Contact:

email adres

(je snapt me wel)

WortelGPSr

free counters

Hulpmiddelen

Geocaching doe je met hulpmiddelen. Hier vind je een korte beschrijving van mijn hulpjes.


 

60CSx-en-62SNavigatie in het veld

Een Garmin GPSmap 60CSx en een Garmin GPSmap 62S.

Begonnen in 2003 met een Magellan SporTrak pro waar ik op den duur ontevreden over was. Geocachers met Garmins vonden meestal de cache terwijl ik 30 meter verderop liep te zoeken. Daarom in 2006 overgestapt op een Garmin 60C.
Toen er nog betere Garmins verschenen heb ik de 60C in een bos verstopt voor de eerlijke vinder (zie verhaal) en een Garmin GPSmap 60CSx aangeschaft in 2008.
Helaas is eind 2014 deze Garmin GPSmap 60CSx gesneuveld tijdens een valpartij met de fiets op een glad wegdek, maar gelukkig wist ik op Marktplaats eenzelfde exemplaar op de kop te tikken.

In 2011 een Garmin GPSmap 62S toegevoegd aan mijn arsenaal. Ik vind hem veel minder handig in gebruik dan de 60CSx. Hij is daarom gedregradeerd tot mijn reservetoestel als ik op stap ga.

  


 

Navigatie op de weg

In 2012 de TomTom 1005 GO aangeschaft. In 2015 de Garmin nuvi 2598 erbij. 

 TomTom GO-1005nuvi 2598

 


 

Fotocamera

Panasonic DMC FT5jeIn de beginjaren 2003-2005 maakte ik weliswaar foto's van het geocachen, maar niet van elke cache. Gewoon zo nu en dan een leuk plaatje.

Sinds begin 2006 wordt elke cache-tocht behoorlijk nauwkeurig op beeld vastgelegd. Per cache meestal 5 of meer opnamen. Per jaar ongeveer 20.000 foto's.

Dit fotobestand vormt mijn externe geocache-geheugen. Als men mij vragen stelt over een bepaalde cache, dan is het een kwestie van foto's raadplegen om mijn eigen geheugen in staat van opperste helderheid te brengen. De hele cache-dag rolt dan als het ware aan mijn ogen voorbij.

De camera is een handzaam apparaatje waar ik niet echt zuinig op ben en dat per cache-dag zo ongeveer 100x à 200x uit mijn zak wordt gehaald en teruggestopt waarbij lukraak kiekjes worden geschoten, al doe ik wel mijn best zo nu dan een perfect plaatje te schieten als foto van de dag.

Intussen mijn 8e camera:

8. Panasonic Lumix DMC-FT5 (2015)
7. Panasonic Lumix DMC-TZ40 (2014)
6. Nikon Coolpix P310 (2012)
5. Canon S95 (2011)
4. Canon S90 (2010)
3. Panasonic Lumix DMC-FX100 (2009)
2. Canon IXUS 85 IS (2006)
1. Canon IXUS 70 (2003)


 

Cachemobiel

Vanaf juni 2010 een bijna nieuwe Ford Focus stationcarmodel. Handig om mijn vouwfietsje erin en eruit te tillen. Mijn vorige mobiel was ook een Ford Focus en die werd een beetje oud met kleine gebreken en zo. Mijn eerste cache-mobiel was een een Suzuki Baleno.

In mijn logs refereer ik soms naar mijn nieuwe cachemobiel als: tango red KomFijnGeocachen bolide.

 ford-ford

 


 

Vouwfiets

Beixo

Bij de start van mijn geocache-carrière beschikte ik over een ligfiets waarmee ik in de buurt van Delft redelijk veel caches heb gevonden. Bij caches ver van huis bleek al snel dat lang wandelen bij het geocachen een lastige klus voor me was en dat ik met behulp van een fiets veel mobieler zou worden in het veld.
Daarom een vouwfietsje aangeschaft en dit is intussen al mijn derde. In 2012 in gebruik genomen.
In mijn logs refereer ik er soms naar als:

Mijn zilvergrijze kettingloze vouwfiets.

 

 

 

 

 

 


 


iPhone 6jeAdministratie, Beschrijvingen, Hulplijntjes

Sinds 2013 betrad ik het smartphone-tijdperk met een iPhone-5. In 2015 werd de iPhone-6 aangeschaft. Dit apparaat wordt vooral gebruikt om onderweg beschrijvingen van caches te bekijken en om de gegevens van mijn founds te noteren.

Het leuke is, dat ik er ook mee kan bellen. Zo kan ik bij voorbeeld mijn goede vriend Biertje zo nu en dan lastigvallen om hulp. Vooral in het begin van mijn geocache-carrière belde ik regelmatig ook anderen om hulp. Vooral Pyne en Achtbaangek werden bereid gevonden mij waardevolle tips te geven als ik weer eens met de handen in het haar zat vanwege het niet kunnen vinden van cache/waypoint/aanwijzing/richting/hoogte en dergelijke. 

Met de nieuwe techniek van tegenwoordig zijn hulplijntjes steeds minder nodig. Bovendien heeft routine mij tot een redelijk doorgewinterde geocacher opgestuwd.

 

 

 

Hieronder zie je een flink aantal van de geocachers die ik heb mogen lastigvallen met mijn vragen om hulp.

hulplijntjes-personen

 


 

hulp overigOverig

In mijn buidels bevinden zich nog heel wat nuttige hulpmiddeltjes:

- reservebatterijen voor de GPSr

- reservebatterij voor de camera

- reservesleutel cachemobiel

- kompas (niet meer, vervangen door iPhone-app)

- anti-teken-tangetje

- zakmes

- pen

- anti-insektenbult-clicker

- extra canisters (niet meer)

- schroevendraaier

- zaklamp