Puntjesjagersgilde

Puntjesjagers van het vierde uur (151-   )

 

Puntjesjagers-banner ===>

PUNTMASSA: Puntgave lichtpuntjes

<=== Puntjesjagers-banner


Als je deze banner tegenkomt, heb je te maken met iemand die graag veel caches wil vinden.

Hieronder vind je de html-code voor de banner. Die kun je bij voorbeeld in je profile plaatsen: (met dank aan LeoCache.NL)

 

<a href="http://www.carrottelogs.nl/puntjesjagersgilde.html" target="_blank"> <img src = "http://img.geocaching.com/cache/8ca06ac2-fb88-4b79-85d3-248963c36de0.jpg" title="Klik hier om óók Puntjes te jagen!" alt="Klik hier om óók Puntjes te jagen!" width="205" height="50"/></a>

  

Wil je de banner ook gebruiken, kopieer hem gerust, maar...
Mail je teamnaam en schrijf beknopt op waarom en hoe je de puntjes vergaart: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Je tekst wordt hieronder opgenomen.
Je bent dan automatisch lid van het Puntjesjagers-gilde.

 
 

Definities (zie eventueel de begrippenlijst)

Puntjesjager

Iemand die het geocachen voornamelijk beoefent om veel caches te vinden en zodoende hoog te scoren in ranglijsten. Ter verduidelijking: een puntjesjager beoogt de puntjes op normale legale wijze te verzamelen. Dit in tegenstelling tot de puntjesstroper.

Puntjesstroper
Iemand die het geocachen voornamelijk beoefent om veel caches te vinden en zodoende hoog te scoren in ranglijsten, maar daarbij niet altijd even zorgvuldig te werk gaat, of zelfs oneerlijk en/of op achterbakse wijze opereert.

 

Hieronder de Puntjesjagers van het vierde uur.
 

151. Team_SeYo (19-03-2014):
Wij gaan er graag op uit om punten te jagen, zowel te voet, per fiets, per motor als met de auto. De ene dag een mooie multi, dan weer een cache met mooie D/T-waarde of af en toe een trailtje, om de puntenscore op te krikken. Overal waar we komen kijken we of er een stipje op de kaart staat dat we kunnen laten smilen. Dat onderbreekt zo fijn de (werk-)dag!
 

Profile for Team_SeYo

152. xizat (31-03-2014):
Wij cachen sinds 1 sept 2013 en proberen iedere dag een cache te scoren. Omdat ik vanwege mijn werk in leuke landen kom, ga ik daar dan ook cachen.
 

Profile for xizat

153. vfrank (naam veranderd in Frank & Vrij) (09-05-2014):
Een paar jaar geleden had ik nooit gedacht dat er zo'n groot netwerk aan verborgen schatten zou liggen. Bekijk de wereld met andere ogen, overal kan een cache liggen ;-) Puntjesjagen brengt me op plekken waar ik anders nooit zou komen. Multi's heerlijke wandelingen door natuur of geschiedenis, mysteries uitdagend en leerzaam. A cache a day keeps the doctor away :-)
 

Profile for vFrank

154. Arendsoog35 (11-05-2014):
Puntjesjager? Ik ? Wel nee.....
Begonnen halverwege 2011 en zit nu, op moment van schrijven, op ruim 3880 caches.
Een mooi gemiddelde voor bijna 3 jaar cachen en dus kom ik wel in aanmerking voor puntjesjager.
En wat is er dan zo leuk? Van alles, leuke plekjes (ook wel mindere) waar je anders nooit had geweest. De erg leuke sociale contacten met collega cachers.
Puntjesjager? Ja, ik ben ook wel een goudjager. Ook dat vind ik erg leuk. Veel leuke en lange gesprekken gehad bij nieuwe caches en je krijgt er ook nog eens puntjes voor.
 

Profile for Arendsoog35

155. yntzeel (17-07-2014):
Ik heb nog niet veel puntjes gevonden, maar het geovirus wordt langzamerhand steeds besmettelijker. Geweldig om te zien en vooral om mee te maken hoeveel moeite mensen doen om een cache te maken.
 

Profile for yntzeel

156. Willy+Francina (17-07-2014):
WFGCT of voluit Willy+Francina GeoCachingTeam met Rosa de speurhond echter zonder cachekwalificaties. Wij cachen sinds 31 oktober en hebben bijna onze 500 cache bereikt. Inderdaad je komt op zoveel plaatsen (ja ook ons eigen Heiloo) die je niet zou bezoeken als je niet zou geocachen.
 

Profile for Willy+Francina

157. Voetbal Smurf (18-07-2014):
Team “Voetbalsmurf” bestaat uit Arnout en Marleen. En je kan ons wel verslaafd noemen; we hebben nu bijna 600 dagen achter elkaar minimaal 1 cache gelogd. Sommige waren gewoon oppikkers maar andere ronduit juweeltjes. Maar altijd zijn ze met veel plezier gelogd! En we hopen nog heel veel puntjes te scoren.
 

Profile for Voetbal Smurf

158. Mr.Goodway (08-10-2014):
Ik ben ook een puntjesjager!
Vooral in Duitsland omdat ik daar woon en natuurlijk ook in mijn geboorteland Nederland!
 

