05-08-2018

In Sint Oedenrode wonen creatieve geocachers. Dat heb ik gemerkt na een dagje fietsen aldaar.

 

multi26710. Kanniewaarzijn 4, hengelen naar een petling? by gjmverhelst
26708smileyHet hengelen ging me prima af, maar waar was die cache nou? Aha, daar dus. Ik had het kunnen weten na een dagje pret in en om het altijd mysterieuze Sint Oedenrode. TFTC.

traditional26709. Verse (ont)spanning. NL/ENG. by PE1NZM
smileyAan het eind van een lange cachedag was de spanning er wel vanaf. Hier me nog een beetje weer opgeladen voor de terugreis van Sint Oedenrode naar Delft. TFTC.

traditional26708. Ondersteboven by gjmverhelst
smileyEerst al ondersteboven van het feit hier zo achteraf terecht te komen. Gelukkig wel een rustig plekje. Daarna met kunst- en vliegwerk alles open weten te krijgen zodat ik mijn worteltekening kon plaatsen. Tenslotte rechtop de locatie tevreden verlaten. TFTC.

traditional26707. Ik zie ze (Team) vliegen(50)! by gjmverhelst
smileyMerkwaardige locatie voor een cache, maar ja, waarom niet? Moest wel uitkijken voor de braamstruiken. Met moeite mijn intialen WC kunnen plaatsen. TFTC.

traditional26706. Kanniewaarzijn 3, magnetische Electra plaat? by gjmverhelst
smileyDe magnetische plaat was daaraan toe, maar de afleider bracht mij bijna in verwarring. In het verleden echter meermalen zo op het verkeerde been gezet en dus wijs geworden. Toch maar even gekeken. TFTC.

26705traditional26705. Kanniewaarzijn 2, geocaching Paal box 2.0? by gjmverhelst
smileyIk voelde mij een goochelaar bij het tevoorschijn halen van de cache. Gelukkig geen publiek. En ook niet het aantal van de fietsknooppunten 22 en 33 alhier, want dan hadden de (klein)kinderen van de CO flink aan de bak gemoeten. TFTC.

traditional26704. Nr. 48 by gjmverhelst
smileyGeen hint geraadpleegd bij deze cache. Nu thuis zie ik die pas. Essentiële mededelingen kun je als CO dus beter in de beschrijving plaatsen en niet in de hint. Weet daarom niet of ik de cache correct heb teruggeplaatst. Hopelijk geen probleem. TFTC.

traditional26703. Kanniewaarzijn 6 Magneten (Serie 2)! by gjmverhelst
smileyAi, te weinig water mee op deze warme dag. Gelukkig kon ik bij de buurman mijn flesjes hervullen met heerlijk Brabants kraanwater. De man wist van de cache die gemakkelijk te vinden bleek. TFTC.

traditional26702. Kiss the frog by gjmverhelst
smileyGeen flauw idee hoe de puzzel moest worden opgelost. Maar wat bleek? Alles was gewoon open. Dus maar gelogd. Nog geprobeerd het slot weer op zijn oorspronkelijke code te krijgen via de spoilerfoto. Niet gelukt. Enigszins onbevredigend het kunstwerk verlaten. TFTC.

26701traditional26701. Kanniewaarzijn 19. Slakkenhuis - leeg! (serie 4) by gjmverhelst
smileyHet slakkenhuis was inderdaad leeg en nog niet gekraakt door een of ander wezen. Mijn aandacht verplaatst naar de cache die gevuld was met een logrol. En zo hoort het ook. TFTC.

traditional26700. Kanniewaarzijn 18. Kraai! (serie 4) by gjmverhelst
smileyDe kraai is een slimme, maar toch ook saaie vogel. Dat bleek hier maar weer. Slim verstopt, maar niks geen leuke conversatie. TFTC.

traditional26699. Kanniewaarzijn 17. Aansluitdoos (serie 4) by gjmverhelst
smileyHet enige waar deze doos op aansloot, was op mijn route. Voor mij goed genoeg. TFTC.

traditional26698. Is HET er wel? by gjmverhelst
smileyMet je vouwfietsje door het mulle zand ploegen op weg naar een aspergeveld. Ik deed het op deze snikhete dag. En waarom? Om te kijken of HET er nog wel was. HET was er inderdaad. Maar vraag niet hoe. TFTC.

