04-11-2018

Dagje wandelen en fietsen en zoeken naar leuke caches in Kapellen. Dat ligt in België, vlakbij Antwerpen.

 

traditional27031. PGE2-Treintje komt zo by tealight
27031smileyIk hoefde niet per trein naar huis. Mijn auto stond vlakbij geparkeerd. Maar voordat ik na een lange dag in Kapellen huiswaarts naar Delft toog, leek het mij leuk om nog even deze cache te gaan vinden. Dat lukte totaal niet. En dat met moeilijkheid 1,5. Maar zoals vaak in dergelijke gevallen, hulp was nabij. Bij vorige caches had ik namelijk een vrolijk Belgisch drietal uit Ekeren ontmoet op hun elektrische vouwfietsjes. Die hadden ze nu net in/op hun geparkeerde auto’s opgeborgen en wilden wegrijden. Wild met mijn armen zwaaiend kon ik ze tegenhouden en vragen of zij nog wisten waar deze cache was verstopt. Dat wisten ze. Voor mijn verbaasde ogen werd de cache zelfs demonstratief tevoorschijn getoverd. Die had ik zelf nooit gevonden. Wat een cache! Na hun uitvoerig bedankt te hebben kon ik eindelijk mijn worteltekening plaatsen op het minuscule logrolletje ;). TFTC.

traditional27030. #20 : De Vlegel : Extra by Tine59
smileyHet extraatje werd mij in handen geduwd door een vrolijk Belgisch drietal cachers uit Ekeren die ik al eerder ontmoette op hun elektrische vouwfietsjes. Die waren net een beetje sneller hier dan ik op mijn door ouderwetse spierkracht voortbewogen vouwfietsje. TFTC.

mystery27029. #19 : De Vlegel : Bonus by Tine59
smileyBij deze bijzonder uitgevoerde cache trof ik enkele bierdrinkende vrolijke cachers uit Ekeren die mij net voor waren op hun elektrische vouwfietsjes. Het bier hadden ze zo te zien ter plekke gescoord. Ik liet het gerstenat aan mij voorbijgaan en plaatste mijn worteltekening in het logboek. Deze middag had ik alle hoeken en gaten van Kapellen mogen ontdekken. Op een na alle caches uit de serie gevonden, sommige met hulp van andere cachers die ik toevallig ontmoette op deze zonnige najaarsdag. Dank voor de keurige serie en TFTC.

27027traditional27028. #18 : De Vlegel by Tine59
smileyGelukkig kreeg ik hulp, want mijn zoektocht leidde tot niets. Het waren de drie vrolijke cachers uit Ekeren op hun elektrische vouwfietsjes die de cache in een mum tevoorschijn toverden. Kon ik toch mooi loggen. TFTC.

traditional27027. PGE2-De Prins by tealight
smileyHet nut van wat groen in de stad werd hier maar weer eens bewezen. TFTC.

traditional27026. #17 : De Vlegel by Tine59
smileyIn de plaatselijke jungle van Kapellen mocht ik de leuke doch merkwaardig uitgevoerde #17 van de serie begroeten. TFTC.

traditional27025. #16 : De Vlegel by Tine59
smileyDe grappigste cache die ik vandaag tegenkwam. De uitvoering was voor mij origineel. Terwijl ik toch al 15 jaartjes aan geocaching doe. Blij met deze verrassing. TFTC.

traditional27024. #15 : De Vlegel by Tine59
smileyHet was weer zover. Toen ik hulpeloos stond te kijken, de zoveelste ontmoeting met team LouFre vandaag. Die hadden de plek meteen in de smiezen. Kijk, daar heb je wat aan. TFTC.

traditional27023. #14 : De Vlegel by Tine59
27021smileyHier hoefde ik zelfs helemaal niet te zoeken. De petling werd mij keurig aangereikt door het team LouFre dat ik vandaag al eerder enkele keren ontmoette. Ik mocht de cache wel zelf terugplaatsen. TFTC.

traditional27022. #13 : De Vlegel by Tine59
smileyKekke plek voor een cache. Gelukkig hoefde ik niet lang te zoeken. TFTC.

