Puntjesjagersgilde

Puntjesjagers van het eerste uur (1-50)

 

Puntjesjagers-banner ===>

PUNTMASSA: Puntgave lichtpuntjes

<=== Puntjesjagers-banner


Als je deze banner tegenkomt, heb je te maken met iemand die graag veel caches wil vinden.

Hieronder vind je de html-code voor de banner. Die kun je bij voorbeeld in je profile plaatsen: (met dank aan LeoCache.NL)

 

<a href="http://www.carrottelogs.nl/puntjesjagersgilde.html" target="_blank"> <img src = "http://img.geocaching.com/cache/8ca06ac2-fb88-4b79-85d3-248963c36de0.jpg" title="Klik hier om óók Puntjes te jagen!" alt="Klik hier om óók Puntjes te jagen!" width="205" height="50"/></a>

  

Wil je de banner ook gebruiken, kopieer hem gerust, maar...
Mail je teamnaam en schrijf beknopt op waarom en hoe je de puntjes vergaart: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Je tekst wordt hieronder opgenomen.
Je bent dan automatisch lid van het Puntjesjagers-gilde.

 
 

Definities (zie eventueel de begrippenlijst)

Puntjesjager

Iemand die het geocachen voornamelijk beoefent om veel caches te vinden en zodoende hoog te scoren in ranglijsten. Ter verduidelijking: een puntjesjager beoogt de puntjes op normale legale wijze te verzamelen. Dit in tegenstelling tot de puntjesstroper.

Puntjesstroper
Iemand die het geocachen voornamelijk beoefent om veel caches te vinden en zodoende hoog te scoren in ranglijsten, maar daarbij niet altijd even zorgvuldig te werk gaat, of zelfs oneerlijk en/of op achterbakse wijze opereert.

 

Hieronder de 50 Puntjesjagers van het eerste uur.
 

1. Wilxlii Carrotte (15-09-2008):
Ik kom op veel verschillende plekken, kijk veel om me heen, maak veel foto's.
Ik doe het niet snel, maar besteed er wel heel veel tijd aan.
Jachtvelden: voornamelijk Nederland, Weststreek Duitsland en Noordstreek België.
 

Profile for Wilxlii Carrotte

2. fscheerhoorn - De Scheertjes (20-09-2008):
We vinden het leuk dat we op veel verschillende punten komen.

Ook maken we er geen punt van veel punten te vergaren.
We zijn vooral gek op gouden punten.
Maar bovenal is het gewoon een leuke hobby, punt uit.
 

Profile for fscheerhoorn
3. friekje (25-09-2008):
Op verschillende plaatsen komen we graag.
Soms een paar weken niet, soms tientallen per dag.
We vinden het eremetaal wel leuk, maar zijn meestal te laat!
Het is een mooie hobby, je kan er zelfs slimmer van worden.
 
Profile for friekje

4. Dobermann11 (05-11-2008):
Het is de jacht. De verzameling. De spanning. Het reizen. De educatie.
Ach je weet het wel, je bent er ook mee besmet toch?
 

Profile for Dobermann11

5. GEO BEAR (20-12-2008):
Iedereen die caches zoekt, vindt en logt is een puntjesjager. Ik dus ook.
Het zijn grote of kleine punten, in het donker of in het licht...
Ik vergaar mijn puntjes na het werk of in het weekend, alleen of met anderen...
 

Profile for GEO BEAR

6. Biegstra (31-05-2009):
Ja, caches vinden, zelfs af en toe een carpoolcache als ik er toch langsrijd, ik laat ze niet liggen. Dan ben je dus wel een puntjesjager. Ook leuk vind ik het verzamelen van banners, vandaar deze banner aan mijn profiel toegevoegd.
 

Profile for Biegstra

7. wyandottes (25-08-2009):
Beetje uitgegroeid tot familieactiviteit. We struinen wat over het internet, doen wat we vroeger al deden: struinen over/door de Nederlandse velden, houden ons bezig met fotografie, puzzelen, volgen de wegen van de coins en bugs EN verzamelen (is feitelijk meer sprokkelen) puntjes. Het houdt je bezig. Dan is het altijd een beetje spannend om je mengen in de strijd om het eremetaal als de gelegenheid zich aandient (grossieren echter in blik). Elke cache is er weer een: nieuwe opgaaf, nieuwe kansen! Dochter houd nauwgezet als we op stap gaan de onderlinge familiescore bij in de gevonden waypoints!
 

