Carrottecalypso N
NA

Verouderd begrip. Kijk bij Report a problem.

Needs Archived, ofwel deze cache dient gearchiveerd te worden. Dit is een door www.geocaching.nl geboden keuzemogelijkheid bij het plaatsen van een log bij een cache. De bedoeling is dat de cache-plaatser z.s.m. de cache weer fris en fruitig doet zijn. Meestal is aan de NA-log een NM-log voorafgegaan waar de cache-plaatser niet op heeft gereageerd. Na meerdere vergeefse NM-logs is meestal de maat vol en plaatst iemand een NA-log. De reviewer krijgt bericht van een NA-log en zal na verloop van tijd eventueel actie ondernemen.

Naaktslakkies handdoek
Bijzondere door Els van de Naaktslakkies bewerkte handdoek waarop via een borduursel wordt aangegeven ter gelegenheid van welke heuglijke geocache-gebeurtenis de handdoek is vervaardigd en door haar uitgereikt.
(Ik heb er al twee. En jij?)
Nachtcache
Een cache die in principe alleen 's nachts is te vinden. Op de way-points zijn meestal reflectoren aangebracht die in het donker met zaklantaarns beschenen beter zichtbaar zijn dan overdag.
Nano-cache
Zeer kleine cache van maximaal 0,01 liter. Grootte is ongeveer vergelijkbaar met het topje van de pink. Kan opengedraaid worden en bevat een mimiem logstrookje. Vaak is de nano-cache magnetisch zodat hij tegen ijzer "geplakt" kan worden. Www.geocaching.com biedt deze grootte niet als mogelijkheid aan. Meestal kiest de cache-plaatser dan voor de optie 'unknown'.
Het totale spectrum: large-regular-small-micro-nano. Zie cache-grootte.
Nano-pulker
Voorwerp om het logrolletje uit een nano te pulken.
Geschikt zijn bij voorbeeld: pincet, speld, naald, paperclip en dun ijzerdraad.

NAVSTAR

Eerste benaming voor GPS.
Neer-ruilen
Zodanig goodies ruilen bij de cache, dat de totaalwaarde van de cache-inhoud minder wordt. De Engelse term is down-trading.
Nep-cache
Schijnbare cache door sommige cache-plaatsters geplaatst op een gemakkelijk te vinden locatie om argeloze geocachers op het verkeerde spoor te zetten. De echte cache ligt er meestal niet ver vandaan.

Newbie

Iemand die voor het eerst gaat geocachen. Na het vinden van de eerste cache is men in principe geen newbie meer.
Nickname
Bijnaam (schuilnaam, alter ego e.d.) die geocachers dienen aan te nemen om te kunnen meedoen met het geocache-spelletje op www.geocaching.com.
NINU
Niks In Niks Uit. Afkorting om aan te geven, dat men bij het vinden van de cache niets heeft geruild. (Engelse equivalent: TNLN = Took Nothing Left Nothing.)
NM


Verouderd begrip. Kijk bij Report a problem.

Needs Maintenance, ofwel deze cache heeft onderhoud nodig. Dit is een door www.geocaching.com geboden keuzemogelijkheid bij het plaatsen van een log bij een cache. De bedoeling is dat de cache-plaatser z.s.m. de cache weer fris en fruitig doet zijn. De cache-plaatser doet er verstandig aan daarna een OM-log (Owner Maintenance) te plaatsen om de reviewer voor te zijn die anders de cache off line kan plaatsen op grond van de NM-log.

Note
Logmogelijkheid om een opmerking te plaatsen bij een bepaalde cache op www.geocaching.com
. Als de note meteen weer wordt verwijderd, zien alleen mensen die de cache op hun watchlist hebben staan, de tekst van de note in hun mail. Zo'n note heet een snelle note.
Not-found
Een log op
www.geocaching.com waarin wordt aangegeven dat de cache niet is gevonden. Dit kan nuttig zijn, omdat de cache-plaatser dan in actie kan komen om te kijken of de cache er nog ligt.

Notificatie

E-mail ontvangen als er een nieuwe cache verschijnt in je gebied. Je kunt zelf instellen waar en hoe groot het gebied is. Ook bepaal je van welke soort caches je een e-mail wilt ontvangen. Het is alleen mogelijk voor Premium Membersalhier de link waar je het kunt instellen.

Nul-plaatser

Geocacher die zelf nog geen caches heeft geplaatst.

Nulpunt


Plek waar de GPSr aangeeft 0 meter vanaf de ingestelde coördinaten te zijn.

Carrottecalypso N