26697mystery26697. Kanniewaarzijn Bonus Fake Rock (serie 2)! by gjmverhelst
smileyVanwege mijn chaotische aanpak van de serie, miste er 1 code van dit kwartet. Maar met alleen een oost-coördinaat durfde ik de uitdaging wel aan. Ter plekke kon het niet missen. Maar toen. Moest ik als bejaarde met stramme rug bergen verzetten. Ik deed het nog ook. Je bent geocacher of je bent het niet. Het resultaat mocht er zijn, al was de cache zelf een beetje in deplorabele staat. TFTC.

traditional26696. Kanniewaarzijn 9 Bierdopje (serie 2)! by gjmverhelst
smileyNou, bierdopje... Ok, voor deze keer dan. Zelden zo lang niet begrijpend een dopje bestudeerd. Totdat...
Totdat mijn blik iets anders ving. Zal wel de warmte zijn waardoor het zo lang duurde. TFTC.

traditional26695. GSM Verbelst by PE1NZM
smileyOngelooflijk. Eeeh, ik bedoel: ongelooflijk. Nu snap ik al die favo’s. Zo wil iedereen wel 50 jaar worden. Alsnog gefeliciteerd daarmee! TFTC. Pfff, even bijkomen.

traditional26694. Kanniewaarzijn 8 Spin petling set (serie 2)! by gjmverhelst
26692smileyDeze variant op een spin had ik van tevoren niet bedacht. Weer een betekenis aan de vele toegevoegd. TFTC.

traditional26693. Kanniewaarzijn 7 Mega bout cache (serie 2)! by gjmverhelst
smileyHier werd flink met de bout gehacheld, maar gelukkig niet in de oorspronkelijke letterlijke zin, want die is vrij onsmakelijk. Langzaam drong de creatieve gedrevenheid van de CO tot mij door. TFTC.

multi26692. Met STIP op de kaart ... Sint-Oedenrode by Kokkels
smileyWat een verhoging van de levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Deze cache ver van de STIP in Sint Oedenrode,
Gevonden via twee katten als voorbode.

traditional26691. 4# route "rondje de Neul" Draaiboom by nellekespelleke en TrudyNijssen
smileySteeds verder drong ik door tot de kern van Sint Oedenrode, tot zelfs aan de kolkende rivier de Dommel. Zou nu eindelijk het geheim van de Neul worden ontraadseld? Helaas nee. Ik moest het doen met de laatste door mij gevonden cache hier van het rondje. Ook leuk. TFTC.

26690traditional26690. 5# "rondje de Neul" Bloemenfestijn by De Twins: nellekespelleke en Trudy Nijssen
smileyNiet alleen bloemen, ook flink groeiende vruchten maakten het hier tot een festijn. Ik vierde mijn eigen feestje door het plaatsen van mijn worteltekening, ondanks het feit, dat ik nog steeds in het ongewisse verkeerde wat betreft de Neul. TFTC.

traditional26689. 1# rondje de Neul." Kwaak Kwaak" by The Twins: nellekespelleke en Trudynijssen
smileyDiep medelijden met het arme eendje dat ik hier aantrof. Ondanks zware verminking toch een vrolijk snuitje. En wat is de Neul toch voor iets? TFTC.

traditional26688. 2# "rondje de Neul" Tweedelig by nellekespelleke en TrudyNijssen
smileyHemelsbreed van #3 naar #2 ongeveer 200 meter. Ik wist daar op mijn vouwfietsje 1,4 kilometer van te maken, want hier niet bekend. Maar toen zag ik het Licht. Letterlijk. En de cache natuurlijk. En nog steeds geen idee, wat de Neul inhoudt. TFTC.

26686traditional26687. 3# route "rondje de Neul" Mollenhoop by nellekespelleke en TrudyNijssen
smileyGeen idee hebbende wat de Neul inhoudt, vond ik op een leuk plekje deze cache. TFTC.

mystery26686. Kanniewaarzijn 15. Bonus, logpapier, TB Hotel! by gjmverhelst
smileyEen verrassend uitgevoerde bonus lachte mij breed tegemoet. Ik heb mijn worteltekening maar op de aanwezige logrol geplaatst, maar had hem zo te zien ook elders kunnen achterlaten. TFTC.

traditional26685. Kanniewaarzijn 14. Knotwilg! (serie 3) by gjmverhelst
smileyNadat mij een dame met hond was gepasseerd, terwijl toch heel duidelijk stat aangegeven, dat honden hier verboden zijn, dook ik een hulpeloze wilg in, om daar de laatste van het kwartet 3 te vinden. Op naar de bonus. TFTC.
traditional26684. Het Vlonderpad by De Kokkels

smileyWel alle donders, waar waren die vlonders? Geen eentje gezien. Mijn benadering vanuit het noorden zal daaraan wel debet zijn. Geen idee waar zo’n betonnen bouwwerk als dit hier in wezen voor dient. Ik zag het nu alleen maar als verstopplaats voor een cache. TFTC.

26683traditional26683. Kanniewaarzijn 13. m - Bout type 1!(serie 3) by gjmverhelst
smileyMaar goed dat ik hier een trimster uit Sint Oedenrode trof die wel eens van geocachen had gehoord en even dapper meezocht naar de cache. En hem nog vond ook. Daarna snelde zij tevreden verder. TFTC.

traditional26682. Kanniewaarzijn 12. Kakkerlak petling! (serie 3) by gjmverhelst
smileyVia een dubbel uitgevoerde brug bereikte ik Ground Zero, waar van alles op mij wachtte, waaronder een petling. TFTC.

traditional26681. Kanniewaarzijn 11. Filmkoker!(serie 3) by gjmverhelst
smileyMoest een paar keer flink verder zoeken, maar toen had ik ook wat. TFTC.