21-10-2018

Een plaats die nog slechts 30 jaar bestaat. Hoe bestaat het? Zeewolde dus. Best leuk daar een dagje rond te fietsen.

 

traditional26974. De stille kern II "we wachten in spanning af" by dutchgoldwing
26972smileyOp weg naar huis na een geslaagde cachedag in Zeewolde en omgeving, o.a. in de Stille Kern, doemde plots het icoontje van deze cache op. Dus even een zijsprongetje, een zoekhandeling bij een fraaie cache en ik reed nog tevredener terug naar Delft. TFTC.

traditional26973. Rondje Zeewolde 9 by sneeuwhavik
smileyGeen mens op het basketbalveld. Dus kon ik ongezien de struiken induiken en daar de keurig verstopte cache vinden. TFTC.

traditional26972. Rondje Zeewolde 9 X by sneeuwhavik
smileyMet mijn vouwfietsje aan de hand door het rulle zand. En ook weer terug. De plaatselijke windsurfers hadden het wel gezien voor vandaag, zodat ik het hele strand voor mij alleen had. TFTC.

 

26971traditional26971. Rondje Zeewolde 6 by sneeuwhavik
smileyDe bejaarde dame op het bankje gezeten leunend op haar rollator hield mij nauwlettend in de gaten bij mijn rondstruinen. Dus heb ik maar luidop “Hebbes!” geroepen en naast haar plaatsgenomen. En getoond wat ik had gevonden. En uitgelegd dat dit een spelletje was. Dat vond ze wel leuk, maar toen was het haar beurt.
Blij met wat aanspraak hier met uitzicht op het haventje van Zeewolde, ging ze helemaal los met verhalen over Zeewolde en familie en zo. Totdat ik iets opmerkte aan haar lichte accent. Ik vroeg haar of ze uit Friesland afkomstig was. “Helemaal!” Toen ik zei, dat voor mij hetzelfde gold, ging ze gewoon naadloos over in het Fries en mocht ik nog meer verhalen beluisteren, maar dan in deze mooie taal.
Maar ja, ik moest nog wel verder met deze serie, dus op zeker moment de cache teruggeplaatst en “Oant moan” gezegd en weer op mijn vouwfietsje gestapt. TFTC.

 

traditional26970. Rondje Zeewolde 7 by sneeuwhavik
smileyZondagsrust in het winkelcentrum van Zeewolde. Dat betekende dus rustig zoeken. Maar op de beschreven wijze lukte het niet. Dan maar op de knietjes en goed kijken. Aha, niet op de juist plek. Nu, na het loggen, is alles weer in orde. TFTC.

traditional26969. Rondje Zeewolde 8 by sneeuwhavik
26967smileySchaatsen in Zeewolde. Een jaar of 50 geleden tijdens heel strenge winters kon dat nog. Nu moeten we het doen met daaraan herinnerende kunst. En een cache. TFTC.

traditional26968. Rondje Zeewolde 4 by sneeuwhavik
smileySlechts vier keer onder de brug gedoken en slechts drie keer over de cache heen gekeken. Grrr. TFTC.

traditional26967. Rondje Zeewolde 5 x by sneeuwhavik
smileyTerwijl ik na een tijdlang vergeefs zoeken een not found wilde noteren, viel mijn blik plots op de cache-locatie. Sluw plekje. TFTC.

traditional26966. Rondje Zeewolde 5 by sneeuwhavik
smileyUitzicht op Harderwijk over het Randmeer en nogal wat dagjesmensen op de bankjes. Toch lukte het mij om de cache te verschalken, zonder dat het publiek op de bankjes sprong om te applaudisseren. Kwestie van ervaring en techniek. TFTC.

mystery26965. Rondje Zeewolde bonus by sneeuwhavik
smileyMeestal moet je voor een bonus van een serie eerst alle caches vinden. Hier in Zeewolde niet. De bonus kun je gewoon tussendoor even meepikken. Dat heb ik dus gedaan. Ik had wel de duidelijke hint nodig, want mijn eerste vergeefse pogingen waren op een heel andere plek. TFTC.

