12-02-2019

Hengelen in het Wilhelminapark te Delft onder leiding en met de hengel van Biertje.

 

27036traditional27036. Met stip op de kaart... Delft by CowboYvar
smileyWat een verhoging van de levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Deze cache hier in Delft
Was qua grootte twee keer de helft.

traditional27035. Molen De Roos by CowboYvar
smileyBenieuwd of molen ‘De Roos’ in 2019 meer dan 389.124 omwentelingen maakt met zijn wieken, want dan breekt hij het record van vorig jaar. Dan zullen die lange vlerken gemiddeld bijna 400x moeten ronddraaien op één dag. Moet kunnen. Natuurlijk moeten we dan wel hopen dat de bovenschijfloop van deze fraaie stenen stellingmolen met zijn 33 kammen zijn werk blijft doen, namelijk de krachten van de wind via via overbrengen op de maalstenen.
Vandaag was het echter vrijwel windstil tijdens mijn bezoekje, dus bewegingsloze wieken. TFTC.

27034traditional27034. Hengelen in 't Wilhelminapark 3 by ADHDellûft
smileyNa het loggen van de cache was het de beurt aan mijn goede vriend Biertje om de cache terug te hangen. Meteen al discussie. Hij wilde de cache namelijk een stuk lager terughangen dan de oorspronkelijke positie. Ik had al mijn overtuigingskracht nodig, maar uiteindelijk gaf hij toe en probeerde via een twijfelachtige techniek de cache op de juiste plek terug te plaatsen. Mij verbaasde het niet dat hij meerdere pogingen nodig had, maar hij hield vol en slaagde met glans. Onnodig te zeggen dat ik voordien de cache alleszins soepel uit de boom had gevist. TFTC.

traditional27033. Hengelen in 't Wilhelminapark 2 by ADHDellûft
smileyIn een fraai ochtendzonnetje mocht ik bij de ingang van het scholencomplex een cache uit een boom vissen. Dat lukte alsof ik nooit anders had gedaan, terwijl het pas mijn tweede keer was. Natuurlijk was dat mede te danken aan de meer dan schitterende hengel die mijn goede vriend Biertje standaard met zich meedraagt en die hij mij in alle vriendelijkheid aanbood om mee te stoeien. Zelf nam hij de taak op zich om de cache weer op zijn plekje terug te hangen. Dat lukte even moeiteloos. TFTC.

traditional27032. Hengelen in 't Wilhelminapark 1 by ADHDellûft
27032smileyNa ruim 3 maanden totale inactiviteit vanwege winterslaap op geocaching-gebied was het wel eens tijd voor actie. Tenminste, dat vond mijn goede vriend Biertje die mij ruw wekte en mij verzocht daar en daar zo en zo laat aan te treden. Hij zou zorgen voor het noodzakelijke tooltje. Om mij ter wille te zijn toog hij op zijn bierbike naar Delft en stond al ongeduldig te wachten toen ik op de afgesproken tijd en plaats met de nodige nieuwsgierigheid arriveerde.
Na een snelle begroeting wist hij van een 80 cm lange koker een lange hengel te maken via een uitschuiftechniek. Prachtig, maar waar hing de cache? Het platgetreden gebied wees de plek aan waar voorgangers hadden staan hengelen. Ongeveer 4 meter hoger hing de cache met een stuk stroomdraad aan een tak. Behendig wist ik de hengel zodanig te manoeuvreren, dat wij de vallende cache met beleid moesten ontwijken. Gelukkig formaat micro, dus niet zwaar en geen helm nodig. Na het loggen mocht Biertje de cache weer terug hangen en toonde dat het zelfs voor een routinier niet meeviel dat vlekkeloos te doen. TFTC.