Profile for wyandottes

8. dijk6jes (28-08-2009):
Met ons gezin van 6 gaan we sinds de zomer van 2008 fanatiek meer dan wekelijks op cachepad. We vragen ons dan ook af of we wel al zoveel founds hadden gehad zonder die gave vinders van kids :-) We zoeken veel traditionals en scoren daarmee vrij makkelijk puntjes, zelfs die snelwegrapers vinden we leuk.
Bij puzzels duurt het lang voor het lichtpuntje komt, de multi's zijn vaak super en doen we op z'n tijd bij tijd en wijle. Het is een gave Puntjesjagen-banner want hij heeft 6 vierkanten met puntjes er omheen! Groetjes, dijk6jes.
 

Profile for dijk6jes

9. de Timmers (22-09-2009):
Wij vergaren de puntjes als leuke actieve invulling van onze vrije tijd. Bestaande punten worden opnieuw her ontdekt en nieuwe punten gevonden. Welke punten maakt ons niet uit, licht,donker, koud warm, zelf lichtpuntjes.
 

Profile for de Timmers

10. 3gti (22-09-2009):
Sinds wij aangestoken zijn door de B-tjes zijn we niet meer te stoppen. Geocachen is voor ons een geweldig leuke sport. Regelmatig gaan wij zelf of met andere teams op pad om de puntjes te vergaren. Door het Geocachen zijn wij al op heel veel mooie stekkies geweest zowel in Nederland als in het buitenland. De GPS en het fototoestel behoren nu tot onze standaard uitrusting. Bijzonder hoe creatief mensen zijn om caches te verzinnen en te plaatsen.
 

Profile for 3gti

11. De B-tjes (23-09-2009):
Twee hele goede punten om puntjes te jagen zijn om te beginnen dat we geregeld met de 2 bovenstaande teams op puntjes jacht mogen gaan. Wij zijn zelf al jaren terug besmet geraakt maar eigenlijk pas actief (lees met team naam etc) er mee aan de gang gegaan in mei 2008. Het is leuk om andere mensen aan te steken met dit verslavende virus, al moet ik zeggen dat het virus bij de teams die wij hebben aangestoken ietwat gemuteerd lijkt ;-)
 

Profile for De B-tjes

12. fredzuid (07-10-2009):
Ik maak er niet zo een punt van dat ik van puntjesjagen hou. Het punt is dat ik nu op punten kom waar ik anders nooit gekomen zou zijn en die me ook nog punten opleveren. Het belangrijkste punt is dat geocaching een fantastische hobby is die me op mooi punten in de natuur brengt. Blijft natuurlijk het punt over dat deze hobby toch wel verslavend is, maar dan in de goede zin van het woord. Ik doe het langzaam maar gestaag totdat ik ook een respectabel aantal puntjes heb.
 

Profile for fredzuid

13. Bassmania (25-10-2009):
Ben gewoon een puntjesjager, de statistieken bewijzen dit...

Profile for Bassmania

14. CaraSadie (13-11-2009):
Al jaren heb ik zelf een voorliefde voor landkaarten. Als kind kon ik uren turen naar punten in de Bosatlas en fantaseren bij mijn globe (met lampje). Later ben ik ook topokaarten gaan verzamelen. Sinds februari zijn we begonnen om met de PDA/TomTom niet alleen van punt A naar punt B te rijden, maar ook naar schatten te jagen. Het liefste gaan we naar een mooi natuurgebied, omdat we dan ook Cara flink kunnen laten rennen. Onze kinderen (20 en 18jr) zijn nu ook enthousiast geworden voor onze nieuwe hobby. Hoewel zij liever op FTF-puntjes jagen.
Het is en blijft nog steeds leuk om na een tradi, multi of puzzel een punt te kunnen zetten.
 

