09-09-2018

Lisse is meer dan alleen de Keukenhof. Dat bleek op mijn dagtrip door dit oer-Hollandse bloembollenkwekersdorp.

 

mystery26848. Voetenwerk De BONUS by eekhoorntjes
26848smileyMijn voetjes zijn inderdaad aardig aan het werk geweest hier in Lisse. Mijn afgelegde traject van ongeveer 7 kilometer was afwisselend: gras, stuk door de buurt, gras, stukje door het dorp en terug naar mijn geparkeerde auto nabij de Zemelmolen.
Onderweg 14 caches waarvan ik er eentje niet kon pakken vanwege een ontbrekend benodigd tooltje. Voor de bonus ontbrak daarom één gegeven. Dat bleek geen onoverkomelijke hindernis. Zo mocht ik precies na drie en een half uur mijn worteltekening plaatsen in een bijzonder gevormde cache.
Met plezier het rondje gewandeld en ik hoop dat de CO de opmerkingen die ik bij sommige cachelogs heb geplaatst zal zien als opbouwend.
Dank voor de serie en TFTC.

traditional26847. Voetenwerk #13 by eekhoorntjes
smileyNet toen ik de cache had gevonden kwamen twee jochies langs die wisten dat ik aan het geocachen was. Oma en opa deden dat ook en soms gingen ze mee. Met het vinden van deze laatste uit de serie op weg naar de bonus. TFTC.

26846traditional26846. Voetenwerk #11 by eekhoorntjes
smileyHier toch wel het langste lopen zoeken naar de cache. Al mijn ideeën omtrent de verstopplek bleken fout. Desondanks dat vele malen opnieuw op dezelfde plekken zitten voelen en tasten en geconstateerd, dat de cache daar echt niet zat. Uiteindelijk bleek een oude log de juiste indicatie te geven. Opgelucht verder langs een zijtak van de Ringvaart. TFTC.

traditional26845. Voetenwerk #10 by eekhoorntjes
smileyDoordat ik bij #9 de hint niet had gelezen, stond ik aan de verkeerde kant van het hek te zoeken. Voor de cache bleek dit echter niet uit te maken. Ik keek hier maar gauw bij de hint, maar heb die niet begrepen, ook niet na het vinden van de cache. Daarna omgelopen voor de juiste route. TFTC.

traditional26844. Voetenwerk #9 by eekhoorntjes
26843smileyEen vreemde eend in de bijt, want de enige niet-premium cache van de serie. Ook hier een belangrijke mededeling in de hint die beter thuishoort in de beschrijving. TFTC.

traditional26843. Voetenwerk #8 by eekhoorntjes
smileyHet was best druk met langs tuffende bootjes op de brede Ringvaart Haarlemmermeer. Pal onder de hoogspanningsleiding mocht ik zoeken naar een cache. Hoogst verbaasd over de gekozen vorm. Dat had ik hier niet verwacht. TFTC.

traditional26842. Voetenwerk #7 by eekhoorntjes
smileyEen zwart schaap aan de andere zijde van het hek. Dan weet je het al. Die gaat niet helpen zoeken. Dat moest dus helemaal alleen in mijn eentje gebeuren en was een kwestie van volhouden totdat ik raak greep. TFTC.

traditional26841. Voetenwerk #6 by eekhoorntjes
smileyOok hier een listig verstopte cache. Het is de CO waarschijnlijk ontgaan, dat de logrol nat is (melding 2/9). Bij een andere cache van de serie trof ik namelijk wel een keurige verse logrol. Heb mijn initialen WC wel kunnen plaatsen. TFTC.

26840traditional26840. Voetenwerk #5 by eekhoorntjes
smileyAi, druk kruispunt en geen hint. Dan blijf je langer hangen dan noodzakelijk. Je valt op en dat is niet goed voor het behoud van een cache. Gelukkig was het uiteindelijk raak. TFTC.

traditional26839. Voetenwerk #4 by eekhoorntjes
smileyBlij dat mijn lieve dochter ooit een handig tooltje voor me heeft gefabriceerd. Al vaak gebruikt en ook hier kwam het prima van pas. TFTC.

traditional26838. Voetenwerk #3 by eekhoorntjes
smileyNa het ommetje door de wijk een schijnbeweging naar rechts alwaar de weg doodliep, maar waar wel een cache was verstopt. En nog listig ook. TFTC.

traditional26837. Voetenwerk #2 by eekhoorntjes
26836smileyBest wel even zoeken hier naar de cache. Dus even de hint erbij. Die bleek helemaal geen aanwijzing te bevatten voor het vinden van de cache, zoals dat bij geocaching is bedoeld. Er stond een belangrijke aanwijzing voor het vervolg van de tocht met grote letters en uitroeptekens. Zoiets hoort natuurlijk in de beschrijving te staan, want niet iedereen leest de hint. TFTC.

