07-04-2019

GPS-apparaat afgestoft, gewandeld rond de Duifpolder nabij Maasland in uitstekend gezelschap en met mooi lenteweer.

 

mystery27078. Mooi Maasland de Bonus by eikenhofjes
27078smileyMooi Maasland, maar eigenlijk mooie Duifpolder, want het dorp zelf hebben we heel ver links (west) laten liggen. Gewacht op een mooie zonnige voorjaarsdag om het 7 kilometer lange rondje te maken. Ik trof bij de start het team JosHar uit Soest en heb bijzonder gezellig met hen het hele stuk gewandeld. Drie uren vrijwel ononderbroken babbelen was het gevolg. We weten nu alles van elkaar, hahaha. En onderweg op de juiste momenten toeslaan bij caches die met veel moeite en zorg waren vervaardigd met als toetje natuurlijk deze bonuscache. Het vinden van alle caches leverde nauwelijks problemen op. Ook de coördinaten van de verstopte caches klopten keurig, wat mij nog steeds verbaast gezien het antieke houten GPS-apparaat waarmee de CO altijd paradeert. Klasse Eikenhofjes! Ook de route was natuurlijk uit de kunst evenals heel wat caches. Ik heb gruwelijk veel genoten deze middag van zowel de wandeling, de caches als van het gezelschap. Dank daarvoor. TFTC.

traditional27077. #23 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyHet geocachen zou heel wat minder allure vertonen zonder het fenomeen paaltje. Je hebt ze in alle soorten, maten en kleuren. Deze hier was vooral geel, maar ook rood. Dus niet te missen. En de afsluiter van de serie. Op naar de bonus! TFTC.

27075traditional27076. #22 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyHet is natuurlijk niet altijd feest en het kleine dient ook geëerd. Dat hebben wij weliswaar niet gedaan, maar wel netjes gelogd en dat is ook wat waard. TFTC.

letterbox27075. #21 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyAha, hier bloeide mijn kunstminnende hart helemaal open! Wat een kleuren! Wat een vormen! Wat een raffinement! Dit moet de meester zelf geweest zijn die op grootse wijze zijn liefde voor geocaching gestalte heeft gegeven. Een collectors item per definitie. En nog een fraaie cache ook. Wij waren diep onder de indruk! TFTC.

letterbox27074. #20 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyEn weer een fraaie maar helaas van kunst verstoken cache. Waar is de inspiratie als je die nodig hebt? Hopelijk bij de volgende cache. TFTC.

27071traditional27073. #19 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyIntussen waren wij volledig op de hoogte van al onze wederzijdse kennissen en vrienden en dat was toch onverwacht, want team JosHar en ik hadden elkaar nog nooit ontmoet. Het bleek dat Har van JosHar en ik heel wat raakvlakken hadden, zoals een gezamenlijk verleden in Groningen. En dat alles op deze zonnige dag, langs de Trekvaart, bij een gekleurd paaltje. TFTC.

letterbox27072. #18 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyEen GC-teken lachte ons al van verre toe en wij werden niet teleurgesteld, tenminste niet wat de cache betreft. Het kunstgehalte alhier stond op een heel laag pitje. De CO toonde duidelijk tekenen van vermoeidheid. Het is ook niet niks om al die fraaie caches te verstoppen. En het medicijnkarretje kan hier bovendien niet komen. Wij waren blij met wat wij vonden. TFTC.

traditional27071. #17 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyMet de wind in de rug werd het laatste kwart van de vierkante wandeling aangevangen. Een pittoresk bruggetje was de eerste stop en niet voor niets. Na redelijk lang zoeken was het Har van JosHar die ons de weg wees. TFTC.

27070letterbox27070. #16 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyMan, wat stond het grote hoefblad hier op het hoekje van Vlaardingervaart en Trekvaart er mooi bij. Ik zou bijna vergeten dat vlakbij een cache lag. Mijn reisgenoten genoten iets minder van de flora en grepen intussen de cache. Uiteraard mocht ik mijn worteltekening erbij plaatsen. TFTC.

traditional27069. 1 uit duizenden by barb1212
smileyMerkwaardige titel voor deze cache. De beschrijving geeft geen uitsluitsel over het waarom. De hint maakte ons ook niet wijzer. Gelukkig vond JosHar de listig verborgen cache en kon ik loggen. TFTC.

letterbox27068. #15 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyEen fraaie rode cache zonder opsmuk was ons volgende doel. En niet alleen voor ons. Uit een voorbijvarend bootje sprong een jongeman op onze aanwijzingen naar de kant, omdat hij geocacher was en graag deze cache wilde loggen, en mocht met mijn pen zijn cachenaam ‘secret cacherman’ noteren. Even voortvarend sprong hij weer terug in het bootje bij zijn bezorgde moeder en overige vriendjes/familieleden. TFTC.

letterbox27067. #14 Mooi Maasland by eikenhofjes
27067smileyEn wederom werd de koers 90 graden verlegd, nu zuidwaarts en met de sterke wind van opzij wandelden wij langs de druk bevaren Vlaardingervaart. We passeerden velden met knalgele dotterbloemen, een volgeladen veerpont, een gemaal en daalden af naar het volgende kunstwerk met muurbloempjes. Ik weet zeker dat dit niet slaat op de handballende dochter, maar het zou me niet verbazen als zij dit heeft vervaardigd. TFTC.