traditional27021. Spoor by Erwinrafc
smileyIk raakte het spoor hier in Kapellen niet bijster en fietste spoorslags naar de cache. Terwijl op het spoor een light trein voorbij suisde, spoorde ik de cache op. Zonder een spoor van verbazing overigens. En hengelde de cache op zonder een spoor van vernieling. Genoeg gespoord vandaag. TFTC.

traditional27020. #12 : De Vlegel by Tine59
smileyTerwijl Lou van het team LouFre en ik beiden met GPS-apparaat trachtten de cache te vinden, wandelde Fre van team LouFre zonder GPS-apparaat gewoon op gevoel naar de cache. Zo kan het dus ook. Het werd nog gezelliger. Een vrolijk Belgisch drietal uit Ekeren arriveerde op hun elektrische vouwfietsjes. Na een korte babbel gingen allen weer huns eigen weegs. TFTC.

27020traditional27019. PGE2-Ground minus one by tealight
smileyZoals wel vaker in undergrounds, stond ik wat schaapachtig naar al het beton te kijken. Gelukkig passeerde het team LouFre dat deze cache al eerder had gevonden en mij de plek wees. TFTC.

traditional27018. #11 : Rondje De Vlegel by Tine59
smileyVanaf het fietspad argwanende blikken van een passant met hondje. Zowel het baasje als het hondje hielden scherp in de gaten wat ik hier uitspookte. In zo’n geval nooit stiekem doen. Ik greep achteloos de fraaie cache, maar zag aan hun blikken dat de ware essentie daarvan hen volkomen ontging. TFTC.

traditional27017. #10 : De Vlegel by Tine59
smileyAltijd tricky die bankjes. Voor je het weet zit er iemand je spelletje te verpesten. Hier gelukkig niet. Ondanks dat ik de hint niet begreep, toch op zeker moment raak. TFTC.

traditional27016. #9 : De Vlegel by Tine59
smileyIn het begin van mijn geocache-carrière 15 jaar geleden, was deze verstopwijze erg verrassend. Nu heb je mij er niet meer mee. Overigens prima plek. TFTC.

traditional27015. #8 : De Vlegel by Tine59
27015smileyEn dat aan de Magnolialaan. Deze koninklijke vlegel had zich leuk verstopt. TFTC.

traditional27014. #7 : De Vlegel by Tine59
smileyWeinig water deze zomer en nog steeds ondervinden we de gevolgen daarvan. Maar niet hier in Kapellen aan de Weerstandersdreef. Daar is water genoeg. TFTC.

traditional27013. # 6 : De Vlegel by Tine59
smileyOntzettend lang gezocht hier. Duidelijke hint, maar meerdere mogelijkheden. Ik heb ze alle ongeveer 10x uitvoerig bekeken, voordat het raak was. TFTC.

traditional27012. #5 : De Vlegel by Tine59
smileyGelukkig was de vogel niet gevlogen. Fraaie cache hier aan de Graaf Henri Cornetlaan. TFTC.

traditional27011. #3 : De Vlegel by Tine59
smileyDe hint wees mij naar de overkant alwaar het snel raak was. TFTC.

27008traditional27010. #2 : De Vlegel by Tine59
smileyDankzij de hint het kruisbeeld links laten liggen en de andere mogelijkheden bekeken. Die waren er legio. Na wat fingerspitzengefühl was het raak. TFTC.

traditional27009. #1 : De Vlegel by Tine59
smileyVolgens mij is de plek van de cache niet meer de originele. Lag gewoon op een randje en gezien de magneten en klittenband moest het elders zijn. Ik kon niet ontdekken waar en heb hem daarom maar weer op hetzelfde plekje teruggelegd. TFTC.

mystery27008. Boommarterpad Bonus by Moppie 2
smileyEen frisse ochtendwandeling rondom een fort. Bij de start was ik de tweede auto op het parkeersterrein. Bij mijn aankomst stond het meer dan vol. In de tussentijd had ik mij prima vermaakt. Weliswaar geen boommarters, vleermuizen of nachtzwaluwen gespot, maar wel vele keurig verstopte caches.
Voor de bonus moest ik een flink eind wandelen, want de oversteek door het water zag ik niet zitten, ondanks dat er een schijnbaar doorwaadbare plek was. Misschien had ik een snellere route vanaf #13 gemist, omdat ik een zijstapje maakte om een cache uit de serie Disco Bunkers te verschalken.
Dank voor de serie en TFTC.

