12-08-2018

Fietsen in de Hoeksche Waard met een overdaad aan caches, waaronder één van de mooisten die ik ooit zag. in de plaats Heinenoord.

 

multi26748. Munnikenland by srekked
26747smileyDie Fiona toch. Geen idee wie zij is en het verhaal in de beschrijving maakt mij nauwelijks wijzer. Ik begrijp dat haar juwelenkistje was verstopt vanwege het feit, dat het dorp is gezegend met een bakker, slager en kleine supermarkt. Ik snap sowieso niet veel, maar dit ontgaat mij volkomen.
Gelukkig ben ik beter in geocachen en dus startte ik welgemoed op het startpunt, alwaar ik werd verwezen naar een locatie die afgeschermd was met busje. Het duurde wel even voordat ik het gebiedje daarachter ontwaarde.
Groot was mijn blijdschap bij het vinden van het juwelenkistje, dat vooral gevuld was met een logboek. Wel zo leuk voor mij. Na het loggen de boel weer netjes in de oude staat gebracht en hopen, dat Fiona het ook ooit weet te vinden. TFTC.

multi26747. Welkom in Westmaas by srekked
smileyAltijd fijn als je welkom bent. Met een goed gevoel stond ik daarom hier in Westmaas nabij de hoek van de Van Koetsveldlaan en de Johannes Kolfstraat een plattegrond te bestuderen, waarna ik verachtte na een berekening bij de plaatselijke witte stenen ronde stellingmolen uit te komen. Niet dus. Daar ging een verhandeling over een bonkelaar aan mij voorbij. Maar op een ander mooi plekje was het wel raak. TFTC.

26745traditional26746. HW #036 Weiland Hoekscheweg by bully35
smileyOp allerlei manieren is hier aangegeven, dat je beter maar niet verder kunt gaan. Ik ga zelden te ver en ook nu niet, al was het op het randje. TFTC.
traditional26745. De paardenmelkerij by blauwvierkantje en Otto8

smileyHet lastigst om te melken, lijken mij duiven. Maar ook paarden zijn waarschijnlijk geen makkie. De cache hier wel. TFTC.

traditional26744. Met STIP op de kaart... Hoeksche Waard by dorens
smileyWat een verhoging van de levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Deze cache hier in de Hoeksche Waard
Was de kers op de taart.

traditional26743. Industrieterrein Klaaswaal by dorens
smileyHet Speldjesmuseum ging aan mij voorbij, gewoonweg omdat ik dat niet heb gezien. Ik fietste namelijk recht op mijn doel af: de cache. TFTC.

traditional26742. Watertoren Klaaswaal by dorens
26742smileyEen cache op steenworp afstand van een joekel van een watertoren. Ik had het bouwsel al meerdere keren gezien vandaag van heel ver weg. Ter plekke vroeg ik me wel af hoe hard je een steen moet gooien vanaf de top om precies bij de cache uit te komen, dus vanaf 38 meter hoog, 38 meter ver. Antwoord: horizontaal geworpen 50 km/u. Over dit antwoord kan gediscussieerd worden, hahaha. TFTC.

traditional26741. Eenvoudig beginnen by dorens
smileyIk ben ook ooit eenvoudig begonnen en ook altijd eenvoudig gebleven, hahaha. TFTC.

traditional26740. Gefeliciteerd Pa!! by Gitte+Anke
smileyWat een mooie leeftijd, 42 jaar. Pa doet zelf niet aan geocaching, begrijp ik? Ik zie hem namelijk niet bij de eerste loggers. TFTC.

traditional26739. LINES-00 by Niels1917
smileyNet de cache gelogd en daar kwam mevrouw Vindenpunt.nl die meteen kon loggen. Gezellig. Even later voegde zich ook meneer Vindenpunt.nl erbij. Even gebabbeld en toen ieder weer zijns/haars weegs. TFTC.

traditional26738. LINES-04 by Niels1917
smileyToch wel een zeer moeizame actie om met stramme rug diep gebukt prikkeldraad te moeten ontwijken. Ik slaagde met vlag en wimpel. TFTC.

