

Iemand die het geocachen voornamelijk beoefent om veel caches te vinden en zodoende hoog te scoren in ranglijsten. Ter verduidelijking: een puntjesjager beoogt de puntjes op normale legale wijze te verzamelen. Dit in tegenstelling tot de puntjesstroper.

Puntjesstroper
Iemand die het geocachen voornamelijk beoefent om veel caches te vinden en zodoende hoog te scoren in ranglijsten, maar daarbij niet altijd even zorgvuldig te werk gaat, of zelfs oneerlijk en/of op achterbakse wijze opereert.

 

Hieronder de 50 Puntjesjagers van het tweede uur.
 

51. brilstar (25-02-2011):
Ik ben nogal eens onderweg door het hele land en ik bereid altijd een aantal caches voor om deze op te rapen. Tijdens deze reisjes altijd snelle oppikkers in de buurt van de doorgaande wegen. Tijdens deze reisjes ben ik dus een echte puntjesjager.
 

Profile for brilstar

52. team Berli (25-02-2011):
Sinds 2004 zijn wij al met geocachen bekend. Ik moet zeggen dat we heel rustig zijn begonnen. Af en toe een wandeling met een kistje op het eind; soms een jaar helemaal niets gezocht...
In de meivakantie van 2008 is het puntjesjagen begonnen. Vooral tijdens de vakanties in het buitenland zodat je vaak op de mooiste plekjes van de omgeving terecht komt. Ondertussen raken we echt op stoom nu we ook steeds meer en vaker in onze eigen omgeving gaan cachen; de cirkel van zoeken wordt steeds groter!
Als we zo doorgaan worden we in 2011 kilocacher, vandaar dat we nu wel rijp zijn voor het etiket: puntjesjager.
Geocachen: zo kom je nog es ergens!
 

Profile for team Berli

53. hopmaniak (01-03-2011):
Sinds december 2009 verknocht aan Geocachen en inmiddels in 15 maanden al bijna 2500 caches gevonden. Ook de podiumpuntjes lopen zo af en toe lekker binnen en na de 75 founds op 1 dag is het tijd om een officieel lid der puntjesjagers te worden.
 

Profile for hopmaniak

54. nogeenGuus (12-03-2011):
Ik kan me helemaal aansluiten bij de beschrijving van FriWis; het is gewoon echt een kick om zoveel mogelijk caches te vinden. Daarbij geef ik wel de voorkeur aan multi's en mysteries, maar hele series tradi's ophalen in groepsverband is ook erg leuk. Het mooiste aan deze hobby vind ik toch wel de prachtige plekjes waar je nu ineens komt, maar ook het enorm leerzame aspect van de mysteries bevalt me goed.
 

Profile for nogeenGuus

55. Woefes (12-03-2011):
‘Trouw bij elke vondst van een cache loggen, als je dat niet doet, dan doe je het niet voor de puntjes. Ik log graag bij alle caches en meer, daarom ben ik een puntjesjager =). Daarbij is geocachen natuurlijk ook genieten van de omgeving en de natuur, komen op plaatsen waar je anders niet komt en plaatsen ontdekken. Ook even naar buiten is een belangrijk geocache-punt voor mij.’ Ook vind ik een puntjesjagers-banner een grappig idee! (alleen heb nog niet meer dan 10.000 caches ;)
 

