16-09-2018

Nog noiit van Loil gehoird. Het bestaat echt. In Gelderland. Ik toig er heen, fietste er gewoin een dagje en genoit volop.

 

traditional26891. Ommetje Loil: Klein Amerika by Ger1958
26891smileyGroit was mijn blijdschap bij het vinden van deze cache bij Loil. De CO heeft geen idee waarom het hier Klein Amerika heet. Het had wat mij betreft net zo goed Klein-Azië, Kleine Terts of Kleintje Pils kunnen heten. Dit was mijn laatste cache voor vandaag hier in en om Loil. Moe, voldaan, met een slakkengangetje terug naar mijn geparkeerde auto gefietst. TFTC.

traditional26890. Geo-Greffelkamp: Bomen over Bomen by Ger1958
smileyTijdens het bomen over bomen kwam er een bij bij, etc. Lijkt me een bevredigend beroep om bomen te kweken, al duurt het soms lang voordat je resultaat ziet. En als je zuinig op het gekweekte bent, kan het honderden jaren meegaan. Zo lang zal de cache het hier waarschijnlijk niet uithouden, al zat ie leuk verborgen. TFTC.

traditional26889. Geo-Greffelkamp: Maatje & Naatje by Ger1958
smileyPetje af voor deze cache, ondanks dat het logrolletje behoorlijk vol was. Ik lees dat de naam Peters hier in het buurtschap Greffelkamp nogal vaak voorkomt. Het zou mij niet verbazen als een bierkenner uit het westen des lands bij het lezen hiervan plotseling helemaal wakker wordt. Ik was al klaarwakker bij het grijpen van de cache. TFTC.

26887traditional26888. Break In Cache: 't Triootje by Ger1958
smileyHier hoefde ik alleen maar te loggen. Het inbrekersduo Team HermAnnie had al het voorwerk al verricht en vertelden mij vol trots hoe ze dat voor elkaar hadden gekregen. Met rode oortjes van het luisteren plaatste ik mijn worteltekening en dankte hun hartelijk. TFTC.

traditional26887. Geo-Greffelkamp, Vrijzicht by Ger1958
smileyIk zag hier niemand vrijen. De titel wijst daar namelijk op. Maar waarschijnlijk wordt er vrij zicht (2 woorden) bedoeld en dat klopte wel. Ik kon helemaal kijken tot aan de loslopende koeien in Zevenaar. De cache was snel voor de bakker en dat mocht wel eens op deze dag met liefst 8 not founds. TFTC.

traditional26886. Geo-Greffelkamp: Weideblik by Ger1958
smileyNadat ik een weidse blik over de weide had geworpen, werd het tijd voor het betere zoekwerk, want de CO had hier weer zijn best gedaan en dan weet je het wel. Gelukkig hoefde ik deze keer niet erg lang te zoeken naar de fraai verborgen cache. TFTC.

traditional26885. Geo-Greffelkamp: Struisvogelboerderij by ger1958
26883smileyToch wel enigszins hoofdschuddend deze struisvogelboerderij verlaten. Niet vanwege de dieren, want die heb ik niet gezien. Wel vanwege de cache. De CO heeft zijn best gedaan deze behoorlijk netjes te verstoppen. Moet toch wel aardig wat werk zijn geweest. En dan vind je een kapot plastic doosje met losse logvelletjes. Deze cache verdient beter. Een doosje in goede staat met een mooi logboek. Desondanks TFTC.

traditional26884. Ommetje Loil: ’t Hof Loil by Ger1958
smileyHoig tijd voir een nieuw Hof hier bij Loil na de verwoestende brand van 2014. Plek zat. Verder geen hond te zien toen ik de leuk verborgen cache ontdekte. TFTC.

mystery26883. Ommetje Loil: Eén op Tien by ger1958
smileyBerken, dat zijn moiie bomen. Hier nabij Loil stonden er tien op een rijtje. Slechts eentje daarvan was belangrijk voir mij. Maar welke? Ik pakte het statistisch aan, dus via het mini-max-principe om zo snel mogelijk te scoren. Minimaal zoeken, maximaal scoren. Zodoende alle tien bomen hoiguit 3x onderzocht en toen was het raak. TFTC.