Profile for carasadie

15. Team Nessa (07-12-2009):
Waarom zijn wij puntjesjagers?
Omdat we meer tradis als multi's hebben.
Omdat we mysteries degraderen tot oppikkers.
Omdat we 4 keer FTF hebben op CC caches.
En omdat we het leuk vinden en daarnaast ook erg genieten van de natuur.
 

Profile for Team Nessa

16. AmezorC (26-12-2009):
Ja, ook ik ben een puntjesjager :). Het begon halverwege dit jaar met een collega die vertelde dat ie een leuke hobby had gevonden. Al luisterend dacht ik dat dat ook wel iets voor onze kids zou zijn...
Inmiddels ben ik zelf de meest enthousiaste cacher van ons team denk ik.
Wat vinden wij leuk aan geocachen? Ach je las het al eerder hier: je komt nog eens ergens en je bent er lekker uit. Wandelen in de bossen van Ommen, op de heide van Ameland, bij kazernes in Deventer :) en weet ik waar nog meer.
En laten we die online puzzels niet vergeten voor sommige caches.. heerlijk.
Inmiddels hebben we de 2e achievement-coin bereikt, zijn er TB's en Coins in omloop, en gaan nog lekker door.
 

Profile for AmezorC

17. Malyenki (26-12-2009):
Natuurlijk wil ik gebruik maken van deze banner. Ik kan moeilijk ontkennen dat ik de puntjes leuk vind, als ik af en toe een dag plan waar ik er 40, 50, of zelfs een keer 90 op één dag doe. Is gewoon lekker voor het aantal. Maar uiteindelijk gaat het om de mooie plekjes, de lekkere wandelingen, de schitterende plaatjes, het samen in de natuur zijn, dat soort dingen. Ook ik maak veel foto's, en zet die vaak bij m'n log, waar ik ook veel aandacht aan besteed. Bedankt voor deze alleszeggende banner.
 

Profile for Malyenki

18. Heracross (28-01-2010):
Ja, ik ben ook een puntjes jager.
Vanwege mijn werk ben ik mobiel in heel Nederland en ik probeer overal traditionals mee te pikken, voor, na en tussen klussen door.
Elke cache telt, elke find is lekker en af en toe op goudjacht…adrenaline!!
Ik draag de banner met trots!!
 

Profile for Heracross

19. Wim_S (29-01-2010):
Ik ben een puntjesjager in de dop, het virus begint al aardig de overhand te krijgen.
Het begint een puntensport te worden nu ook 2 broertjes er fanatiek mee aan de slag zijn gegaan. Maar ik zal ze voor blijven :-)
 

Profile for Wim_S

20. miwirosj (06-02-2010):
Wij combineren sommige dagen puntenjagen met leuke multi's, maar merken dat we toch steeds meer oppikkertjes meepakken waar we vroeger genoegen namen met alleen een leuke multi. Puzzels worden ook steeds fanatieker opgelost, want die puntjes moeten van de kaart. Zijn langzaam begonnen, maar stomen nu door. In ieder geval is het streven ruim voor het eind van 2010 bij het selecte gilde van kilocachers te horen!
 

Profile for miwirosj

21. xplodr (22-03-2010):
Tja, afgelopen jaar is de hobby toegeslagen door een kennis en nu wil ik zoveel mogelijk caches halen. Mijn voorlopige doel is de 500 halen, hoewel een keer een lange multi ook niet weg is (maar dan schiet het niet op met de punten). Afgelopen vakantie heel Texel gedaan in 2 dagen... toen schoot het mooi op. We gaan door.
 

Profile for xplodr

22. vegro (28-03-2010):
Bijna twee jaar zijn we bezig met deze toch wel verslavende hobby. In het begin ging het rustig en gestaag, maar naarmate de handigheid en ervaring beter werd, kwam er een echte run voor de puntjes. Het is prachtig om te zien waar je allemaal terecht komt. We genieten iedere cachedag.
 

