27-09-2018

Even profiteren van het fraaie herfstweer en hup op de vouwfiets door Delft en omgeving.

 

multi26901. Rondom de buurt: Kastanjes by Delftwing
26901smileyHet drama bleef. Een hele tijd geleden, toen het nog niet zo hard had gestormd, al eens een vergeefse poging ondernomen. Hoe ik ook telde en gokte naar de goede antwoorden, het lukte van geen kant. Volkomen groggy de pogingen gestaakt.
Nu met de compleet nieuwe beschrijving moest het toch zeker wel lukken? Meerdere malen de drukke Jaffalaan en de rustige Prins Bernardlaan afgefietst. Steeds andere en soms onmogelijke uitkomsten van de tellingen. Gemiddelden berekend van alle uitkomsten, met als gevolg dat de cache midden in de Schie zou moeten liggen.
Ten einde raad mijn goede vriend Biertje gebeld, die enige tijd geleden probleemloos met een kratje geestrijk vocht achter de kiezen, achteloos de klus had geklaard. Hij wist warempel nog waar de cache was verstopt. Het bleek niet al te ver vanaf mijn berekend punt. Ter plekke hem voor de zekerheid nogmaals gebeld voor een coordcheck. Het bleek niet nodig. Plots zag ik het gezochte. Met een flink zucht van verlichting eindelijk kunnen loggen.
De andere caches uit dit buurtthema voor een andere keer. Eerst even bijkomen. TFTC.

26900traditional26900. Kruithuis by ADHDellûft
smileyHet Kruithuis was flink gevuld met jongelui tijdens mijn bezoekje. Maar goed dus, dat de cache niet aldaar was verstopt, maar een stukje verderop. Pas na het lezen van de hint op de juiste plek gezocht en aldaar de fraai verborgen cache van mijn worteltekening kunnen voorzien. TFTC.

traditional26899. New kid on the block by PeterCoef
smileyIk dacht even dat de CO zelf het nieuwe kind van de rekening was, maar de beschrijving verhaalt anders. Ter plekke in alle rust de boom ontworteld. TFTC.

traditional26898. PaxSingel by TeamTRET
smileyVredig fietste ik door de Paxlaan, maar ontdekte daar geen minibieb. Klopt natuurlijk, want ik moest aan de Paxsingel zijn, een onbekende straatnaam in Delft. Ik vond de locatie via enig zwerfwerk en verwachtte daar in de oase van rust katten en kippen. Het werd een schreeuwpartijtje tussen een reparateur en een ontevreden klant. Afzijdig daarvan graaide ik de cache uit de minibieb. TFTC.

traditional26897. Stadsmoestuin by Lemniscaatje & Ties25
26895smileyErgens had ik hier een déjà-vugevoel. Net alsof ik al eerder de locatie had bezocht. Toen hing er nog geen batterij vogelhuisjes. De zaadjes heb ik ongemoeid gelaten. Ooit had ik iets groeiends op mijn appartementsbalkon, maar dat was een mislukking en dat wil ik deze op het oog zo aardige zaadjes niet aandoen. TFTC.

traditional26896. ET 26 - De put by xizat
smileyInderdaad een put. Gelukkig geen beerput, anders had ik mijn actie hier waarschijnlijk niet overleefd. Nu kwam ik er met lichtelijk vieze handen goed vanaf. TFTC.

mystery26895. DHCT #2 Hijmannetjes by xizat
smileyNa een zorgvuldige berekening stond ik dan vandaag op de plek des onheils. Ik vond er alleen een hooiwagen. Na een stuk of 10 heilloze en vergeefse rondjes vond ik het welletjes en wilde een not found noteren. Een laatste wanhopige poging bracht echter toch nog wat vreugde in mijn hart en wat verlichting in mijn oude stramme rug. TFTC.

26894traditional26894. ET 22 - De tomaat by xizat
smileyAls kenner en liefhebber van zongerijpte tomaten, liet ik mij dit buitenkansje natuurlijk niet ontglippen en graaide de eerste de beste tomaat die me voor de voeten kwam. Na wat gepruts bleek dit exemplaar niet echt eetbaar en daarom een greep gedaan naar de cache. De CO heeft ook duidelijk iets met tomaten, want het was al de tweede keer dat hij me hierheen lokte. TFTC.

traditional26893. Ping-pong by Hijmannetjes
smileyWie ‘ping’ zegt, moet ook ‘pong’ zeggen. Dus toog ik voor de tweede keer naar de pingpongtafel in Den Hoorn en had nu wel succes. TFTC.

traditional26892. Skatebaanuitzicht by amandav
smileyInderdaad heb ik vanuit mijn appartement uitzicht op de skatebaan tussen de rijbanen van de Prinses Beatrixlaan in Delft. Daar op het kruispunt werd op het moment van mijn bezoek hard gewerkt om het asfalt in goede staat te brengen. Met mijn vouwfietsje aan de hand heb ik door het kletsnatte gras een ommetje gemaakt om de skatebaan en ergens onderweg een kleine cache gevonden. Weliswaar met een afwijking van 15 meter, maar toch. Voor wat het waard is, hier vond ik de cache: N51 59.950 E004 20.904. TFTC.