11-10-2018

Met prachtig weer rondgefietst in Den Haag terwijl mijn auto zijn jaarlijkse beurt kreeg.

 

virtual26944. De Binnenhof Virtual by team Wij Drie
26944smileyTwee volledige rondjes nodig gehad om de vijf plaatje te herkennen. Ik was niet de enige die hier in het regeringscentrum van Den Haag puzzelend rondstruinde. Ook scholieren had hun puzzeltjes. Op een iPad. Moesten vragen beantwoorden over Nederlandse geschiedenis. Ze vroegen zelfs mij om hulp. Wie werd er in 1940 Rijkscommissaris van Nederland? Hitler, Seyss-Inquart of Goebbels. De twee meiden hadden echt geen idee. Ze kwamen uit Brabant en deden tandartsassistente-opleiding. Uiteraard heb ik de schatjes uit de brand geholpen en nog even gezellig nagebabbeld.
Daarna verder met mijn eigen onderzoek. Een plaatje was zo lastig, dat ik het de postende marechaussees heb gevraagd. Die wisten het ook niet. Uiteindelijk vond ik toch zelf de laatste aanwijzing en mocht terug naar de garage om mijn intussen van een grote beurt voorziene auto op te halen. De kosten vielen flink tegen. Tijd voor een andere auto.
Thuis bleek ik de vragen van de CO, zijnde oude rotten in het vak geocaching, goed te hebben beantwoord, zodat ik deze bijzondere virtuele cache mag loggen. TFTC.

mystery26943. Prime location by Humble62
smileyAls het om getallen gaat, ben ik meestal klaarwakker. Mijn bijnaam op mijn werk was: ‘Willem Telt’. 25 jaar lang statistiekjes gemaakt. Met priemgetallen had ik daarbij weinig van doen, maar ze hebben wel mijn belangstelling. De uitdagende puzzel dus met beide handen aangevat en binnen redelijke tijd opgelost. Hier in Den Haag mocht ik vandaag de vruchten van dat werk plukken. En exact op de berekende plek. TFTC.

26941traditional26942. Garfield on tour #7 op zoek naar de verdwenen boek by leipeooievaar
smileyDankzij het voor mijn doen brutale optreden hoefde ik niet lang naar de cache te zoeken. Gewoon aan de medewerkers van de kinderboerderij gevraagd. En die wezen mij de plek. Wat een service. Fraaie cache trouwens. TFTC.

traditional26941. Garfield on tour by leipeooievaar
smileyWat een mooi plein hier midden in de Transvaalwijk van Den Haag. Zeker op deze mooie zonnige middag zaten veel mensen te genieten. Ik fietste tussen hen door naar de kinderboerderij waar Garfield zich had verstopt. Dankzij de hint had ik hem snel bij de kladden. TFTC.

traditional26940. De verborgen tuin by MasHara
smileyOf ik de tuin in wilde? Nee hoor, verzekerde ik de vriendelijke mevrouw. Uit haar ogen sprak duidelijk dat ze medelijden had met deze arme oude man die hier schijnbaar hulpeloos heen en weer struinde langs een gesloten hek. Ik wist haar uit te leggen, dat ik een spelletje speelde en niet in de tuin hoefde. Daarna stapte ze weer in haar auto en scheurde weg. Met dat al had ik nog steeds geen cache gevonden en stond op het punt om op te geven. Nog een laatste wanhopige blik en ik ontwaarde de snoodaard. Daarna was het een kwestie van de juiste techniek. TFTC.

traditional26939. Rustenburg Oostbroek by Team Nunwaaik
26938smileyDat was wel even peentjes zweten met twee camera’s op me gericht. Maar het lukte. Vraag niet hoe. In het vochtige logboek tot mijn dubbele verbazing een log van Boudewijn van 6 oktober jl. Op internet geen log gezien. Bovendien nogal lastig te vinden voor iemand als Boudewijn. Karin zal wel flink geholpen hebben. TFTC.

traditional26938. Geotennis by qobontimay
smileyOf ik het meubilair kwam repareren. Of ik geen maatje had om te tennissen. Zomaar wat vragen van passerende tennisenthousiastelingen. Ik mompelde maar wat en dat stemde hun tevreden. Intussen zocht ik me suf naar een doosje (met vochtig logboekje). Uiteindelijk vond ik dat op een plek waar ik al tig keer vergeefs had gekeken. TFTC.

traditional26937. Garfield on tour #8 op bezoek bij de bakkersmurf by leipeooievaar
smileyGelukkig zag een buurtbewoner mij stuntelen, omdat ik op geheel verkeerde plekken de cache verwachtte. Hij riep dus waar te zoeken. Ja, toen was het snel raak. TFTC.

26935traditional26936. De Boom by DeDullies
smileyMooi, dat de CO in zijn laatste log een duidelijke hint had vermeld. Bovendien kan ik tot tien tellen. Zo ontdekte ik de plek van de cache. Al in 2003 bestempelden wij een dergelijke cacheplek als ‘onlogisch’. De term staat vermeld in de Begrippenlijst geocaching. In de praktijk blijken dat vaak lastig te vinden caches. Ook bij deze cache veel not founds. Je moet er eigenlijk bij toeval net tegenaan lopen. Gelukkig prijkt er nu bij mij een smiley. TFTC.

traditional26935. De Bunker by DeDullies
smileyJa, die Duitsers wisten wel hoe je bunkers moet bouwen. Ze bouwden de hele Atlantische kust vol. Nou ja, ze lieten dat bouwen door ‘vrijwilligers’. Ook de Nederlandse kust ontkwam niet aan hun bunkerbouwlust. Hier in Den Haag bleek er eentje in volle glorie te zien te zijn, terwijl ik op een bankje mijn lunch verorberde. Even daarvoor had ik een stukje verderop al mijn slag geslagen wat geocaching betreft. TFTC.