Profile for Woefes

56. PeterCoef (14-03-2011):
Een jaar of dertig ben ik bestuurlijk actief geweest in de sportwereld. Dat kostte me alle vrije tijd naast gezinsleven, werken, sociale contacten onderhouden en zelf actief zijn. Tussendoor loste ik logische puzzels op, deed aan squash, fietste graag en wandelde ik. In 2008 ben ik gestopt met mijn bestuurlijke hobby's en viel in een spreekwoordelijk zwart gat. De vrijgekomen tijd vulde ik, hangend op de bank, de blik gericht op de TV, biertje in de ene hand, afstandsbediening in de andere, borrelnootjes binnen bereik. En ik voelde me niet gelukkig. Actief sporten lag niet meer binnen mijn bereik door hartritmeproblemen. Eindje fietsen? Stukje wandelen? Dat kon nog wel, maar waar naar toe?
Op enig moment, toen we eens een keer met wat vrienden tijdens een gezellig weekend een wandelingetje maakten, hadden er twee een GPS bij zich. Handig om achteraf te kijken waar je hebt gelopen, de route plotten in Google Earth. En handig om je auto terug te kunnen vinden. Ik was geïnteresseerd. Weer thuis herinnerde ik me ooit, in een computerblad, een artikeltje te hebben gelezen over schatzoeken met een GPS. Ik ben op zoek gegaan en voelde meteen dat ik dat leuk zou vinden. Wandelen en fietsen met een doel. Dat is wel leuk. Puzzelen (onderweg tijdens multi's, thuis aan mysteries). Ik oriënteerde me meteen op de GPS-markt en kocht een GPSmap 60CX van Garmin. Op 1 mei 2009, tijdens een weekje vakantie op Zeeuws-Vlaanderen, vond ik met mijn vrouw Lidie, mijn eerste cache: een earthcache. En er volgde meer. Dat ik ook toen tegen mijn eerste DNF aan liep was minder, maar daar ben ik nu wel aan gewend. Het voelt niet meer als een nederlaag.
Al snel bleek dat niet alleen wandelen, fietsen en puzzelen de aantrekkelijkheid van dit spel voor mij bepalen, maar ook het schrijven van de logjes. Ik mag graag een wat langere log intikken (hoewel ik niet kan tippen aan de verhalen van, bijvoorbeeld, Grote Griezel). Maar goed, ik hoef dan ook niet overal de beste in te zijn. Daarom bemoei ik me ook niet met de race voor het erepodium als er weer een nieuwe cache uit komt. Wel heb ik de drang in me om mezelf te overtreffen, mijn eigen grenzen te verleggen. Daar sturen de diverse statistiekjes mijn cachegedrag in en is uiteindelijk ook typerend gedrag ontstaan dat ik 'puntjesjagen' zou willen noemen. Gelukkig is dat niet bepalend voor de manier waarop ik uitvoering geef aan het geocachen, maar wel voor de keuzes die ik soms maak.
Even terug naar het gezin. Mijn kinderen zijn volwassen, hoewel nog niet allemaal het huis uit. Lidie heeft nog bezigheden in de sportwereld die ik inmiddels achter me heb gelaten. Als ik alleen ben ga ik er ook alleen op uit. Puntjes jagen doe ik alleen. Lidie houdt niet van zoeken. Wel wil ze de meer klassieke puzzels oplossen en krijg ik haar mee als ik een leuke multi heb gevonden. Dan gaan we samen wandelen of fietsen. En ze geeft me de ruimte, hoewel ze inmiddels vindt dat ik verslaafd ben. Dat ik gek ben als ik met een groepje in de buurt van Hoogeveen ruim 11 uur door een beijst bos loop in het holst van de winternacht en dan weer terugrijd.
Ze heeft dus weinig met geocachen. Dat is voor mij. En zo nu en dan jaag ik puntjes. Alleen. Om mijn eigen statistieken te verbeteren. En dan denk ik dat ik deze banner op mijn profielpagina mag plaatsen.
 

Profile for PeterCoef

57. MaaBo (26-03-2011):
Het is eigenlijk best wel simpel, mannen zijn gemaakt om te jagen, althans dat was vroeger zo. Nu, op jacht naar vlees of kokertjes? Vlees zijn ze thuis niet zo blij mee, ik zie het al helemaal voor mij hoe er gereageerd wordt als ik een road-kill meeneem (jagen met geweer heb ik geen vergunning voor), dus dan maar jagen op caches, dus als ik binnen stap moeten ze het alleen maar doen met de verhalen waar ik "gejaagd" heb en welke caches ik nu weer heb gevonden.
Zonder gekheid, er gaat veel tijd in zitten, maar wel een heel leuke manier van vrije tijdsbesteding.
 

Profile for MaaBo

58. beberg (26-03-2011):
Puntjes jagen is één, maar wij gaan liever voor de multi’s en de mysteries. Geocachen is meer dan alleen puntjes wegwerken. We gaan voor de wandelingen in de natuur, mooie plekjes bekijken en de creativiteit van de makers!
Geocachen is echt geweldig!!
 