Profile for vegro

23. ZaNaBoZa (19-04-2010):
Om heel eerlijk te zijn, zijn we nooit zo bezig geweest met puntjesjagen. Tot het moment daar was, dat we een uitnodiging kregen van een geocacher uit Californië om daar dit jaar onze 1000e cache te loggen.
Dat leek ons wel wat, maar ja we dienden nog ruim 200 caches te loggen tot het moment daar zou zijn. Nu hebben we nog 5 maanden te gaan, en hebben er nog ruim 150 te gaan. Dat is een gemiddelde van 30 caches per maand, oftewel 1 cache per dag. Ieder puntje is dus welkom op het moment, maar we zijn er van overtuigd dat we het zonder problemen gaan halen.
 

Profile for ZaNaBoZa

24. FriWiS (01-05-2010):
Het is gewoon een kick geworden om zoveel mogelijk caches te zoeken. Niet alleen de makkelijke traditionals, maar ook de multi's. Dat gaat wel niet zo snel, maar als je er een dagje voor uittrekt dan kom je toch een heel eind. Het is gewoon leuk om de teller elke keer weer te zien oplopen...
 

Profile for FriWiS

25. Redhorses (03-05-2010):
In januari 2009 door een collega aan het Cachen geraakt. Omdat ik nogal aardig wat vrije tijd heb vind ik het leuk om puntjes bij elkaar te jagen. Ook tijdens vakanties naar het buitenland gaat de GPS tegenwoordig ook mee.
Het mooie van Cachen is dat we op plaatsen zijn geweest waar we anders nooit gekomen waren...
 

Profile for Redhorses

26. VanderMmeer (17-05-2010):
Sinds start van deze hobby al heel wat leuke, spannende maar ook emotionele momenten meegemaakt.
Zie oa hier en hier, maar ook het feit dat we kinderen, familie en vrienden aan deze plezierige hobby hebben mogen brengen. Dochter Madelon-Daniëlle, Brenda-Yacintha, Zus/zwager en neef en [jonge] vriend. Onderling houden we er een goede, maar gezonde 'competitie van puntjesjagen' op na. Vandaar!!
 

Profile for vandermmeer

27. BartenReina (24-05-2010):
Het leuke aan puntjes jagen, is het bezoeken van veel verschillende plaatsen. Soms in je directe omgeving, soms ver weg. Meestal zijn het bijzondere locaties waar je normaal zo aan voorbij zou gaan. Daarom willen wij veel cachen, veel loggen en hééél veel puntjes jagen!
 

Profile for BartenReina

28. Knuffel (07-06-2010):
Puntenjagen? Ja zo zou je het kunnen noemen. Bospunten, Heidepunten, Oude stadspunten, Polderpunten, Uitdagende punten, Wandelpunten, Fietspunten, Originele punten, allemaal mooie punten. Ja, zo wil ik wel op punten jagen.
 

Profile for Knuffel

29. sienepientje (09-06-2010):
-.. . -- . . ... - . -. .... . -... -... . -. --. .-. .- .- --. . . -. ... - .-. . . .--. .--- . ...- --- --- .-. --..-- -- .- .- .-. ...- --- --- .-. -- .. .--- --.. .. .--- -. .... . - -.. . .--. ..- -. - .--- . ... -.. .. . .... . - -.. --- . -. ---... --- -.--.-
Ik zal je de moeite besparen om bovenstaande te vertalen. Er staat: DE MEESTEN HEBBEN GRAAG EEN STREEPJE VOOR, MAAR VOOR MIJ ZIJN HET DE PUNTJES DIE HET DOEN :O)
 

Profile for sienepientje

30. berenboot6 (21-06-2010):
Onze reden om te geocachen: eigenlijk begonnen om op vakantie niet in het wilde weg rond te wandelen, maar met een doel. De plekjes vinden die de plaatselijke bevolking wel kent, maar het ANWB boek niet. De mooiste cache wandeling door ons gemaakt ging dwars door de universiteitswijk van Barcelona. Een wandeling van 4 uur langs allemaal onbekende panden van Gaudi om te eindigen in parc Guell. Vanaf dat moment zijn we geheel verknocht aan geocachen.
 