26963traditional26964. Horsefighter #1: Batrachofobie by Team Horsefighter
smileyTerwijl de buren zich in het zweet werkten met het sjouwen van hout vanuit hun tuin in een auto, deed ik mijn werk onder toeziend oog van een kikker. TFTC.

traditional26963. Er kan nog meer bij by majojo2015
smileyDrie bewoners van het nabije bejaardenhuis stonden gezellig te babbelen op ground zero en wisten min of meer wat ik kwam doen. Ze hadden hier vaker mensen gezien en wezen me zelfs de cache. Hoe makkelijk kun je het hebben? Nou niet echt. Ik moest flink moeite doen en er kwam zelf een martelwerktuig uit mijn toolbox aan te pas. Maar toen had ik ook wat. Hen nu eindelijk duidelijk kunnen maken wat geocachen nu eigenlijk inhoudt. TFTC.

 

traditional26962. De Groene Wig #3 by Chantalletje74
smileyWaarschijnlijk is de cache niet meer in de oorspronkelijke staat. Ik kon hem zo pakken. Het verhaal in de hint was niet van toepassing. TFTC.

traditional26961. Groene Wig #4 by Chantalletje74
26960smileyStiekem plekje waar je ongestoord kunt zoeken. Dat duurde overigens niet lang. Keurige cache. TFTC.

traditional26960. De Groene Wig #2 by Chantalletje74
smileyLeuk die kronkelpaden en die kolkende rivier erlangs. Was wel even goed kijken hier voordat ik succes had. TFTC.

traditional26959. De Groene Wig #1 by Chantalletje74
smileyBegrijp ik goed, dat er in 30 jaar Zeewolde een heus dialect is ontstaan? Volgens mij is het gewoon weg en niet wig. Interessant, net als de Madurodamcache. TFTC.

traditional26958. Rondje Zeewolde 3 by sneeuwhavik
smileyNatuurlijk eerst aan de verkeerde kant van de sloot en vroeg me serieus af, hoe daar aan de overkant te komen. Het kon. In de tuin van een leegstaand(?) pand. Daar was het toch wel even zoeken, want ik had mijn ogen in de zakken, dus te laag. TFTC.

traditional26957. Playground by sneeuwhavik
smileyGelukkig geen klein grut, zodat ik rustig kon zoeken hier midden tussen de huizen op een speelplek. En nog met redelijk snel succes ook. TFTC.

26955traditional26956. Rondje Zeewolde 2 by sneeuwhavik
smileyAltijd leuk, kunst op de route. Toch komt er een moment dat de boom uit zijn kunstige voegen barst. Maar dat duurt nog wel een jaar of 25, zo schat ik in. TFTC.

traditional26955. Rondje Zeewolde 1 by sneeuwhavik
smileyLiefst 19 stapstenen. Die had ik beslist niet allemaal nodig om de cache te vinden. TFTC.

traditional26954. de Parel by FireFarmer
smileyNoem dat maar een parel. Ik noem het heel anders. Maar hij was niet helemaal meer in goede staat. Gelukkig kon er nog wel een cache in worden verstopt. En wat voor een. TFTC.

traditional26953. Waterput by Hourad
smileyHet stierf hier van de waterputten. Bij nummer 11 mocht ik mijn geluk beproeven. Na twee vergeefse rondjes rechtsom en twee vergeefse rondjes linksom, werd het tijd voor wat gerichter actie. TFTC.

traditional26952. 100 keer vergroot by dutchgoldwing
26949smileyIk kon hier rustig mijn vergrootglas thuislaten, zo bleek mij toen ik de cache in handen had. Waar tover je zoiets vandaan? Knap hoor. TFTC.

mystery26951. Vergeten plek bonus by Hourad
smileyNa het vinden van 6 prima verstopte caches werd het tijd voor de bonus. Ik koos daarbij een nogal avontuurlijk aanvliegroute. Het was niet verbazingwekkend, dat ook de bonuscache uitermate goed verzorgd was. Zodoende zal ik mijn uiterste best doen, deze heuglijke serie plus bonus niet te vergeten. TFTC.

traditional26950. Vergeten plek 6 by Hourad
smileyDe zesde niet te vergeten plek,
Zo is het maar krek.

traditional26949. Vergeten plek 5 by Hourad
smileyDe vijfde niet te vergeten plek,
Aan een boom met vitaminegebrek.

26946traditional26948. Vergeten plek 4 by Hourad
smileyDe vierde niet te vergeten plek,
Was in de buurt van een houten hek.

traditional26947. Vergeten plek 3 by Hourad
smileyDe derde niet te vergeten plek,
Humor? Ja warempel. Verrek.

traditional26946. Vergeten plek 2 : Stapstenen by Hourad
smileyDe tweede niet te vergeten plek,
Aan stapstenen geen gebrek.

traditional26945. Vergeten plek 1 by Hourad
smileyDe eerste niet te vergeten plek,
Helemaal niet gek.