traditional26934. Feed the birds by geogeki
26933smileySlecht idee om vogels te voederen. Laat die lui voor zichzelf zorgen. Dat doen ze meestal nog goed ook. Vooral brood is een ramp voor eenden en meerkoeten, evenals frietjes voor kauwen en andere kraaiachtigen. Natuurlijk eten dieren wat je ze voedert. Van nature doen ze zo weinig mogelijk moeite om eten te vergaren. Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan, is hun motto. Desondanks toog ik met een zak vol voedsel naar deze plek om aan de titel van de cache te voldoen. Sommige mensen leren het dus nooit. TFTC.

traditional26933. Rondje Frederik Kazerne by victorh145
smileyInderdaad een gaaf paadje zo rond de hockeyvelden van Klein Zwitserland, aan de buitenkant omgeven door hoge zandwallen. Op de juiste plek even gestopt voor het zoeken en vinden van de cache. TFTC.

traditional26932. International Criminal Court by Deebart
smileyFlink bouwwerk, dat Internationale Strafhof. Benieuwd of we ooit de heer Assad mogen verwelkomen. Tot dusver zijn vooral Afrikanen de klos als het om berechting gaat. Internationaal criminele VS-Amerikanen, Russen en Chinezen ontspringen sowieso de dans, omdat hun regeringen niet meewerken. Voor mij was het geen straf om hier vandaag even een cache te graaien. TFTC.

26931multi26931. Rotondekunst: Kruik by Deebart
smileyDeze kruik hier midden op de rotonde leek blijkbaar net zo lang te water gegaan totdat ie barstte. Een groot gat en diverse barsten getuigden van de te lange onderdompeling. Het is echter een replica van een gevonden kruikje dat op 11 oktober van het jaar 1218 was vervaardigd door een plaatselijke kruikenzeiker. Tenminste dat veronderstel ik.
Na wat gedraai en gereken mocht ik langs de grote kapotte kruik fietsen en ergens de cache graaien. TFTC.

traditional26930. Moderne stad by Bruba63
smileyAl eerder dit stalen kunstwerk aan de Bezuidenhoutseweg kunnen bewonderen onder het genot van het zoeken naar een cache. Geen idee meer waar toen de cache was verstopt, maar het zou mij niets verbazen als het hetzelfde plekje was. Mijn oude stramme rug werd wel behoorlijk op de proef gesteld, maar het lukte me om de snaak te verschalken. TFTC.

traditional26929. Minibieb Mariahoeve by VeerenVeen
26929smileyEen cache-collega die op dit moment Bulgarije onveilig maakte, telt in zijn logs hoeveel minibiebs als paddenstoeltjes uit de grond schieten. Deze vond hij als 37ste. Zijn teller staat intussen op 60. En elke keer bij het vinden slaat hij een Biertje achterover. Benieuwd of de biebjes in Bulgarije ook uit de grond schieten.
Ikzelf nam na het vinden van dit fraaie cache-exemplaar een paar slokken okselfris leidingwater. TFTC.

traditional26928. Garfield on tour #5 op bezoek bij tuiniersmurf by leipeooievaar
smileyMijn grootste probleem hier was de aanvliegroute. Die werd mede bemoeilijkt door werkzaamheden aan de weg. In eerste instantie leek de plek zelfs onbereikbaar, maar na wat laveren vond ik toch een doorgangetje en bereikte de kinderboerderij en aldaar de juiste locatie. Tot mijn opluchting was het verder een eitje. TFTC.

traditional26927. Pissebed by Bananas2074
smileyDe ene pissebed is de andere niet. In Nederland liefst 37 soorten. Daar komt dan deze nog bij die zich bijzonder listig had verstopt. Puur geluk, dat ik hem vond. Soms heb je geluk bij dit spelletje. TFTC.

26925multi26926. In het land der blinden / In the land of the blind by JasKaLeiMi
smileyIk zal wel blind en doof zijn geweest toen ik precies twee jaar geleden me hier suf heb gezocht naar de cache. Het concept had ik door, maar geen cache te vinden. Ik durf toch te zweren, dat de cache niet op de plek lag, waar ik het doosje nu vond na nog geen 10 seconden zoeken. Kortom, snel deze frustie van mijn lijstje kunnen schrappen. TFTC.
PS Nog even nagekeken in de logs. Cache was inderdaad verdwenen.

traditional26925. Station Laan van NOI by Bruba63
smileyGrappige aanvliegroute op mijn vouwfietsje. Langs een bedrijventerrein waar automobilisten amechtig probeerden hun vehikel te parkeren. Mannen met gele hesjes die dat probeerden te regelen. Wel een beetje chaos. Mijn auto stond geparkeerd bij mijn garage in de Binckhorst voor een grote beurt + APK. Onderwijl graaide ik hier en daar caches, zoals deze. TFTC.

traditional26924. Station Den Haag HS by Erik de Boer
smileyTalloze malen in het verleden gebruik gemaakt van station Den Haag Hollands Spoor. De trein vanuit Delft stopt daar altijd. Sinds ik echter autorij, maak ik nog slechts sporadisch gebruik van de trein. Deze ochtend was ik op mijn vouwfietsje voor een dagje geocachen in Den Haag. Dit was de eerste die ik vond en niet lastig. Bovendien tamelijk rustig. TFTC.