26882traditional26882. Ommetje Loil: Steenakker by IronManiacGLD, Ger1958
smileyDe boer is vast niet blij met stenen op zijn akker. Daar koipt ie niks voir. Oik niet hier bij Loil. Dan klaagt ie steen en been. Ik klaagde niet, want deze verstopwijze kwam ik al in 2003 tegen, toen ik net startte met geocaching. Toen zocht ik me trouwens suf. Nu was het meteen raak. TFTC.

traditional26881. RD#3 Rondje Diem De Linde by Jamame
smileyIk heb nauwelijks verstand van bomen en neem daarom maar aan, dat ik de cache vond aan een heuse linde. Het duurde trouwens wel een stief kwartiertje voordat ik de juiste linde te pakken had. TFTC.

traditional26880. Ommetje Loil: Binnendoortje by Ger1958
smileyBraaf als ik ben, nam ik niet het binnendoirtje toen ik tot de ontdekking kwam aan de verkeerde kant van de verkeerde weg te zijn beland. Aan het paadje te zien, nemen velen deze gevaarlijke sluiproute op de grens van Didam en Loil wel. Omgefietst via de rotonde en van de juiste kant benaderd. Daar was het verrassend snel raak. Mocht oik wel eens vandaag. TFTC.

traditional26879. RD#4 Rondje Diem De Els by Jamame
26877smileyZo langzamerhand ken ik de meeste verstopmethodes bij geocaching wel. Desondanks kijk ik bij deze mij overbekende vorm er toch dikwijls in eerste instantie overheen. Ook hier in Didam. Na raadpleging van de hint sloeg ik mij net niet voor de kop, ondanks dat ik daar even tevoren een blik had geworpen. TFTC.

traditional26878. Vinkwyk by voortwis
smileyVerrassende plek hier midden in Loil voor een cache. Maar die was er echt aanwezig. TFTC.

traditional26877. Ommetje Loil: Brommers kiek'n by ger1958
smileyVraag mij naar een merk motor en het enige die ik kan bedenken is Yamaha. En warempel, daar stond er eentje te blinken in de etalage. Ik begrijp nu echter dat die Achterhoekers helemaal niet geïnteresseerd zijn in motoren. Het brommers kiek’n is alleen maar een code om ergens onbespied samen te zijn om te zoenen en dergelijke. Weer wat geleerd.
Ik kwam hier op deze locatie in Loil voiral om een cache te kiek’n. En dat was geen smoes. TFTC.

26875traditional26876. Ommetje Loil: Zorgboerderij Belfjor by Ger1958
smileyFlink wat enthousiaste bedrijvigheid hier op de zorgboerderij in Loil tijdens mijn bezoekje. Het duurde wel even voirdat mij een lichtje opging waar de cache was verstopt. TFTC.

traditional26875. Ommetje Loil: Het Eikenloof van Boschslag by ger1958
smileyJe kunt het je bijna niet voirstellen, maar hier in Loil viert men soms carnaval. Mensen worden dan eventueel onderscheiden met geverfde eikenbladeren. Ik kwam bijna niet bij van het lachen, terwijl ik de cache graaide. TFTC.

traditional26874. Gadget cache: 'Het Rekenbosje' by IronManiacGLD
smileyHier viel weinig te kraken. Alle delen van de puzzel waren zonder meer toegankelijk. Sloten open en dergelijke. Dus maar gewoon gelogd. Wel gekeken of ik iets in de oorspronkelijke staat kon terugbrengen. Dat is me alleen gelukt met de laatste fase. Onderhoud dus helaas noodzakelijk. TFTC.

traditional26873. Ommetje Loil: Mientje van Achteraf by Ger1958
26872smileyGeen idee waarom Mientje achteraf woinde hier nabij Loil. Men heeft hier bijzondere zeden en gewointen. Daarom maar probleemlois de cache gepakt. TFTC.