Profile for beberg

59. Frezona (17-04-2011):
Waarom en hoe puntjes verzamelen?? Nou, omdat het leuk is! Okay, misschien iets te beknopt. De meeste founds doe ik samen met team DeFret, gezellig op pad naar de natuur. Soms ga ik ook ‘s morgens voor mijn werk in de buurt op zoek. Dan meestal traditionals omdat ik niet heel veel tijd heb. De waarom, is grotendeels zodat je een doel hebt om er op uit te gaan. Ook de “spanning” van ongezien een stash pakken is een kick en natuurlijk eens in de zoveel tijd naar een event is ook altijd gezellig,
 

Profile for Frezona

60. karelj (25-04-2011):
De helft van het team puzzelt graag en de andere helft gaat graag op stap.
Wil de puntjes jagen om Wim_S in te halen. Die uitdaging staat.
 

Profile for karelj

61. NiMa&theBlackdog (02-05-2011):
Wij zijn NiMa&theBlackdog. Samen met onze labrador snuffelen we vele plaatsen af naar caches. Zelfs de vakanties worden er op afgestemd. Wij hebben ook al meerdere vrienden met het virus besmet. Een fantastische hobby, altijd in de buitenlucht, gezond wandelen en
vele mooie plekjes ontdekken. Wat wil een mens nog meer?!
 

Profile for NiMa&theBlackdog

62. Zw@@ntjes (15-05-2011):
Nog niet zo heel veel puntjes tot nu toe maar het werkt zeer verslavend. Elke dag even kijken of er nog nieuwe puntjes in de buurt liggen en ze als het even kan zo snel mogelijk oplossen/halen.
Het leuke is dat je op plekken komt waar je normaal nooit zou komen en je er weer lekker uit bent. Ook is het erg gezellig om met andere cachers op pad te gaan, vaak om zo veel mogelijk te scoren, maar in de planning staat ook meer voor de uitdagende puntjes.
Wil nog vele puntjes verzamelen en hier en daar ook nog een puntje zelf achterlaten voor de andere jagers.
 

Profile for Zw@@ntjes

63. Robje64 (31-05-2011):
Wij willen graag puntjesjagen, omdat we veel tijd besteden aan ons zelf. Lekker in de vrije tijd er op uit om te wandelen. Nieuwe gebieden ontdekken. Nieuwe onderwerpen aansnijden die je normaal gesproken niet tegen komt als je niet aan Geocaching doet. Lekker in de natuur bezig zijn. Ongestoord wandelen en onderweg dingen zien die je alleen met deze vorm van sport en hobby tegenkomt.
 

Profile for Robje64

64. wimvandorst (naam veranderd in Clifton) (31-05-2011):
Het Clifton team zoekt vooral de mysterieuze puntjes. Het helpt natuurlijk wel dat we in de buurt van het GME wonen, want hier zijn er genoeg! En als we eens naar het buitenland gaan zoeken we ook daar de allermooiste puntjes eruit: liever kwaliteitspuntjes dan alleen maar kwantiteit.
 

Profile for wimvandorst

65. Mikepetje (31-05-2011):
Ik verzamel de puntjes lopend, met de fiets, met de auto en soms met de brommer.
in mijn vrije tijd, in mijn werktijd, kortom als ik tijd heb of kan maken wil ik wel puntjes verzamelen. Ook samen met twee andere teams vaak op pad om zoveel mogelijk puntjes te pakken.
 

Profile for Mikepetje

66. kerel en wijffie (31-05-2011):
Samen met nog een paar teams vinden we het leuk om af en toe een dag speedcachen in te plannen en dan voornamelijk over de grens. Gezellig erop uit om samen grote hoeveelheden puntjes te jagen. Er liggen wereldwijd zoveel puntjes dat we ze in dit leven toch nooit allemaal kunnen najagen. De puntjes waarop we wel kunnen jagen doen we dan ook heel graag.
 