Profile for berenboot6

31. Zilvervloot (28-06-2010):
Als puntje bij paaltje komt dan ben ik gewoon een puntjes jagende cache-purist. Soms krijg ik een punthoofd als ik een makkelijk te scoren puntje niet kan vinden. Maar zelden zit ik echt op een dood punt, want cachen is voor mij geen punt maar een puntkomma; na ieder dieptepunt gloort er altijd weer een hoogtepunt. Als puntje op de i plak ik dan graag punctueel mijn stickertje met daarop:

Zilvervloot.
 

Profile for Zilvervloot

32. Verrijders (13-08-2010):
Hoe ver-rijden we? Wij vergaren veelal de puntjes als we (lange) fietstochten maken. Als puntje bij paaltje komt en dan ook nog op een kruispunt dan kun je er een puntje aan zuigen dat we de puntjes op de i zetten en er geen teerpunt van maken en keurig in de puntjes verzorgd er een punt achter zetten om vervolgens thuis met een punthoofd een puntig puntje erbij te schrijven: punt uit!
 

Profile for Verrijders

33. PoeF (23-08-2010):
We moet wel vooropstellen: we zijn NIET verslaafd aan geocachen! Maar af en toe een FTFje vinden we wel leuk. Of worden hier andere puntjes bedoeld? Waarschijnlijk wel maar we werken ook gestaag aan dat puntenlijstje. Maar eigenlijk vinden we Multi’s waarvoor we lekker door de natuur kunnen banjeren wel de leukste puntjes die je kunt vergaren.
Moraal van het verhaal: “gewoon van puntje naar puntje”.
 

Profile for PoeF

34. VindenPuntNL (29-08-2010):
Tellertjes oefenen een grote aantrekkingskracht op ons uit. Het is heerlijk een doel hebben om na te streven. Dat het doel als een getal weergegeven wordt, is zo lekker simpel. Overigens vinden wij een “mooie” verdeling van de soorten caches in onze stats wel degelijk belangrijk.
We gaan vaak op vakantie en weekends weg. Dan treedt “de snoepwinkel” in werking, zoals wij het noemen. Buiten je eigen omgeving hoeven niet alle caches gelogd te worden. We gaan voor de puntjes: traditionals, korte multi’s en mysteries die geen hele avond kosten, hebben onze voorkeur. Op deze wijze is het loggen van 100 caches in een vakantieweek geen probleem.
 

Profile for VindenPuntNL

35. blackscorpion64 (07-10-2010):
Ik heb de smaak van geocachen nu te pakken. Al die banners die ik bij anderen zie wil ik ook op mijn profiel. Zo leer ik er ook wat van en schiet de teller omhoog. Op naar de 10.000 ;) Dat zal nog wel jaaaaaaren duren denk ik.
 

Profile for blackscorpion64

36. Team van Druten (10-10-2010):
Sinds februari 2007 bezig, maar het blijkt nog steeds een grotere verslaving te worden, dus eigenlijk wel een beetje een puntjesjager, al blijft een leuke Multi ook erg leuk.
 

Profile for Team van Druten

37. steady_holland (22-10-2010):
Waarom puntjesjager? Ach, het is zowat al een cliché: meestal voor mijn werk de hele dag binnen of onder water zitten, dus dan 's avonds even eruit, lekker de bossen in of andere leuke plekjes. Sinds ik ben aangestoken in mei, is het bijna elke dag wel raak. Mijn vrouw raakt er bijna overspannen van, overal ff snel stoppen om er nog een op te pikken. :) In elk geval heerlijk in de buitenlucht.
 