Profile for Mr.Goodway

159. JukeBox-83 (30-10-2014):
Puntjesjagen zegt mij niet zoveel. Wat ik belangrijker vind is om plezier te hebben met deze leuke hobby! Hoeveel caches ik op een dag vind maakt mij niet uit. Als ze maar de moeite waard zijn. Met deze hobby kom je op de mooiste plekjes en met een groepje cachen is altijd gezellig. Daar gaat het mij om.
 

Profile for JukeBox-83

160. Dragon1ord (14-11-2014):
Lang getwijfeld of ik wel tot het Puntjesjagers-gilde behoor. Maar na ruim een jaar zit ik bijna aan de 1500 en ik merk toch dat ik het leuker vind om meerdere caches achter elkaar te vinden dan een lange multi te doen. Lekker een rondje met veel diverse caches fietsen en af en toe een trail(tje).
 

Profile for Dragon1ord

161. Paijkes (04-05-2015):
Soms na een mooie wandeling, soms te voet, soms met de auto, soms met de fiets, soms na een puzzel, soms omdat het bijzondere plekjes zijn, soms voor het maken van mooie foto’s, altijd voor de voldoening na een zoektocht...
 

Profile for Paijkes

162. Fähnl.Fieselschweif (08-05-2015):
De geocache-koorts heeft ons gevangen in 2013. Sinds die tijd jagen we op de puntjes. Natuurlijk, in Duitsland waar we wonen, ook in het nabijgelegen Limburg en vooral in onze 2e "Camping" home Zeeland.
Door het cachen hebben we een aantal mooie plekken, steden en gemeenten gezien om te weten dat we deze nooit zou hebben ervaren zonder de jacht op punten. Door de EarthCaches krijgt je informatie over de omgeving, de geschiedenis en leer je interessante dingen. Dat is wat het leuk maakt.
Das Geocache-Fieber hat uns 2013 erwischt. Seitdem jagen wir den Schatzkästchen hinterher. Natürlich oft in Deutschland wo wir wohnen, im grenznahen Limburg und vor allem in unserer 2. "Camping" Heimat Zeeland.
Durchs cachen haben wir manche Gegend, Örtchen und schöne Landschaften kennen gelernt, die wir ohne die Punktejagd nie erlebt hätten. Bei vielen Earthcaches erhält man Informationen zur Gegend, deren Geschichte oder erfährt Interessantes. Das macht den Spaß aus.
Happy caching und immer einen neuen Cache auf dem GPS.
 

Profile for Fähnl.Fieselschweif

163. Hedwig&Peter (21-05-2015):
P untjes jagen......ikke?
U it mijn logjes blijkt dat ik
N iet verslaafd ben aan cachen
T is alleen maar moeilijk om te stoppen
J e ziet zoveel moois
E n komt op bijzondere plekjes
S amen of alleen eropuit
J a dus
A ls ik het zo bekijk
G a ik echt wel
E n met veel plezier als een
R asechte ............ door het leven
 

Profile for Hedwig&Peter

164. Wiemvastra (26-09-2015):
Wij zijn sinds april 2014 bekend met geocaching. Maar als ik kijk hoe weinig wij er nog maar hebben, vallen wij in het niet bij jullie. Het leukste van geocaching vinden wij dat je komt op plekken waar je anders nooit op zou komen. Dat je heel anders overal tegenaan kijkt, zo van: dat zou een mooi plekje voor een cache zijn. En sinds wij deze hobby hebben wandelen of fietsen we nooit meer de geijkte routes maar kijken we waar we wat caches op kunnen rapen.
Puzzels vind de ene helft van ons team leuk om op te lossen, daar wordt veel tijd aan besteed. Multi's worden niet vaak gedaan omdat we nogal eens met verkeerde coördinaten zitten. Beginnersongemak denken we. We hopen nog veel caches te vinden en vooral op vakantie is het ook een leuke uitdaging.
 

Profile for Wiemvastra

165. opa48 (25-01-2016):
Ik zou ook de banner wel willen gaan gebruiken.
 

Profile for Opa48

166. Bever.vw (10-05-2016):
Puntjesjagers zijn wij wel
Al gaan we dan niet altijd snel
De matrix vullen is favoriet
Het liefst met caches in watergebied
Lekker in de natuur door weer en wind
Waar je na een stevige Multi een puntje vindt
Dus slechts 3 caches met een lastige D/T combi op een dag
Zijn voor ons absoluut geen straf
Bezoek je onze caches maak ons dan blij
Met een leuke log en een favorite point erbij
 

Profile for Bever.vw

167. naaktslakkies (30-05-2016):
Puntjesjagen is aan ons niet besteed. Daarom voegen wij ons pas na 11 jaar op deze lijst met alle verantwoordingen. Leuk om te lezen.
Maar soms, soms krijgen wij de geest, dertig of vijftig caches op één dag. Soms ook gaan wij op het middernachtelijk uur op pad om een goudpuntje te scoren, toch wel kicken.
 

Profile for Naaktslakkies

168. CacheTrainer (05-07-2018):
Een trainer die ook caches vindt. Wandelen en fietsen in de natuur brengt mij pas echt voldoening met een doel, bij voorkeur in de vorm van een logboekje. In mijn vrijgezelle periode ontwikkelde ik een stevige verslaving, die inmiddels wat meer beheerst is.
Het puntjesjagen kwam op een hoogtepunt toen mijn tante zei, over mijn oom: "Die doet het al zo lang, die haal jij niet meer in..." Tja. Wel dus.
 

Profile for CacheTrainer
...:
...