Profile for kerel en wijffie

67. Torimaro (05-06-2011):
Wij vinden geocachen ook heel leuk. Ee reizen wat af om op vele plaatsen onze caches te schoren. Door deze hobby zie je veel en op allerlei plaatsen met daarbij door de mede- cachers aangereikte informatie en uitleg over het gebied. Het zijn natuurlijk ook altijd de plekjes die de legger speciaal vindt en er graag iets over vertelt.
Dit maakt het een leuke bezigheid en als het slecht weer is kun je altijd de mysterie caches oplossen die je dan later kunt opzoeken. De puzzels zijn er in alle variëteiten. Kortom, een leuke bezigheid.
Wij vinden het erg prettig als de pagina ook een link naar een checker bevat. Dit bespaart heel wat reizen die op niets uitlopen en teleurstelling van het niets vinden. Als je weet dat je goed zit geef je ook niet zo snel op.
In het veld zijn de ontmoetingen met andere cachers ook altijd leuk. Altijd een praatje en dan ieder snel weer verder naar de volgende cache of waypoint.
Bij mooi weer multi-cache lopen en tegelijk puzzelen en uitvogelen wat de volgende opdracht weer oplevert en uiteindelijk de cache proberen te vinden. In de avond je bevindingen loggen en een mooi verhaaltje opschrijven. Dit geeft veel voldoening.
Het jagen op goud of een podiumplaats is ook een favoriete bezigheid. Het lukt natuurlijk lang niet altijd, maar dat maakt het extra spannend. Als het logrolletje of -boekje nog onbeschreven is, gaat er steeds weer een golf adrenaline door de aderen en een voldaan gevoel over de nieuwe cache, heel apart.
We zijn nu een jaar bezig maar zijn er helemaal aan verknocht.
 

Profile for Torimaro

68. indiana&jones (11-06-2011):
De Dalai Lama zei: "Ga éénmaal per jaar naar een plaats waar je nog nooit bent geweest."
Zo begon het.
Met alle prachtige caches om ons heen, konden we niet zo lang wachten.
Zo ging het.
Zo werden het heel veel puntjes.
Zo worden het er nog meer.
 

Profile for indiana&jones

69. maingrid (15-06-2011):
Waarom geocaching?
Een heerlijke manier om buiten actief bezig te zijn.
Mensen leren kennen en af en toe naar een event om te kletsen met mensen die dezelfde hobby hebben.
Parken en bossen opruimen, zodat we in een schone omgeving kunnen zijn.
Puzzels oplossen die je anders nooit maakt.
Dat is voor ons geocaching.
 

Profile for maingrid

70. cleangardens (02-07-2011):
Deze banner vind ik ook leuk om te hebben op mijn profile pagina. Wij gaan geregeld op puntjesjacht en wil in dit jaar (2011) onze 1000e cache gaan halen. Dan hebben we gemiddeld elk jaar 250 caches gedaan. Ook ga ik (cleangardens) regelmatig met DJARK op cachedag en pakken we een mooi gebied, in Nederland of net over de grens, die andere cachers aan ons willen laten zien. Door middel van geocachen kom je daardoor op plekken waar je anders niet zo heel snel komt. Meestal gaan we op jacht in het weekend, maar soms neem ik wel eens een omweg naar huis om toch nog een cache mee te pakken. Daarnaast geeft een heerlijke ontspanning na alle drukte van de afgelopen week. Heerlijk van de natuur genieten en voldaan thuiskomen na een dagje heerlijk geocachen. Helaas horen daar soms ook not founds bij, maar dat geeft alleen maar meer reden om te blijven zoeken en genieten van al het moois.
 

Profile for cleangardens

71. blonkies (09-07-2011):
Wij vinden het leuk om overal in de wereld caches te doen.
Voordat we weggaan kijken we altijd of we een cache kunnen doen waar we heen gaan.
 

Profile for blonkies

72. haglibber (09-07-2011):
We zijn team haglibber en beiden gepensioneerd. Wij vinden het geocachen een leuke hobby en komen door deze hobby op plekken waar je anders nooit komt.
De meeste caches worden door ons in Nederland gezocht en oostelijk van de grens in Duistland.
 

Profile for haglibber

73. FxMFester (naam veranderd in Prikstok) (15-07-2011):
Wij werken allebei en hebben slechts in een verloren dag, weekeind of vakantie tijd om op puntjes te jagen. Maar wij jagen vooral om te zien wat de leggers ons willen laten zien en dat zijn soms erg verrassende plekken, die wij op eigen gelegenheid niet hadden bezocht of gevonden. Maar ook de vele verschillende mysteries zijn soms juweeltjes waar onze kinderen ontzettend veel verschillende inzichten door krijgen wat hun algemene ontwikkeling en logisch denken bevordert.
 