26735traditional26737. LINES-03 by Niels1917
smileyVolgens mij loop je hier als potentieel buspassagier de kans de bus te missen. Het hokje is namelijk zodanig opgesteld, dat de buschauffeur onmogelijk kan zien of er mensen in het hokje aanwezig zijn. De cache is trouwens ook niet zichtbaar. Maar goed ook. TFTC.

traditional26736. LINES-05 by Niels1917
smileyOp een typisch Klaaswaals parkeerterreintje mocht ik toeslaan. Ik deed het. TFTC.

traditional26735. Bully's home by bully35
smileyHier stond ik jaren geleden al eens in Klaaskwaal, eeh ... ik bedoel Klaaswaal. De techniek werkte toen niet echt mee. Nu ging het een stuk beter, vooral omdat ik even mijn (blauwe) tanden ontblootte. Daar had de pittoreske mini-bieb niet van terug. TFTC.

traditional26734. LINES-07 by Niels1917
smileyAan de andere kant van het hek een klein bedrijventerrein. Aan deze kant van het hek een geocacher. En het hek zelf? Tsja. TFTC.

traditional26733. LINES-08 by Niels1917
26733smileyHet hek was hier letterlijk van de dam. Dus meteen maar even toegeslagen. TFTC.

traditional26732. HW #024 De ventweg by bully35
smileySoms vind ik mijzelf een hele vent, bij voorbeeld bij het vinden van een cache aan een ventweg, hahaha. TFTC.

traditional26731. LINES-09 by Niels1917
smileyDe Smitsweg bestaat eigenlijk uit twee wegen naast elkaar. Eentje voor het snelverkeer en eentje voor de caches. TFTC.

traditional26730. LINES-10 by Niels1917
smileyWaar zouden wij zijn zonder elektriciteitshuisjes? Bovendien hebben ze een grote aantrekkingskracht op cache-leggers. Zoals hier. TFTC.

traditional26729. LINES-02 by Niels1917
smileyGeen agroranden gezien vandaag. Hebben waarschijnlijk ook te lijden gehad van de droogte. Jammer. Gelukkig vond ik wel een cache. TFTC.

26727traditional26728. LINES-06 by Niels1917
smileyAltijd lastig voor mij om ongeschonden prikkeldraad en dergelijke te ontwijken. Het lukte dan ook niet helemaal. Gelukkig geen levensgevaar. TFTC.

traditional26727. LINES-01 by Niels1917
smileyBotweg geweigerd deze cache niet te vinden, als je snapt wat ik bedoel, hahaha. TFTC.

traditional26726. HW #029 Nog eentje langs dit pad by bully35
smiley... riet, riet, wilg, riet, riet, riet, wilg, links andere kant sloot zonnebloemen, riet, riet, riet, wilg, cache, terug, riet, riet, riet, rechts andere kant sloot zonnebloemen, wilg, riet, riet, riet, wilg , riet, riet, ...TFTC.

traditional26725. HW #025 Het laarzenpad by bully35
smileyNiks laarzen. Gewoon op mijn hydrofobe sportschoenen. Wel even flink zoeken, terwijl de cache volgens mij niet opzettelijk lastig is verstopt. Kwestie van er lang overheen kijken dus. TFTC.

traditional26724. IHW #04: Zuidverbinding Binnenbedijkte Maas by bully35
smileySoms zit het mee. Veel not founds de laatste tijd. Binnen 10 seconden was het raak. Ik wist niet wat me overkwam. TFTC.

traditional26723. Buiten(s)huis #11 by casdek71
smileyIn eerste instantie hier naast de pot gepiest, maar na verkregen info van de CO lukte het alsnog. TFTC.