letterbox27066. #13 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyIn de buurt van een houten paard, dat voor de zekerheid toch maar met een touw was vastgemaakt aan het schrikdraad, mocht het volgende doosje worden opgediept. De routine zat er intussen al aardig in. TFTC.

traditional27065. #12 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyHar van JosHar beweerde al op ongeveer 25 meter vanaf de cache, dat hij hem zag. Dat leek mij schromelijk overdreven, maar hij had wel gelijk met de exacte locatie. Bovendien had hij de hint geraadpleegd, voegde hij eraan toe. Ja, duh. Jos van JosHar mocht de graai voor haar rekening nemen. TFTC.

27062letterbox27064. #11 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyEn weer een verandering in de verstoptechniek en waarschijnlijk noodzakelijk gezien de mogelijkheden. Wij vonden het prima en waren intussen al flink op de hoogte van wederzijdse interesses en allerlei familieomstandigheden. TFTC.

traditional27063. #10 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyEen politica sprak ooit: “Ik ben niet links, ik ben niet rechts, ik ben rechtdoorzee.“ Het werd maar al te duidelijk dat zij de cache hier waarschijnlijk meteen had gevonden. Aan de sporen te zien kunnen meer geocachers daar een voorbeeld aan nemen. TFTC.

letterbox27062. #09 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyZelden gezien en dat vlak voor het hek van Pumme, twee zonaanbidders plat op de rug liggend , maar wel van top tot teen gekleed. Duidelijk geen geocachers. Wij lieten ze gewoon liggen en concentreerden ons op het tegenoverliggende vakwerk aan het hekwerk. TFTC.

letterbox27061. #08 Mooi Maasland by eikenhofjes
27060smileyHet werd ons duidelijk, dat de CO een pauze had ingelast wat betreft het vervaardigen van kunstwerken. Hij ging hier over op het betere vakwerk aan het hekwerk. Intussen was ik al zo bevriend geraakt met team JosHar dat we al koutende soms bijna caches achteloos voorbij liepen. Gelukkig was Har van JosHar het meest omgevingsbewust en behoedde ons voor misstappen, zoals hier. TFTC.

mystery27060. #07 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyZo, de Kwakelweg was achter de rug. Er werd oostwaarts afgebogen om een puzzelcache te vinden. Dat lukte, maar was niet mijn verdienste. Ik had de postcode van Maasland veel ruimer ingeschat en dacht mijn heil midden tussen de schapen te moeten zoeken. Team JosHar wist gelukkig beter. TFTC.

letterbox27059. #06 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyNa het passeren van een oude boerderij uit 1874 werd het tijd voor een typisch Delftsblauw motief, dat hoogstwaarschijnlijk uit de verzameling van grootmoeder afkomstig was. Het contrasteerde fijntjes met het donkergroen van de cachebox. Vol bewondering werd hier gelogd. TFTC.

letterbox27058. #05 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyVoor het nu volgende bloemetjesmotief denk ik toch wel aan de echtgenote die dit met vaardige hand heeft vervaardigd. De bloemetjes deden mij sterk denken aan klaprozen, maar dan gezien door een paarse bril. Echte kunst dus. Reden om zwierig te loggen. TFTC.

27056letterbox27057. #04 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyIk vermoed dat de jongste telg uit het eikenhofjesgezin hier een flinke hand heeft gehad in het kunstwerk waarachter de fraaie cache zich bevond. Deed mij denken aan Picasso. Na een scherpe afdaling werd er gezamenlijk gelogd met team JosHar. TFTC.

letterbox27056. #03 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyGras voor glas. Kan het nog duidelijker? Ik dacht het niet. Augmented reality ten top. Toch ging mijn aandacht meer naar de fraai verborgen cache op het IODS Zichtpunt. Team JosHar voegde zich erbij en vanaf dit moment tot aan de finish drie uurtjes later bleven we onafscheidelijk. Dat had als voordeel dat ik vanaf hier alleen nog maar mijn cachenaam hoefde te noteren achter de datum die Jos van JosHar steeds noteerde. TFTC.

letterbox27055. #02 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyIk had ze al gespot bij #01 en kort begroet. Ook hier werd ik ‘achtervolgd’ door het team JosHar uit Soest. Ik probeerde hen hier nog af te schudden, maar mijn tempo zou echter naar later bleek, niet hoog genoeg blijken te zijn. Drie vreemde vogels ter plekke keken zwijgend toe hoe ik de fraaie cache logde. TFTC.

letterbox27054. #01 Mooi Maasland by eikenhofjes
smileyGewacht op een mooie zonnige voorjaarsdag om maximaal van de wandeling rond de Duifpolder te genieten. Snel zou blijken op deze mooie dag dat ik niet de enige bezoeker alhier was. Altijd benieuwd naar het eerste exemplaar van een trail. Wat ik hier vond achter het witte hekwerk beloofde veel goeds voor het vervolg. TFTC.