Profile for FxMFester

74. bully35 (30-07-2011):
Het is lastig toe te geven, maar sinds we geocachen, overwoekert het onkruid de tuin, weten de huisdieren niet meer wie hun baasjes zijn, vul ik op mijn curriculum vitae nog maar één hobby in ipv 6, is het tankstation in het dorp uit de rode cijfers, heb ik eelt op mijn duim door het draaien in mijn Garmin-menu, stop ik bij iedere steen en holle boom die ik zie en noemt iedereen me ineens Bully ipv Pascal.
Nee hoor! Gelukkig valt bovenstaande nog wel mee! We zijn wel dagelijks met geocachen bezig. Zijn we niet op pad, dan zijn we wel aan het puzzelen, of alvast een route aan het uitstippelen voor een volgende keer. Heerlijk genieten van alle mooie plekjes die mensen met anderen willen delen en natuurlijk een stukje spanning bij de podiumplekken.
 

Profile for Bully35

75. adrike (05-08-2011):
Het begon allemaal heel onschuldig met een cache in Duitsland tijdens de wintersport. Daar zijn we toch besmet geraakt met het geovirus en nu cachen we zo vaak we kunnen. De puntjes zijn onze zorg niet maar het vinden van de cachebox wel. Telkens weer een paar puntjes omzetten in een smiley geeft veel voldoening. Soms liggen de caches op een hele mooie plek en daar genieten wij dan van. Soms liggen ze op een plek dat je denkt wat is hier zo bijzonder? Het liefst lopen we een lange multi met onze husky Nuka, maar een paar puntjes wegwerken op de fiets doen we ook.
 

Profile for adrike

76. Rob & Det (13-08-2011):
Wij houden van alle soorten caches. Mooie wandelingen, maar ook van lekker toeren met de auto en dan onderweg allerlei snelle oppikkertjes doen. We schamen ons er dan ook niet voor om deze banner te plaatsen. Hij is mooi gemaakt en hoort gewoon tussen onze andere banners.
 

Profile for Rob &  Det

77. breukelenh (21-08-2011):
Door het geocachen komen we veel buiten, ook op dagen waar we (voordat we het geocachen ontdekt hadden) niet weg zouden gaan. We zien veel mooie plaatsen en ontmoeten veel leuke mensen. Zelfs in onze eigen woonplaats en omgeving komen we op plekken waar we anders nooit zouden zijn geweest.
Tijdens de zomervakanties zijn we nu al een paar jaar naar een Mega-event in het buitenland geweest en hebben daar ook veel caches kunnen vinden.
Moge er nog vele volgen!
 

Profile for breukelenh

78. MarWil Nestje (21-08-2011):
Puntjes vergaren wij graag, in Nederland en daar buiten. Tijdens het weekeind en de vakantie. Dan kom je op vele mooie plekjes. Een cache met een banner heeft onze voorkuur. Daarom voegen wij deze banner graag toe aan ons profiel.
 

Profile for 't MarWil Nestje

79. DJARK (13-10-2011):
Waarom is geocachen, ook wel puntjesjagen, leuk? Het is een superleuk tijdverdrijf en je komt op plaatsen waar je waarschijnlijk anders nooit geweest zou zijn. Af en toe een enkele cache is leuk, maar ik vind het leuker als er werk van te voren gedaan is, een mooie planning op papier en dan het liefst met een aantal medecachers op pad te gaan!
Er is altijd gespreksstof en vaak kom je moe maar heel voldaan thuis. Dan het loggen en verhaaltjes schrijven. Dus, lekker buiten!
 

Profile for DJARK

80. fint (04-11-2011):
In het weekend en in de vakanties mag ik graag op de puntjes jagen, op de fiets, met de auto of een mooie wandeling. Ook gaan we soms met andere teams een weekend op pad. Dan huren we een bungalow op een vakantiepark. We jagen de puntjes wel na, maar in ons eigen tempo.
 

Profile for fint

81. jerXjac (03-12-2011):
Sinds kort samen met mijn vrouw en zoontje begonnen met geocachen. We hebben meestal alleen de weekenden tijd, maar in die tijd proberen we zoveel mogelijk (vooral multi's) te cachen.
 

Profile for jerxjac

82. Dutch Duo (04-12-2011):
Wij Geocachen nu 3 maanden en genieten steeds weer van alle mooie plekjes waar we komen.

 

Profile for Dutch Duo

83. Miranda en Robert (18-12-2011):
Wij hebben in 4 maanden tijd 1000 caches gescoord. Lijkt mij helder dat we puntjesjagers zijn. Nu de 1000ste cache binnen is zijn we wat rustiger, deels ook door de wintertijd.
We verheugen ons al op aankomende lente want dan is het weer jagen...!!!
 