mystery26722. Buiten(s)huis #Bonus by casdek71
26722smileyAls de nood het hoogst is ...En ik mag barsten als het niet waar is, maar de redding was zeer nabij. Maar hoe naar binnen? Nog meer nood dus. En weer was de redding nabij en wel in de persoon van de CO zelf. Ze had duidelijk medelijden met me, toen ze me daar zo noodlijdend zag staan te staan.
Haar hulp was onontbeerlijk, want behalve mijn stunteligheid, ontbrak in het veld ook een essentiële code. Met haar geduld en haar vriendelijke aanwijzingen, wist ik binnen te komen, waarna ik uiteraard zelf de rest moest zien af te wikkelen. Zij had er alle vertrouwen in en ging verder met uitpakken, want net terug van vakantie.
Hoewel ik mij in alle bochten wrong, kwam ik niet veel verder dan het aanschouwen van waar ik terecht was gekomen. De vele details benamen mij mijn adem en bovendien mijn logisch denken, zodat ik wederom hulpeloos geraakte, alleen nu zittend.
Na lange tijd verscheen tot mijn geluk opnieuw de CO om mij te redden. Stap voor stap kwam ik zo naderbij het doel om hier voor altijd mijn indrukken achter te laten. Dat het lukte, was voor mij een wonder, evenals de ruimte waar ik in terecht was gekomen.
Zoals het betaamt, heb ik met veel zorg en toewijding alles weer in onberispelijke staat achtergelaten, zodat de volgende bezoeker kan genieten van het gebodene hier in het altijd (buiten)huiselijke Heinenoord.
Dank voor de serie en vooral TFTC.

26719traditional26721. Buiten(s)huis #10 by casdek71
smileyHier wees de CO mij hoogstwaarschijnlijk op de vele vormen die mensen kunnen produceren. Maar met zo een mooie rechte hoek lijkt mij hoogst zelden voor te komen. TFTC.

traditional26720. Buiten(s)huis #9 by casdek71
smileyAltijd handig als er water in de buurt is, als je dat nodig hebt. Vooral in de natuur. Bovendien dat het water goed op peil wordt gehouden. Het leek mij hier prima in orde. TFTC.

traditional26719. Buiten(s)huis #8 by casdek71
smileyGrote belangstelling hier van de aanwezige schapen, maar het kunnen ook geiten zijn geweest. Ik kom uit de stad, weet je. Ze vroegen zich af, of mensen hier ter plekke misschien hetzelfde deden als zij. Dat moest ik toch ontkennen, al had ik bewijs in handen, dat ik stond te liegen. TFTC.

traditional26718. Buiten(s)huis #7 by casdek71
26716smileySoms dient zich dringend iets aan terwijl je niet in de juiste omstandigheden bent, bij voorbeeld in totaal verlaten gebied. Best lastig om dan een oplossing te vinden. Bovendien dan attentie voor insecten. Zoiets dus. TFTC.

traditional26717. Buiten(s)huis #6 by casdek71
smileyBehoorlijk lang hier bezig geweest de cache te vinden. Alsof de CO wilde aangeven, dat het soms best lang kan duren voordat een raket de aarde verlaat op weg naar onbekende oorden. TFTC.

traditional26716. Buiten(s)huis #5 by casdek71
smileyHoe ik ook zocht tussen de soms wereldberoemde boeken (Dik Trom, Alleen op de wereld, Lord of the Rings, Winnie de Poeh) , geen info over hygiëne. Terwijl de buurvrouw met kadootjes kwam aandragen voor de jarige tweejarige ter plekke, vond ik de cache. TFTC.

traditional26715. Buiten(s)huis #4 by casdek71
smileyUiteraard dient je kleinste kamertje vooral rein te zijn. Zo wilde de CO mij hier duidelijk maken. Hoewel ik een ander merk gebruik, ben ik het er wel mee eens. TFTC.

26712traditional26714. Buiten(s)huis #3 by casdek71
smileyWellicht onbedoeld wist de CO aan te geven wat de beste natuurlijke houding is bij het je ontdoen van overbodige ballast. Intussen vind je dan hier een cache, als je het goed doet tenminste. Ik wel. TFTC.

traditional26713. Buiten(s)huis #2 by casdek71
smileyGoed je handen wassen na toiletbezoek, is natuurlijk een kwestie van beschaving. Daar werd hier nog eens fijntjes op gewezen. Het logrolletje is niet meer wat het geweest is, maar ik kon nog prima mijn worteltekening kwijt. TFTC.

traditional26712. Buiten(s)huis #1 by casdek71
smileyWaar het met de bonus naar toe ging, werd me hier al een beetje duidelijk gemaakt. Ik had wel alle moeite om na het loggen de boel weer helemaal op orde te krijgen. Het logrolletje wordt er niet beter op. Misschien bedekken met iets creatiefs om het te beschermen? TFTC.