traditional26872. Ommetje Loil: Het Nieuwe Wandellaantje by Ger1958
smileyMoii dat hier een nieuw wandellaantje is aangelegd. Minder moii, dat ik hier een kleine verwonding opliep bij het graaien van de fraaie cache. Gewoin even niet goed opgelet. TFTC.

traditional26871. Ommetje Loil: Ringsteken by ger1958
smileyEen klein kikkertje wees mij hier de weg naar de cache. Zat gewoin op de grond, dus geen boimkikker. Die vind je namelijk niet in Loil. TFTC.

traditional26870. Ommetje Loil: Alpaca by ger1958
smileyDe zondagsrust werd hier bij Loil wreed verstoird doir een horde scoiterrijders. Desondanks graaide ik doidrustig de cache en oik de alpaca’s trokken zich niets aan van de herrie. TFTC.

26869traditional26869. Ommetje Loil: Startpunt Barthenhorst by Ger1958
smileyOh nee, een struweelhaag in Loil. Daar kun je overal op/onder/tussen caches plaatsen. Gelukkig was daar de hint in de listing. Maar dan heb je nog geen cache. Die bleek behoirlijk listig te zijn verstopt. TFTC.

traditional26868. Ommetje Loil: Grensgeval by Ger1958
smileyTamme kastanjes op de grens van Wehl en Loil. Ik heb de boim zelf niet gezien, maar geloif graag het verhaal van de CO. Ik richtte mij voirnamelijk op de cache. Het duurde wel even voirdat die zich liet zien. TFTC.

traditional26867. Ommetje Loil: De Leigraaf by Ger1958
smileyElk zichzelf respecterend landschap beschikt over een snelstromende beek en een bijbehorende cache. Hier op de grens van Loil en Wehl loipt er een beek. Vol met allerlei weelderig tierende begroeiing, maar nauwelijks water. De cache was wel helemaal in orde. TFTC.

traditional26866. Ommetje Loil: Matroesjka by Ger1958
26866smileyMijn hoip om hier nabij Loil een leuk Russisch moedertje aan te treffen, was toch al niet hoig. Wat zag ik wel hier? Hardwerkende boeren met het oigsten van mais. En natuurlijk een cache met diverse lagen. TFTC.

traditional26865. Ommetje Loil: Klein-Allee by Ger1958
smileyDe CO heeft dit laantje hier bij Loil zelf Klein-Allee gedoipt. Ik heb de schoinheid ervan enigszins kunnen ervaren bij het vinden van de cache. TFTC.

traditional26864. Ommetje Loil: Klompenpad by Ger1958
smileyAi, klompen vergeten. Dan maar op mijn vouwfietsje door het gras dat behoilijk hoig stond en bovendien flink nat was. Zo hield ik mijn voetjes redelijk droig. De cache was wel en beetje kapot, maar net als mijn voetjes droig. TFTC.

traditional26863. Ommetje Loil: Katapult by Ger1958
smileyBenieuwd naar het katapult-effect van deze cache in Loil zonder gebruik van een toil. Ik werd niet teleurgesteld. Het werkte prima. TFTC.

26861traditional26862. Ommetje Loil: Bliksem by Ger1958
smileyWat de bliksem al niet kan doen met de natuur. Oik hier bij Loil. Voiral deze boim moest het ontgelden. Maar nog best geschikt voir het verstoppen van een cache. TFTC.

traditional26861. Ommetje Loil: Sommenweg by ger1958
smileyIk passeerde kunstwerk dat een vermoeid uitziende zittende Loilse hoirnblazer voirstelde, en begaf mij naar de doidlopende Sommenweg, waar ik probeerde uit te rekenen waar de cache lag. Dat rekenen had geen zin, was mijn slotsom en graaide vervolgens probleemlois de cache. TFTC.

traditional26860. Ommetje Loil: Tussen Hemel en Aarde by ger1958
smileyMijn auto in de Tamboerstraat in Loil geparkeerd en op stap naar de eerste cache vandaag. Die bevond zich ergens waar vroeger een meisjesschoil was, tussen hemel en aarde volgens de beschrijving. Nou, volgens mij lag ie dichter bij de aarde dan bij de hemel. TFTC.