Profile for Miranda en Robert

84. ML1 (05-01-2012):
Tja, waarom puntjes jagen? Ik zou zeggen: waarom niet? Natuurlijk gaan we niet alle dagen blind achter het pijltje aan om zoveel mogelijk puntjes op een dag te vergaren, maar …. er zijn dagen dat we daar echt wel lol in hebben.
 

Profile for ML1

85. Heva (13-01-2012):
Ja, puntjes jagen leuk. Als we ergens heen gaan voor familie, werk of vakantie, altijd even kijken of er nog puntjes te scoren zijn. Vooral als er een hele serie van te vinden is met een bonuspuntje aan het einde. En of het nu een mysterie, multi, traditional of carpoolcache is, we maken er geen punt van.
 

Profile for Heva

86. WoSyHi (13-01-2012):
Puntjesjagen is leuk, laten we dat voorop stellen. Natuurlijk is een mooie multi ook prachtig op z’n tijd en puzzeltjes zijn er voor om opgelost te worden. Helemaal als er nog eremetaal te verdienen is. Maar 3 weken Noorwegen en de A6 schoonvegen was gewoon erg leuk. De A6 is ook maar 2200 km... Tussendoor nog wel enkele traditionals gedaan die door kunnen
voor 3* multi’s en prachtige earthcaches op bijzondere plaatsen. Het is en blijft een prachtige hobby.
 

Profile for WoSyHi

87. aernout2005 (13-01-2012):
Eigenlijk wil ik helemaal niet zo een puntjesjager zijn... maar ik doe het toch!!! Elke traditional cache die ik op mijn weg vind, ja die moet gelogd worden! Wéér een vlek weg, ik kan het niet helpen, ik ben gewoon verslááfd.
 

Profile for aernout2005

88. superstein (14-01-2012):
Je heb mega, meta en gewone puntjesjagers. Wij zijn gewone, modale puntjesjagers.
En zolang er ‘puntjesleggers’ bestaan zullen wij ons kunnen handhaven. Want wat is er mooier dan de kreet ‘Found’ uit de mond van een geocacher.
 

Profile for superstein

89. Angelfish888 (14-01-2012):
Waarom verzamel ik puntjes: In het dagelijkse leven word je soms heel Nederland / België doorgesleept. Als ik daar om zakelijke redenen dan toch ben, wil ik natuurlijk ook de mooie plekjes van de betreffende locatie zien. En wat leren over die unieke plekjes. Kennis is macht en zelfontwikkeling.
Hoe verzamel ik puntjes: Op de meest uiteenlopende manieren. Soms vind ik bij toeval een cache terwijl ik op zoek ben naar een andere. Soms speel ik vals door met een medecacher mee te fietsen die de lastige puzzels al heeft opgelost, zodat ik alleen de cache maar tevoorschijn hoef te toveren. Of ik laat een medecacher alle moeilijke berekeningen tijdens een multi maken, zodat ik op zijn genialiteit kan meeliften. Spoilerfoto's blijken goud waard te zijn. Geen hersengekraak, gewoon de afbeelding volgen. En dan heb je de normale GC-manier nog, haha.
 

Profile for Angelfish888

90. bastgula (15-01-2012):
Puntjesjagen gaat gewoon om milestones en variatie: telkens een nieuw doel voor ogen hebben. Door de variatie is het continue een uitdaging om caches te lokaliseren en te loggen. Sommigen gaan voor één per dag, anderen voor aantallen in een efficiënte toer. Het mooie is dat er naast deze continuïteit ook dynamiek is: het continue dagelijks verschijnen en verdwijnen van caches, wat niet alleen leidt tot goudkoorts (als eerste loggen) maar ook het tijdig loggen (niet buiten de boot vallen). Succes met scoren!
 

Profile for bastgula
91. DeNillus (15-01-2012):
Tja, met 255 founds op 1 dag mag je denk ik wel puntjesjager genoemd worden. Tevens zitten er nog zo veel plannen in de pen. 400 founds op 1 dag, weekend cachen in Spanje voor 900 founds en ga zo maar door. Dus als ik dan toch de naam al heb, dan graag ook een vermelding ;-)
 
Profile for DeNillus
92. Familie Pels (20-01-2012):
Wij zijn sinds een paar jaar bezig met een stevige onderbreking.
Vooral ik vader van het stel ben er erg mee bezig.
Momenteel iedere dag minstens één.
Maakt het vele reizen ook aangenamer.
 
