28-08-2018

Nieuw in geocaching: augmented reality. Voor een min of meer geslaagde test togen Menno en ik naar Apeldoorn.

 

mystery26780. NAVI Bonus by Krutned
26780smileyAltijd leuk een bonus. Nog leuker als je die op een originele wijze moet zien te vinden. Wij deden het met plezier. Ook het openen van de cache was verrassend. Het bleek dat mijn zoon een stuk beter had opgelet dan ik. Gelukkig maar. TFTC.

multi26779. NAVI by Krutned
smileyTerwijl ik onderweg het spannende verhaal vertelde hoe het skûtsje van Grou deze zomer het SKS-kampioenschap skûtsjesilen wist te winnen, wandelden wij probleemloos van foto naar foto door het bos achter de WillemIII-kazerne in Apeldoorn, waar ik ooit een jaar militaire dienstplicht heb moeten vervullen.
Hoewel ik totaal niet van schieten houd en mij destijds daaraan zoveel mogelijk probeerde te onttrekken, vroeg de CO mij op een bepaald punt toch te “schieten”. Liefst 404 meter in Noordwestelijke richting. Dat bleek ik nog goed te kunnen, zodat we bij het landingspunt van de kogel de onbeschadigde cache konden vinden. TFTC.

26778multi26778. RPA#1: GALGENBERG by Meryl
smileyDe luidruchtige jongelui midden boven op de berg, dachten dat het de Valkenberg heette en waren verbaasd de echte oorspronkelijke naam te horen en te weten wat hier in het verre verleden placht te gebeuren. Ons praatje met hen was eigenlijk bedoeld om hen zand in de ogen te strooien en dat is volledig gelukt. Ze hebben geen flauw idee gehad wat wij hier eigenlijk uitvoerden.
Overigens vonden wij niet alle info. Op wp 6 zagen wij geen plastic plaatje, maar wel een leeg zwart tie-rapje. Er moest dus enigszins gegokt worden naar de waarde van F. Dat bleek niet zo moeilijk. TFTC.

traditional26777. Pendente 1 by Torre pendente
smileyHoewel de hint niet (meer) klopt, bleek het inderdaad een redelijk simpele oppikker. TFTC.

traditional26776. Pendente 2 by Torre pendente
smileyKlopt precies, wat de tekst zegt. Een simpele oppikker. Dat hebben we dus gedaan. TFTC.

mystery26775. AR_Onthullingen! by Vooruit!
26774smileyNa de ervaring met de andere AR-cache van deze CO, was dit een eitje wat betreft het AR-gedeelte. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen, dat ik toch wel aardig stond te prutsen voordat het lukte. Gelukkig was mijn zoon daar om me te helpen.
Met de info naar de cache op een verrassende locatie. TFTC.

traditional26774. ?? Subako by peersa3
smileyOp weg naar deze cache hier in het altijd vogelvriendelijke Apeldoorn passeerden wij een vogeltjesflat hoog in een boom. Wij denken te weten wie die heeft geknutseld. Even op internet uitgeplozen wat subako betekent. Het is Japans voor vogelhuisje, waarmee mijn kennis van de Japanse taal met liefst 50% werd vermeerderd.
Ter plekke in de voor/achtertuin bleef het niet bij één vogelhuisje. Gelukkig hebben wij ruime ervaring met escape rooms, zodat het kraken ons bijzonder glad afging. Maar dan? Met onze eerste en meest logische code kregen wij het slot niet open. Pas na veel proberen van andere mogelijkheden, las ik in een log dat het slot wel eens wat tegenstribbelde. Dus nogmaals de eerstbedachte code en wat meer kracht en sesam opende zich eindelijk.
Fraai bedacht en vervaardigd! TFTC.

26773mystery26773. AR_Op zoek naar de schat by Vooruit!
smileyAR, wie kent het niet? Ik bij voorbeeld. Mijn zoon had mij ooit wel eens de term augmented reality uitgelegd, maar dat was alweer bijna helemaal uit mijn geheugen verdwenen. Daarom zijn hulp ingeroepen voor een nieuwe expirience, ofwel ervaring. Wij togen daarvoor naar het altijd attractieve Apeldoorn, om in een bijzonder fraai aangelegd park met een experimentele methode een cache te vinden.
Beide de benodigde app geladen, hij in een Android, ik in een iPhone. Maar goed ook deze dubbele boekhouding, want de Android liep bij wp1 compleet vast en gaf de pijp aan Maarten, aan mij dus. Verder uiterst voorzichtig op mijn iPhone-6 die startte op 90% energie en een halfuurtje later eindigde op 22%, maar wel met de cache in handen.
Onderweg genoten van de verrassende teksten en virtuele plaatjes die over het scherm schoten en waarbij we steeds dichter bij het doel geraakten. Alle opdrachten tot onze verbazing foutloos uitgevoerd. De enige hinder onderweg van hondjesuitlaters die zelf vonden, dat ze hun diertjes goed onder controle hadden. Wij hadden onze denkbeeldige diertjes beter in de hand. Letterlijk.
Kortom, ons prima vermaakt. TFTC.

traditional26772. Parkeerplaats de Houtbeek by krolletjes
26771smileyDe Houtbeek zelf niet gezien. Op de kaart is te zien, dat je daarvoor een stuk verderop het weiland in moet lopen of zo. Heb ik niet gedaan. Ik viste een cache op. Ook leuk. TFTC.

traditional26771. Esvelderbeekzone #1 by talitha116 en jfsuper
smileyOntspannen zag ik tijdens het loggen toe hoe een aantal jongedames passeerden, met onder hun begeleiding flink wat gehandicapte kinderen. Zet je toch aan het denken. Over hoe bevoorrecht je bent dat je lekker kunt geocachen bij voorbeeld. TFTC.

traditional26770. Een nieuw begin by Martijn&Renate
smileyGrappig dat ik door wegwerkzaamheden min of meer werd gedwongen langs deze cache te rijden. Ik stopte bij de pseudo-Eiffeltoren en wandelde naar het pand waar de CO alweer enkele jaartjes geleden een nieuwe start maakte. Allez hop! TFTC.