22-04-2019

Dagje geocachen in Delft. In de ochtend door de TU-wijk, in de middag naar het Abtswoudse Bos. Daarna met Bionda naar de Delftse Hout.

 

mystery27087. Puzzel Delft: Nog een vogelhuisje by Delftwing
27086smileyVolkomen verdwaasd met de multi Vogelhuisjes gestart. Gelukkig had ik mijn slimme dochter Lady Cachetta zover gekregen dat ze me bijstond in deze moeilijke uren. Zij zag na lang puzzelen een oplossing bij wp1 en die bracht ons naar dit extra vogelhuisje. Verder kwamen we niet. Maar nu thuis denk ik toch een vervolgmogelijkheid te zien. Dat geeft hoop. TFTC.

mystery27086. Labyrint 2.0 by draculix
smileyBij alle caches van Draculix staat kwaliteit voorop, dus ook bij deze labyrint-puzzel. Die had ik thuis keurig opgelost, maar op de door mij genoteerde plek geen spoor van Draculix-activiteiten. Ter plekke de oplossing nogmaals uitgedokterd en die was exact hetzelfde. Alleen de coördinaten verschilden met wat ik thuis had genoteerd. Met de nieuwe aanwijzing gezwind naar een andere en betere plek, alwaar een prachtige constructie mij toelachte. Toevallig een dag hiervoor in een EscapeRoom een soortgelijke constructie tegengekomen. Daar was het mijn zoon die met vaste hand tot een oplossing kwam, hier mocht ik het zelf doen. Voor de zekerheid heb ik drie keer de procedure herhaald. Vooral ook, omdat ik niet meteen door had waar de cache tevoorschijn zou komen. Zo kon ik mijn worteltekening plaatsen in het logboek van deze bijzonder fraaie cache. TFTC.

27083traditional27085. Bij de neus genomen by Jan_Net
smileyIn het algemeen is het niet verstandig om mens of dier bij de neus te nemen. Niemand is daarvan gediend. Gelukkig bleek ter plekke, dat ik niet bij de neus was genomen en ook dat ik van anderen de voorgevel met rust mocht laten. TFTC.

traditional27084. MMXIX by Xiefehl_en_Mozique
smileyGrootste moeilijkheid was om op mijn zilverkleurig kettingloos vouwfietsje op de cache-locatie te geraken. Gelukkig vond ik ergens een tunneltje onder de N470 door en was het daarna snel gepiept. Het bleek geen groot karwei. TFTC.

traditional27083. 6K 2.0 by Mozique
smileyWaar haal je zo gauw een kind van een jaar of drie vandaan, als je het nodig hebt? Ik had geluk. Ze fietste gewoon voorbij met haar moeder. Meteen dus staande gehouden, want hier lag een belangrijke taak voor haar. Grootste voordeel van kindertjes op die leeftijd zijn hun kleine handjes. Die van mij bleken namelijk veel te groot om door de openingen van deze klaagmuur te kunnen steken. Het kind bleek zeer coöperatief, en peuterde net zo lang met haar kleine vingertjes totdat ik de petling in handen had. Moeder en kind bedankt, worteltekening geplaatst en de petling weer terug op hetzelfde plekje. TFTC.

27082mystery27082. Rondom de buurt: Bonus by Delftwing
smileyIk heb hier totaal 25 jaar in deze buurt mogen werken en doorheen fietsen. Wel enigszins verrast door de keuze van de CO wat hij koos als uitvalsbasis. Liefst 14 jaar geleden plaatste ik hier heel vlakbij zelf eens een cache. Ook hier weer het nodige telwerk, waarna ik het presteerde om dankzij een klein rekenfoutje nog vrij lang rond te struinen voordat ik de mini-Carrottepot in handen had. TFTC.

multi27081. Rondom de buurt: Speelplein by Delftwing
smileyNa de architectuur in deze wijk mocht ik een speelplein bewonderen en er van alles tellen. Dat laatste is mijn specialiteit en het leidde mij naar een mooie locatie in Delft. Daar vond ik nog een cache ook. TFTC.

multi27080. Rondom de buurt: Architecture by Delftwing
smileyLiefst 14 jaar gewerkt hier in dit gebouw. Maar toen was het nog het hoofdgebouw van de TU Delft. Nu is Bouwkunde er gevestigd en die heeft het bouwwerk grondig onder handen genomen, vooral de binnenkant. De vragen over de architectuur waren niet lastig te beantwoorden en zo kon deze korte multi snel worden beëindigd. TFTC.

27079traditional27079. Tweeënvijftigste breedtegraad by Brain and Pinky
smileyZelf woon ik ook praktisch op de tweeënvijftigste breedtegraad. Het scheelt maar 63 seconden. Vanwege de jaarlijkse verschuiving van 1,5 cm heb ik even uitgerekend wanneer mijn thuislocatie exact op deze lijn lag. Dat moet in mei van het jaar 1889 zijn geweest en de beroemde vaderlandse poëet Herman Gorter heeft daar toen een mooi gedicht over geschreven.
Leuk dat hier in de TU-wijk van Delft de zo’n beetje huidige lijn is aangegeven en dat daar een cache aan is gewijd. TFTC.