traditional26836. Voetenwerk #1 by eekhoorntjes
smileyAltijd benieuwd hoe een eerste cache van een serie is verstopt. Het zet zo’n beetje de toon voor de rest. Wel, deze eerste bleek best listig verstopt. Niet gemakkelijk te vinden. Grappig, dat het pad hier voorheen heel anders liep. TFTC.

traditional26835. Winkelwerk by eekhoorntjes
smileyBlij dat men hier in Lisse de zondagse winkelsluiting respecteert. Zo kon ik in alle rust uitdokteren waar de cache stak. Het kostte me wel een beetje nekpijn van al het loeren naar verstopplekjes, maar het resultaat mocht er zijn. Met een handig tooltje wist ik zowel de cache te graaien als weer netjes terug te plaatsen. TFTC.

26833traditional26834. Ambtenarenwerk ? by eekhoorntjes
smileyVan ambtenaren kun je alles verwachten. Maar toch niet dat ze caches verstoppen. Het is bekend dat ze graag uit het raam kijken. Maar vandaag was het zondag, zodat ze niet hebben kunnen zien hoe geraffineerd ik deze listig verstopte cache tevoorschijn toverde. TFTC.

traditional26833. Zemelmolen by Arendsoog35
smileyZemelen zijn gezond, dat weet iedereen. Vooral voor de stoelgang. Dat hadden ze vroeger in Lisse ook al begrepen en daarom werden hier massa’s zemelen gemalen. Helaas vloog de boel in 1999 in de brand en was het gedaan met de zemelen, want de nieuwe molen is alleen voor de sier. Geen idee hoe nu in Lisse het zemelprobleem oplossen. Ik maakte mij er niet druk over en zocht naar een cache. Dat lukte prima. TFTC.

traditional26832. 't Huys Dever by Wi+CeLis
26832smileyZo, dat was een koopje. Voor 1 gulden kocht de gemeente Lisse een heuse donjon. Moest het alleen een beetje opknappen, want er was al een jaar of 400 niet veel meer aan onderhouden. Dat opknappen kun je wel overlaten aan die nijvere bollenkwekers hier. Resultaat een prachtig bouwwerk dat ik vandaag mocht bewonderen. Ik vond er nog een cache ook. TFTC.

traditional26831. Zoekt en je zal vinden by theo1957
smileyIk neem aan dat net als in de bijbel, ergens in Koran ook wel staat dat je goed moet zoeken in het leven en ook de Hindoes zullen zulks niet ontkennen net als veel andere geloofsrichtingen. Ikzelf wist het al zonder al die boekenwijsheden en wandelde opgewekt door bamboebossen en langs waterrijke sloten. Ergens onderweg graaide ik de cache. TFTC.

mystery26830. Bankje! Bedankt! Lisse 01 by De Tomtommers
smileyNog best lastig te begrijpen wat die komiek Tommy Cooper bedoelde. In zijn shows lang geleden precies hetzelfde. Mijn hospita dacht dat de man voortdurend dronken was, omdat ze zijn humor niet begreep. Het was haar verklaring voor het zogenaamd mislukken van zijn goocheltrucs.
Nadat mij duidelijk was hoe zijn pet stond, kon ik op weg naar een bankje, dat die naam nauwelijks verdiende overigens, maar dat terzijde. Net als de cache (ook ergens terzijde). TFTC.

26829traditional26829. Ze Bestaan Echt! 01 by De Tomtommers
smileyZe bestaan inderdaad echt. Mensen die graag rondrijden in totaal verouderde automobielen. Dat doen ze dan ook nog met zijn allen. En ze startten hier op de parkeerplaats bij station Lisse precies toen ik mij daar bevond. Gekker kan het toch niet worden.
Eeeh, jawel hoor. Na een leuk wandelingetje over een slingerend paadje stuitte ik plots in het bos op een horde puntmutsen. Dat bedenk je niet. Het volkje was niet echt actief, zoals in liedjes wel wordt gesuggereerd. Niks hi ho hi ho. Gelukkig wel een cache in de buurt. TFTC.

traditional26828. Blackbird by Heiden01
smileyZwarte vogels, je ziet ze meer en meer. En ja, die beestjes moeten ook ergens nestelen. Maar dat doen ze op andere plekken dan hier. Ik moest hier bij Lisse wel wat halsbrekende toeren uithalen, maar de cache werd voorzien van mijn worteltekening. TFTC.