Profile for steady_holland

38. ernstenmignon (06-12-2010):
Allereerst heeft het bezoeken van plaatsen, waar je anders nooit zou zijn gekomen, elke keer weer een soort verrassing in petto. Het wandelen in de natuur heeft bij ons de voorkeur. Ook het oplossen van de verschillende puzzels (wat toch ook wel eens lastiger is, dan in eerste instantie verwacht) geeft een gezonde kick. Wat met name het puntjes jagen vergroot zijn de "meervoudige" serie traditionals, die als resultaat van een berekening de bonus prijsgeeft. Het actief bezig zijn met het vinden is voor ons een leuke en gezonde sportieve bezigheid, maar het blijft een hobby...
Verder willen we opmerken dat de enorme zorg, waarmee (met name de multi-) caches zijn beschreven, de uiteenlopende type opdrachten (die we buiten in het veld/bos of via internet uitvoeren) en de creatieve uitvoering van tussenliggende waypoints en de stash, ons elke keer weer positief verbaast. Het doorgronden van de lastige opdrachten en de verschillende verstopmethoden zijn vaak ook een uitdaging op zich. Elke cache heeft wel iets aparts en geeft soms bijzondere informatie prijs over de omgeving, of de reden van het plaatsen van de bewuste cache weer. Kortom: Op naar de volgende !
 

Profile for ernstenmignon

39. heanigan (06-12-2010):
Tijdens het puntjes verzamelen geniet je o.a. van de omgeving, de verschillende (type) opdrachten en manier van verstoppen. Elke cache is uniek en heeft een uitdaging, die soms de grens nadert van wat nog net (on)mogelijk is. Het is leuk om aan te kunnen tonen dat het, soms na enkele pogingen, gelukt is. Die nieuwe uitdaging wil je telkens weer aangaan; maar doe het wel Heanig an!
 

Profile for heanigan

40. Team TiRoMax (13-12-2010):
Waarom verzamelen wij puntjes??
Omdat het leuk, spannend, gezond, informatief, verrassend, motiverend, uitdagend, stimulerend, educatief is. Je komt nog eens ergens, ziet nieuwe (onverwachte) plekjes en ontmoet gelijkgestemden. Max moet toch ook uit ;-)
Hoe verzamelen wij puntjes?
Met een gedegen voorbereiding (meestal), veel enthousiasme, doorzettingsvermogen, diverse gadgets, gezond verstand en natuurlijk ervaring van vorige puntjes.
 

Profile for Team TiRoMax

41. boekenhoek (25-12-2010):
Het cachen heeft ons sinds juli 2010 gegrepen. Het brengt ons op plekken waar we zelf niet zo snel heen zouden gaan, maar die de moeite zeker waard zijn. Fantastisch te combineren met onze andere hobby: fotografie. De originaliteit die mensen laten zien, vinden we heel erg leuk om te zien.
 

Profile for boekenhoek

42. vergane glorie (01-01-2011):
Kort nadat zij met cachen waren begonnen bezocht BoekenHoek ons op ons vakantieadres in Zeeland. Voor hun een kans om daar te cachen en om ons cache-gek te maken. We hebben er inmiddels meer dan 150 gedaan en hebben er nog steeds enorm plezier in. De variatie zorgt dat het nooit verveelt en de creativiteit van de mens is schier grenzeloos. Vandaag de eerste van onze kleindochter gelogd en morgen start de familie coinrace. Wat een plezier.
 

Profile for vergane glorie

43. mar-ine (12-01-2011):
Ooit een GPS gekocht om mee te gaan fietsen en dan lees je over de mogelijkheden van Geocaching. Maar wat is dat dan? Nou inmiddels hebben we het door. Met geocaching kom je op de mooiste plekjes die voor vele verborgen blijven!!!
MAR-INE bestaat uit Marcel en Ineke en inmiddels ook ons zoontje Marc (Nano-cacher). Wij zijn graag buiten en op zoek naar nieuwe uitdagingen. Geocaching heeft ons ook veel geleerd over de natuur en de omgeving. Met het oplossen van mysteries kunnen we ons ook nieuwe vaardigheden toeschrijven. Soms ben je alleen op pad, maar steeds vaker met bekenden. Onze geocaching familie wordt zodoende steeds groter. Ondertussen hebben we onze 1e cache geplaatst. Er zullen er meer volgen.
Kortom een wereld-hobby.
 

Profile for mar-ine

44. Tunder (19-01-2011):
Het mooie van cachen is nieuwe plekken ontdekken. Vooral in de natuur. Hoe meer we cachen hoe meer we in verschillende natuurgebieden komen en zelf heel dicht bij huis verassende nieuwe mooie plekken ontdekken.
 

