26-05-2019

Nostalgisch fietsen langs de Rotte alwaar een harde wind woei en een leuke serie caches was geplaatst.

 

mystery27099. Rondje Rotte Bonus by team du colline
27099smileyLang geleden draafde ik dit rondje als training voor de marathon. In de begintijd van mijn geocaching-activiteiten in 2003, struinde ik hier ook meermalen rond. Daarna incidenteel hier en daar een cache. Vandaag mocht ik het hele rondje weer eens beleven, nu op mijn zilverkleurig kettingloos vouwfietsje. Het woei wel flink, maar gelukkig was het droog.
Omdat de CO had aangegeven waar de bonus ongeveer verstopt lag, parkeerde ik mijn tango-red Wortelkar in de buurt van #7 en dat bleek achteraf verstandig. Ik zag er in de buurt zelfs prima verstopmogelijkheden voor de bonus, maar de CO besliste anders. Toch geef ik hem in overweging die plek eens nader te bekijken, dit in verband met gruwelijke maaimachines die de bonuscache zouden kunnen vermorzelen. Ik heb dit al vaker in het verleden zien gebeuren.
Zoals gebruikelijk heb ik op mijn dooie akkertje het rondje afgelegd: start om 12:56, einde om 17:13, dus ruim vier uren in touw voor dik 24 kilometer, hetgeen langer is dan de CO opgaf, maar de oorzaak daarvan was ik zelf. Er is meer op de wereld dan geocaching alleen en voor de bonus heb ik nogal wat afgezworven, omdat ik een cijfer miste in de coördinaten: #5 namelijk niet kunnen vinden.
Behalve de gemiste cache waren er nauwelijks zoekproblemen. Caches allemaal keurig en met aandacht verstopt. Het rondje gefietst met de klok mee, dus eerst de westkant van de Rotte langs. Het bleek mij, dat er weinig veranderd is in al die jaren. De rivier stroomt nog steeds dat het een lust is. Redelijk veel dagjesmensen die blijkbaar hier wat anders zochten dan geocaches. Aan de oostkant van de Rotte had ik harde wind tegen.
Nadat #11 binnen was, mocht ik de bonus zoeken. Het vinden ervan duurde tamelijk lang, omdat ik in de eerste plaats de waarde van E moest gokken en in de tweede plaats, omdat ik enkele cijfers niet goed had ingevuld in de formule. Zo kwam ik terecht bij een kleine kudde vriendelijke schapen en bij een potentieel prima bosje om een cache verstoppen. Daar voerde ik een noodzakelijk coördinatencontrole uit en kwam tot de definitieve conclusie waar de bonus zou liggen. En dat klopte. Eind goed al goed. Precies op dat moment brak de zon door.
Dank voor deze leuke serie. TFTC.

27097multi27098. Rondje Rotte #11 by team du colline
smileyCorrect geprojecteerd, maar toch in eerste instantie geen cache gevonden. Na een rondje zoeken door de naaste omgeving nogmaals een poging op de beginplek en nu was het wel raak. Op naar de bonus! TFTC.

traditional27097. Rondje Rotte #10 by team du colline
smileyBijna bij de nieuw aan te leggen A16 mocht ik deze cache vinden. De verstopwijze was verrassend en het zou mij niet verbazen als de niet door mij gevonden #5 net zo is verstopt. Gevaar is wel, dat grasmaaimachines de boel vermorzelen en dat zou jammer zijn.
Vanaf hier ging het aan de overkant weer voor het windje en daar was ik wel aan toe. Natuurlijk wel eerst netjes gelogd en het door mij verwachte bonuscijfer genoteerd. TFTC.

 

mystery27096. Rondje Rotte #8 by team du colline
smileyPas voorbij Oud Verlaat mocht ik de volgende cache graaien, hetgeen een lange tocht met veel bochten, tegen de wind in betekende. Ik hield mij kranig en arriveerde praktisch in Ommoord. Daar bleek dat ik de puzzel goed had opgelost, zodat er gelogd en een bonuscijfer genoteerd kon worden. En verder maar weer voor het laatste stuk tegen de wind in.
Het door de CO bijgevoegde lied klopt overigens van geen kant. Het is een prachtig dramatisch lied, maar de Rotte loopt niet tussen Delft en Overschie, hetgeen twijfel zaait aan het waarheidsgehalte van de gezongen geschiedenis. Maar weinig kniesoren zoals ik zullen daar op gelet hebben. TFTC.

27094traditional27095. Rondje Rotte #9 by team du colline
smileyDe hint hielp me goed op deze plek. Ik zag dat andere geocachers het idee wel hadden doorzien, maar niet de juiste locatie, hetgeen een slordig aanzicht opleverde. Ik heb hier en daar wat corrigerende klappen uitgedeeld, voordat ik raak greep, kon loggen en het bonuscijfer kon noteren. TFTC.

traditional27094. Rondje Rotte #1 by team du colline
smileyHoeveel geluk kun je hebben? Mijn vergeefse vrij lange zoektocht kon ik meteen beëindigen toen een andere geocacher – genaamd Walkinin - zich meldde en hij stond wel aan de goede kant om de cache te vinden. Hij overhandigde mij het logpapiertje, zodat ik mijn worteltekening kwijt kon en noteerde het bonuscijfer.
Nog even wat met hem gebabbeld en met zijn kindertjes. Daarna gingen wij elk ons weegs en mocht ik tegen de vrij sterke wind opboksen om bij de volgende cache te geraken. TFTC.

traditional27093. Rondje Rotte #2 by team du colline
smileyHet lastigst was de weg hierheen. Ik koos in eerste instantie van de twee mogelijkheden de verkeerde, hoewel die me er uiteindelijk ook wel zou brengen. Toch maar even het roer omgegooid en de kortste route gepakt. Ter plekke wel even wat twijfel, maar even doorgezet en weer een onverwacht bonuscijfer als cadeautje. TFTC.

27091traditional27092. Rondje Rotte #3 by team du colline
smileyVia de brug bij de A12 kwam ik aan de andere kant van de Rotte terecht en meteen was het gedaan met het heerlijke windje in de rug. Bij de molenviergang mocht ik naar een cache zoeken en die vond ik verrassend snel. Eindelijk hier pas een bonuscijfer dat ik niet had verwacht. TFTC.

traditional27091. Rondje Rotte #4 by team du colline
smileyUitzicht op molens, langs de drie gekromde roestbakken die een kunstwerk voorstellen en vooral door vogels worden gebruikt als uitkijkpost, arriveerde ik bij #5 die ik helaas niet vond. Dus fietste ik na lang vergeefs zoeken maar verder naar het Verlaat, waar ik in het verleden ook al eens een cache niet kon vinden. Hetzelfde leek me nu weer te overkomen. Toen heb ik me maar even flink kwaad gemaakt en dat hielp. Ik mag barsten als het niet waar is, maar ook dit bonuscijfer had ik verwacht. TFTC.

traditional27090. Rondje Rotte #6 by team du colline
smileyMet uitzicht over een breed stuk Rotte op de woontorens naast de Zevenhuizerplas zocht ik eerst even op verkeerde plekjes, omdat die nogal voor de hand lagen. De cache bevond zich echter elders en was beveiligd, wat mij deugd deed. En weer had ik dit bonuscijfer al verwacht. TFTC.

traditional27089. Rondje Rotte #7 by team du colline
smileyAltijd benieuwd hoe de eerstgevonden cache van een serie eruit ziet. Prima dus en dat zette de goede toon voor de rest. Het bonuscijfer had ik zelf ook al gedacht. TFTC.