28-10-2018

Dieren spotten in Rotterdam. Niet in de dierentuin, maar in het Kralingse Bos. Het was wel een beetje koud.

 

mystery26992. Spot the enormous five #6 De bonus by Michèles en Robvanholt
26992smileyUiteraard trof ik in de bonuscache de giganotosaurus aan, nog groter dan de gigantische T.rex. Leefde 97 miljoen jaar geleden in kuddes. Een prima apotheose van een middagje fietsen rond de Kralingse Plas in Rotterdam. Onderweg kleine, grote en enorme dieren gespot. Het was wel frisjes en het woei hard, waardoor de gevoelstemperatuur soms die van de ijstijd benaderde, weliswaar zonder ijs op de plas, maar wel hoge golven.
Ik fietste en struinde mijzelf warm bij het benaderen en spotten van de plaatselijke fauna. De dieren waren keurig verborgen en stevig verankerd aan de caches. Hierbij waren de CO’s niet kleinzielig te werk gegaan. Een minder verfijnde vorm van piercing. De dieren leek het gelukkig niet te deren.
Net voor zonspondergang was ik terug bij mijn geparkeerde bolide en reed snel terug naar Delft waar de warme kachel op mij wachtte. TFTC.

traditional26991. Spot the enormous five #5 The Pteranodon by Michèles en Robvanholt
smileyDinosauriërs konden niet vliegen, maar de pteranodon wel. Het exemplaar dat ik hier aantrof in een gemeen stukje jungle, kon alleen vliegen in zijn fantasie. Het was namelijk een spinosaurus, je weet wel met zo’n mooie grote rode kam op de rug, te koop bij bol.com en dergelijke. Desalniettemin best mooi. TFTC.

26990traditional26990. Spot the enormous five #4 The Parasaurolophus by Michèles en Robvanholt
smileyDe parasaurolophus zette de enorme bijna 2 meter lange kam op zijn kop in om muziek te maken. Hij gebruikte de kam als klankkast en het klonk ongeveer als een trombone. Dat hoefde deze hier niet te doen om ontdekt worden. Mijn adelaarsogen + brilletje hadden hem snel gespot. TFTC.

traditional26989. Spot the enormous five #3 The Triceratops by Michèles en Robvanholt
smileyVervaarlijk uitziend die Triceratops. Moet ook wel, want onder de dinosauriërs was hij een kleintje. Ongeveer net zo zwaar als een olifant. Had hier een mooi plekje gevonden met uitzicht over de Kralingse Plas op de twee molens. TFTC.

mystery26988. Spot the big five DE BONUS "Arie op safari" by Michèles en Robvanholt
26987smileyToch wel even een herberekening. Het klopte echter echt. Dus maar eens kijken wat de bonus inhield. Dat viel niet tegen. Behoudens het deksel dan. Dat was kapot vanwege een veel te zware steen op de cache. Die heb ik dus niet meer er bovenop gelegd na het loggen. Van de big five waren hiermee drie stuks gespot. De twee vervangers waren ook niet mis. TFTC.

traditional26987. Spot the big five #3 De neushoorn by Michèles en Robvanholt
smileyAi, alweer een verrassing. De geplande neushoorn was vervangen door een nijlpaard. Dat zijn zo’n beetje de agressiefste dieren op aarde. Dat komt omdat ze geen haren hebben en daardoor raken ze verhit door de zon. Deze hier hield zich gelukkig redelijk koest tijdens mijn bezoekje. TFTC.

traditional26986. Spot the enormous five #2 The Brachiosaurus by Michèles en Robvanholt
smileyZo daar kan een giraffe een puntje aan zuigen. Ik bedoel dus aan de lange nek. Brachio werd dankzij die nek en zijn scherpe tandjes in die tijd lang geleden ingezet als een soort heggenschaar om het lekkerste deel van de bomen – de topjes – te snoeien, zodat bomen niet te hoog groeiden. TFTC.

26985traditional26985. Spot the big five #5 De Buffel by Michèles en Robvanholt
smileyAls Buffalo Bill trok ik de rimboe in om deze buffel te spotten. Fout natuurlijk, want Buffalo Bill hield zich bezig met bizons en dat zijn compleet andere dieren. Toch wist ik deze buffel te spotten. TFTC.

traditional26984. Spot the big five #4 De leeuw by Michèles en Robvanholt
smileyEen forse mannetjesleeuw, daar wil iedere kerel met een beetje zelfrespect zich mee vergelijken. Ook veel lekker lang slapen hoort daarbij. Deze knaap hier was niet wakker te krijgen. Maar goed ook. TFTC.

traditional26983. Spot the big five #2 Het jachtluipaard by Michèles en Robvanholt
smileyDat was wel een verrassing. Ik dacht een jachtluipaard ofwel cheeta aan te zullen treffen, maar het werd een Bengaalse tijger. Ik vond het best. TFTC.

traditional26982. Spot the enormous five #1 The T-Rex by Michèles en Robvanholt
26982smileyOver de T-Rex is veel geschreven, ook veel onzin. Nu ik hem hier in levende lijve na vrij lang zoeken spotte, was ik toch wel onder de indruk. Vooral zijn kleuren. Hij kon zo meedoen met ADO-Den Haag. TFTC.

traditional26981. Spot the big five #1 De Olifant by Michèles en Robvanholt
smileyVolgens mij spotte ik hier een Afrikaanse olifant, te zien aan de lange slurf en forse bouw. De Aziatische soortgenoot is mij overigens even lief. TFTC.

mystery26980. Spot the little five BONUS :met Joop aan de loop by Michèles en Robvanholt
smileyDe beschrijving van deze bonuscache kon ik laten voor wat het was: verouderd. Geen slot te bekennen. Met een zachte ‘Sesam open U’ was het snel gepiept. De kleine serie evenzo. TFTC.

traditional26979. Spot the little five #1 by Michèles en Robvanholt
smileyHet hoeft niet altijd vlug. Dus heb ik tergend langzaam dit diertje gespot. Vond ie fijn. TFTC.

26978traditional26978. Spot the little five # 4 by Michèles en Robvanholt
smileyUiterst voorzichtig deze twee kleine diertjes uit hun schuilplaats getrokken voor een kort niet prikkelend onderhoud. TFTC.

traditional26977. Spot the little five # 5 by Michèles en Robvanholt
smileyGoed verborgen voor ooievaars, reigers of andere wel van een lekkere snack houdende gasten, spotte ik deze kleine. TFTC.

traditional26976. Spot the little five # 3 by Michèles en Robvanholt
smileyZo, deze kleine was snel het ... eeeh ... snel gevonden. Soms zit het mee. TFTC.

traditional26975. Spot the little five # 2 by Michèles en Robvanholt
smileyOp deze koude winderige maar droge herfstdag spotte ik ergens in het Kralingse Bos zomaar een klein dier midden in een behoorlijke chaotisch stukje bos. TFTC.