Profile for Tinder

45. M.I.Casa (24-01-2011):
Nog maar een half jaar met deze hobby bezig maar vol overgave en helemaal enthousiast, zelfs de Bambino gaat graag mee om schatten te zoeken! Vooral de doosje met de goodies is hij natuurlijk helemaal gek op. De mannelijke helft van het team is vooral gek op puntjes jagen en gaat er zelfs vaak 's avonds in het donker nog voor op pad! En als we ergens naar toe moeten kijken we eerst of er in de buurt nog wat op te pakken valt. Maar ik geloof dat meerdere cachers met dat virus besmet zijn :-)
 

Profile for M.I.Casa

46. krefdebef (28-01-2011):
Waarom puntjesjagen?
Ach bij mij zit er gewoon een puntje los ...
 

Profile for krefdebef

47. LeoCache.NL (29-01-2011):
Als je met ‘puntjes jagen’ de mooie punten op onze aardkloot voor ogen hebt, dan ga ik daar volledig in mee. Het begon allemaal toen mijn buurman Freek (Pioneer) me bij het uitkomen van ‘je kan de paal in’ vroeg om gezellig mee te lopen. Vanaf dat moment was ik, maar tot mijn verbazing ook mijn vrouw en kinderen, direct verkocht. Dankzij deze geinige hobby lukte het gewoonweg weer om de kiddo’s vanachter de pc vandaan te krijgen. Zo hebben we in de loop van de jaren al heel wat mooie puntjes – als cache maar óók in natuur- en stedelijk schoon - gezien.
Zeker toen ik besloot om de ‘geschenken’ van partner en kinderen voor mijn Vaderdag in te ruilen voor een dagje géén gebakkelei en lekker met het hele gezin de hort op, werd het steeds leuker en begon de puntenteller door te tikken. Helaas zijn de kinderen gestopt met loggen onder hun eigen teamnaam (resp. GeoCas en Dochter) maar het meelopen en meezoeken blijven ze leuk vinden. Mijn vrouw (met de niet geregistreerde teamnaam Lady LC.NL) kan bloedfanatiek zijn. De vakanties worden zelfs rond het cachen gepland. Eindelijk uit de luie vakantiestoel heerlijk de natuur in om de mooie plekken bezoeken die de lokale cacher heeft gevonden en graag aan de wereld wil laten zien. Het zijn vaak de plekjes die je nóóit via de plaatselijke VVV zal krijgen. En dat maakt het cachen voor ons nou zo leuk!
Ons enthousiasme heeft trouwens ook een vonk laten overspringen naar mijn schoonzus en haar vriend. Daar waar zij (Itaatje) het direct leuk vond en hij zoiets had van ‘och’, is hij (Krefdebef) volledig bevangen en mij in zeer korte tijd in punten voorbij gestreefd. Toch gaan we graag samen op pad of lossen (meestal op zijn initiatief) samen puzzels op.
Conclusie: voorlopig zijn we nog niet uitgespeeld!
 

Profile for LeoCache.NL

48. Klein Kölle (24-02-2011):
Onze naam is Klein Kölle en we zijn dol op Geocachen. Wij vinden dit leuk, omdat je veel mooie plekjes te zien krijgt, waar je anders nooit zou komen. En bij slecht weer willen we wel eens traditionals doen.
Groeten, Klein Kölle.
 

Profile for Klein Kölle

49. wij-twee (24-02-2011):
Sinds juli 2009 zijn wij verslaafd aan geocachen. In eerste instantie waren we begonnen met geocachen om lekker te wandelen. Al snel waren we besmet met het virus en we zijn nu z’n 860 caches verder. Het leuke van geocachen is dat je nog eens ergens komt en het kan overal.
 

Profile for wij-twee

50. iemand anders (25-02-2011):
Bijna wekelijks zijn we bezig met puntjes verzamelen. Het gaat nog niet zo heel snel als bij anderen maar we komen al een heel end. Na bijna een jaar cachen is de 500e bijna in zicht.
 

Profile for iemand anders