traditional27007. Disco Bunkers #12 by (nessie3d &) Ynka
27007smileyBij het beton van deze disco bunker stonden vader en zoontje te vissen. Met magneten aan touwen. Naar oorlogsmateriaal uit de eerste wereldoorlog die precies 100 jaar geleden werd beëindigd. Zij vingen niets. Misschien maar goed ook. Het leek mij nogal een link gedoe. TFTC.

traditional27006. Boommarterpad 13 by Moppie 2
smileyVoor het laatst mocht ik hier mijn toverstokje gebruiken. Op naar de bonus. TFTC.

traditional27005. Boommarterpad 12 by Moppie 2
smileyMet uitzicht over een prachtig door de ochtendzon beschenen groen tapijt van een weiland, nog enigszins vochtig van ochtenddauw, viste ik #12 op. TFTC.

traditional27004. Boommarterpad 11 by Moppie 2
smileyDe vier passerende babbelende wandelaars hadden geen idee wat ik hier net had opgevist. Ik wel. #11 uit de serie. TFTC.

traditional27003. Boommarterpad 10 by Moppie 2
smileyMiljoenen gevallen bladeren probeerden te verhinderen, dat ik de plek van #10 zou vinden. Niet gelukt. TFTC.

27000traditional27002. Boommarterpad 09 by Moppie 2
smileyPasserende mountainbikers hadden geen flauw idee wat ik hier deed. Probeerden op hun fietsjes te blijven zitten en groetten vriendelijk. TFTC.

traditional27001. Boommarterpad 08 by Moppie 2
smileyVoordat ik het hoekje om ging, nog even #8 opgevist. TFTC.

traditional27000. Boommarterpad 07 by Moppie 2
smileyHet ging ter plekke totaal aan mij voorbij, dat ik hier weer eens een mijlpaaltje, of beter gezegd een kilometerpaaltje bereikte. Mijn 27.000ste gevonden cache. Midden in een bos nabij Kapellen. Waarvan akte. TFTC.

traditional26999. Boommarterpad 06 by Moppie 2
smileyOp het moment van mijn passage geen mountainbikers hier. Gelukkig maar, want vanwege de smalle doorgangetjes zou het tot problemen kunnen leiden. TFTC.

traditional26998. Boommarterpad 05 by Moppie 2
26997smileyEven een stukje linksaf bij het rode blokje op het paaltje en #5 werd opgevist. Prima die rode route. TFTC.

traditional26997. Boommarterpad 04 by Moppie 2
smileyDe eerste passerende mountainbikers vandaag. En ze hadden er zin in. Ze groetten me vriendelijk toen ik voor hen aan de kant ging. Tenminste dat dachten ze. Ik moest hier echter net toevallig zijn voor een cache. TFTC.

traditional26996. Boommarterpad 03 by Moppie 2
smileyHet pad leidde langs allerlei gevoelige plekjes. Volgens de bordjes dan, waarop stond aangegeven dat het gebied kwetsbaar was. Ook voor geocachers dus. TFTC.

traditional26995. Boommarterpad 02 by Moppie 2
smileyHier moest ik uiterst stil passeren vanwege een bordje met de tekst: ‘SSST... niet storen. Dat heb ik dus keurig gedaan, eeh... niet gedaan. TFTC.

26994traditional26994. Fort van Ertbrand by chris61s
smileyTsja, je bouwt een fort om je te verdedigen in oorlogstijd. Kosten noch moeite gespaard. En wat blijkt? Zowel in de eerste als de twee wereldoorlog is het nauwelijks gebruikt. In WOI hebben de Duitsers het deels kapot geschoten, maar dat was meer voor hun plezier dan dat het nodig was. De Belgische troepen hadden het al ontruimd evenals in WOII.
Na het indrukwekkende bouwwerk bekeken te hebben, mocht ik de cache vinden. Dat lukte met enige moeite. TFTC.

traditional26993. Boommarterpad 01 by Moppie 2
Met uitzicht op een meer dan 100 jaar oud fort viste ik de eerste cache uit deze serie op. TFTC.