Profile for Familie Pels
93. hoekraam (22-01-2012):
Ik vind het leuk om zoveel mogelijk caches te doen. Ook powertrails neem ik graag mee en fiets ik dan helemaal uit. Zo heb ik Roosendaal, Someren en rondje Wieden gedaan. Altijd leuk om zoveel mogelijk smileys op de kaart te krijgen.
 
Profile for hoekraam

94. De Zuidjes (22-01-2012):
Ooit zijn wij besmet geraakt met het geocachen. Vrienden hebben ons een beetje wijs gemaakt met het jagen op schatten. Sinds we zelf een GPS bezitten zijn we verslaafd geraakt. Het wordt ook steeds leuker en gaan we er vaker erop uit. Zelfs de vakantie wordt aan het puntjesjagen aangepast. Hoe meer te doen des te leuker. Zo kom je nog eens op plekken waar je normaal niet komt of zelfs van het bestaan niet afwist. Zodra er een cache (in de buurt) online komt wordt er gekeken of we deze kunnen bezoeken. De GPS gaat vaak mee  als we reizen om te kijken of we nog ergens een puntje kunnen scoren.
 

Profile for De Zuidjes

95. eikenhofjes (02-02-2012):
Sinds wij zijn begonnen met deze hobby in de zomer van 2011 gaat de GPS altijd met ons mee. Ook powertrails staan hoog op ons verlanglijstje. En als er dan 400 meter tussen 2 caches ligt vinden wij dat erg zonde. “Want er had er nog makkelijk eentje tussen gekund”.
 

Profile for eikenhofjes

96. Team Xyje (05-02-2012):
Wij vinden het leuk om puntjes te scoren. Hierbij komen we op veel plaatsen waar we normaal nooit zouden komen. Zijn we lekker in de buitenlucht i.p.v. naar de puntjes van de TV te staren. Puntjes vergaren is ontspanning, inspanning en beloning. Het zorgt ervoor dat je scherper en anders naar de dingen om je heen kijkt en daar maken wij geen punt van.
 

Profile for Team Xyje

97. Dakota Hunter (27-02-2012):
Geocachen is een spel waar wij twee jaar geleden mee zijn besmet. Vooral de “?” en de “multi`s” zijn leuk om te doen. Maar het is zo moeilijk om de tradi`s die daar omheen liggen te laten liggen. En dat zijn er nogal wat, vooral als je zigzaggend naar de eindbestemming toe rijdt. Dus het gaat niet om de punten maar om de aantrekkingskracht van de tradi`s waar je langs komt. En gelukkig liggen alle caches vaak op een erg mooie plek of bezienswaardigheid. Dus wil je veel mooie plekken en bezienswaardigheden zien zul je ook veel punten moeten scoren.
 

Profile for Dakota Hunter

98. Monstertjes (27-02-2012):
Monstertjes zijn puntjesjagers omdat we zeker 1 keer in de week er op uit trekken en altijd nieuwe caches aan het verzinnen zijn. Sinds 25/2/2012 zijn wij kilo-cachers.
 

Profile for Monstertjes

99. Birdie.NL (27-02-2012):
Mijn geocachenaam is Birdie.NL. Twee jaar geleden ben ik via mijn broer en schoonzus in aanraking gekomen met geocachen. Sindsdien steeds meer besmet geraakt met het virus. De ene keer een dag puntjesjagen door veel traditionals te doen, andere keren een paar mysteries en een mooie multi lopen. In de omgeving probeer ik af en toe ook mee te doen voor het podium. De laatste tijd probeer ik ook de matrixen qua vinddatums en moeilijkheid te vullen - dat lukt al aardig.
 

Profile for Birdie.NL

100. Kissieszoekers (28-02-2012):
Wij zijn Kissieszoekers, en vinden het leuk, om deze Kissies te vinden. Natuurlijk zijn wij wel puntjesjagers genoeg, om ook de andere verstopte attributen te vinden. Gezien de aantallen, is dat tot op heden goed gelukt.
 

Profile for Kissieszoekers