24-02-2019

In Geldermalsen scheen de zon en er vlakbij stroomt de Linge. Wat wil een mens nog meer? Caches vinden. Ook dat lukte.

 

traditional27053. HIER WAAKT "BUMPHER" by Heus68
27063smileyGelukkig hoefde ik niet naar de Duitse plaats Rottweil om deze cache te vinden. Een hele verre nazaat van de oorspronkelijk uit deze plaats afkomstige trouwe viervoeters keek geduldig toe hoe ik hier in Tricht voorzichtig te werk ging. Bij het loggen trok ik de conclusie dat de bewoners een lekkere portie ijs zo nu en dan niet versmaden. TFTC.

traditional27052. LdL - De Heemtuin by Het cache-collectief “Langs de Linge”
smileyDe heemtuin is mij een beetje ontgaan hier in Geldermalsen. Ik had er blijkbaar geen oog voor. Des te meer oog had ik voor de cache en dat was wel nodig. Daarna ook nog wat oog voor de Linge die hier langs deze plaats kronkelt. TFTC.

traditional27051. Oud appeltje by Team RIWA
smileyIk neem dagelijks een appeltje tot mij, liefst zo vers mogelijk. Hier in een straat te Geldermalsen met de merkwaardige naam Notarisappel mocht ik op zoek naar een oud appeltje. Die vond ik niet, maar wel wat anders. Ook leuk. TFTC.

27049traditional27050. LdL - Aardbeienveld by Het cache-collectief "Langs de Linge"
smileyAls ik het goed begrijp sliep de vriendin tussen pruimenbomen, maar zocht ze aardbeien. Andersom lijkt mij makkelijker, maar onpraktisch. Ik peddelde gewoon op mijn vouwfietsje langs de Linge in de buurt van Geldermalsen op zoek naar een aardbeienveld. Ik had er al weinig fiducie in, want het is niet de goede tijd voor deze laag-bij-de-grondse vruchtjes. Geen aardbei gezien dus. Wel wat anders. Vond ik ook prima. TFTC.

traditional27049. Linge by zilfa13
smileyMaar liefst 108 kilometer lang, die Linge. Die afstand bereikt de rivier door hevig te kronkelen. Hemelsbreed is de lengte van begin tot eind hooguit de helft. Ik mocht vandaag het deel nabij Geldermalsen bewonderen en constateerde dat de Linge hier wel een heel scherpe bocht maakt. Voorzichtigheid geboden voor raceboten. Je vliegt zo uit de bocht en bij iemand aan de Tielerweg naar binnen. Hier aan de Lingedijk zal dat overigens niet gebeuren. De cache ter plekke werd goed bewaakt. TFTC.

traditional27048. LdL - "Groetjes afzender onbekend" by 19hetheusje68
27048smileyIntrigerend mysterie met de anonieme kaartjes die al een jaar of vijftig met enige regelmaat worden ontvangen. Maar ja, niet iedereen heet Jaöel. Ik denk dat er intussen een groots geruchtencircuit is, waarin diverse namen genoemd worden. Maar de ‘schuldige’ zal wel weer de butler zijn. Ik ontvang zelden kaartjes, zeker niet in deze elektronische tijd. Ik stuur ze trouwens ook nooit. TFTC.

traditional27047. Een brug te weinig? by rocky3033
smileyHier in Delft wordt een nieuwe brug gebouwd. Men heeft 10 jaar nodig gehad om erover te beslissen. Over anderhalf jaar is het klaar. Tot die tijd moet er heel veel worden omgereden. Geldermalsen zit ook te springen om een extra brug, maar die gaat niet door, hoewel precies bekend is waar de brug gepland is. Ik mocht daar vandaag een cache vinden. TFTC.

traditional27046. Leocache 5 by Leo
smileyIk moest mij wel even in wat bochten wringen, maar toen had ik ook wat. Een canister met een vochtige logrol. Met wat moeite heb ik mijn initialen WC kunnen schrijven. Onderhoud noodzakelijk. TFTC.

traditional27045. Merry Christmas and a Happy 2019! by rocky3033
smileyBlij dat kerst voorbij is en het nieuwe jaar al flink op gang. Er ontluikt van alles en vandaag was het prima cache-weer. Dat bleek ook hier middenin Geldermalsen bij een elektriciteitshuisje, dat ik uiteraard met rust heb gelaten. TFTC.

27044traditional27044. Metselbij by kieke11
smileyGeen idee wat er vorige keer misging, maar vandaag lukte het prima. Tellen is mijn lust en mijn leven. Ik heb daartoe de omtrek van het perkje geschat en dat gedeeld door mijn schoenmaat Zo kwam ik bijna uit op mijn huisnummer. Gewoon eentje erbij geteld en hup het slotje vloog open. De metselbijen waren niet thuis. TFTC.

traditional27043. Opknappertje by Mes
smileyHier knapte ik zeker van op! Drie jaar geleden een vergeefse poging, maar nu was het raak. Zeer creatief verstopt en daar houd ik wel van. TFTC.

traditional27042. LdL- Wachten duurt lang by Het cache-collectief "Langs de Linge"
smileyGeen idee wat er vorige keer misging, maar vandaag lukte het prima. Nauwelijks gewacht. TFTC.

traditional27041. LdL - De Oosterling is geen brievenbus ! by Het cache-collectief “Langs de Linge”
smileyWel een merkwaardige kers die ik hier aantrof, maar ik was er tevreden mee. TFTC.

traditional27040. Haags Paaltje by rocky3033
27038smileyGeen idee of ik dit paaltje al eerder heb aangetroffen in Ypenburg. Zou best kunnen. Het is wel duidelijk dat het paaltje zijn beste tijd heeft gehad. De volgende harde windvlaag zal hij niet overleven. Enig onderhoud lijkt me wel noodzakelijk. TFTC.

traditional27039. Scouting Graaf van Gelre by Ouwehandjes
smileyZelfs in Geldermalsen heb je scouts. Maar die zijn er niet op zondag en dat vond ik wel fijn, want dan kon ik rustig zoeken. Dat duurde overigens niet lang. Keurig verstopplekje. TFTC.

traditional27038. Reizigers Kapel by Mes
smileyEn wie liep ik daar tegen het lijf? Cyclist1. Voor de tweede keer, in 2014 ook al. Toch was dat lang genoeg geleden om elkaar niet te herkennen. Pas toen hij zijn naam in het logboek noteerde, ging mij een lichtje op. Nog een hele tijd nagekletst in en naast het bijzondere bezinningscentrum, dat blijkbaar voor alle gezindten is opgezet en ingericht. TFTC.

traditional27037. Van Hot naar Deilse veld by Bulkie
smileyEen mooi en simpel begin van een cache-dag in Geldermalsen. Even binnendoor langs deze cache bij Deil. TFTC.