23-07-2018

Op mijn vouwfietsje 37,4 km rondom Culemborg. Waar je zin aan hebt in deze hitte. Ik wel. Nog mooie caches ook.

 

mystery26680. Kikkertrail #16: Bonus Travel Frog by Zio56
26680smileyDat was nog eens een lekker fietstochtje rond Culemborg. 28,7 graden in de schaduw, windkracht 2 à 3 NNO, licht bewolkt, luchtdruk 1014,1 hPa, zicht 28.500 meter. De tocht verdeeld in twee rondjes: in de ochtend oostelijk en in de namiddag westelijk in deze dik 36.000 inwoners tellende gemeente aan de Lek in de Gelderse Betuwe.
De CO had zijn best gedaan het me zo nu en dan flink moeilijk te maken. Te moeilijk soms. #03 en #09 werden niet gevonden, met als gevolg een onvolledig ingevulde formule van de bonus. Dat werd dus een beetje gokken, maar dat is mij niet vreemd. Daar heb ik een neus (gok) voor.
Het was vooral rustig onderweg over de boerenweggetjes. Redelijk veel bomen voor wat schaduw. In het algemeen stonden de weilanden er nog groen bij. Vraag is, voor hoelang nog met de aanhoudende droogte en hitte.
Onderweg geen schokkende gebeurtenissen en ik was na afloop te moe om van alles en nog wat te verzinnen om mijn verhaal op te fleuren. Dus laat ik het bij een stevige dank aan de CO voor de mooie serie en TFTC.

traditional26679. Kikkertrail #10: Kikkerpad by Zio56
smileyZowel kikker als pad. Lijkt me lastig. Zijn de soorten te kruisen? Of is dat genetisch een probleem. Ik vond geen antwoord op internet.
Ter plekke hoefde ik nauwelijks te zoeken naar de cache. De buurvrouw die heerlijk zat te zonnen (!) riep waar ik warm en koud was. Dat laatste klopte niet, maar ik begreep haar wel en vond zo snel de cache. TFTC.

26677traditional26678. Kikkertrail #08: Kikkerbier by Zio56
smileyMijn goede vriend Biertje had deze viersterren-cache waarschijnlijk met de ogen dicht gevonden, want hij is een bierkenner bij uitstek. Is regelmatig deelnemer aan wedstrijden ‘Bierproever van de maand’ en zo. Omdat hij er niet bij was hier, moest ik dus in zijn voetsporen treden en deed dat met verve. Binnen de kortste keren was het raak. Proost! TFTC.

traditional26677. Kikkertrail #07: Boerensloot by Zio56
smileyDe boerensloot was ook al drooggevallen met het huidige weer. De CO had daarom maar een vervangende cache geplaatst. Ik hoefde dus geen liedje te zingen over het aantal kikkertjes in een boerensloot. TFTC.

traditional26676. Kikkertrail #06: Fietspad by Zio56
smileyAch ja, doe er dan ook maar een fietspad bij. Overigens een zielige toestand vlakbij deze cache. Het vijvertje waarin meerkoeten met hun jongen, valt droog door de hitte. Ik zag het verdriet in hun oogjes. Hun hele habitat naar de knoppen. En het wordt alleen maar erger.
Maar zoals bekend, als geocacher moet je gewoon hard zijn en de cache graaien. En dat deed ik. TFTC.

traditional26675. Kikkertrail #05: Zandpad by Zio56
26673smileyDe zandpad bestaat. Ik heb het zelf gezien. Ik moest er wel een heel eind in de hitte voor fietsen over een onverhard pad (gelukkig geen zandpad), maar toen was het raak. Een echte zandpad. TFTC.

traditional26674. Kikkertrail #04: Kikkerkoning by Zio56
smileyHet kon niet uitblijven natuurlijk. Verhalen over kikkers die gekust worden, waarna wonderen kunnen geschieden. Vooral amechtig smachtende prinsessen schijnen zich bezig te houden met deze hobby.
Gelukkig heb ik een andere hobby en pas na het lezen van het merkwaardige sprookje van Grimm ging mij een lichtje op. Het zou toch niet waar zijn, dat... Het bleek wel waar. TFTC.

mystery26673. Kikkertrail #02: Gifkikker by Zio56
smileyDe term gifkikker kan in overdrachtelijke zin worden gebuikt, namelijk voor iemand met een opvliegend karakter die snel kwaad en giftig wordt. Gelukkig kwam ik niet zo eentje tegen hier op het rustige platteland in de buurt van Culemborg.
Bij het oplossen van de puzzel heb ik een beetje hulp gehad, want niet alle termen kon ik vinden op internet. Ter plekke keek ik er eerst overheen, maar in tweede instantie lukte het met mijn adelaarsogen + brilletje. TFTC.

26672multi26672. Kikkertrail #01: Paddenstoel by Zio56
smileyHet lastigst was nog om de locatie van deze cache te geraken. Het routeren op mijn GPS-apparaat lukte niet en mensen die ik het vroeg stuurden me een heel eind om (via het station van Culemborg), zo bleek later op de dag. Had er ook mee te maken, dat ik het rondje in twee rondjes heb verdeeld en niet bij #01 was gestart.
Ter plekke lichtelijk verbaasd wegens het niet zien van de beloofde paddenstoel. Maar het kwam toch allemaal goed. TFTC.

traditional26671. Kikkertrail #15: Meerkikker by Zio56
smileyHa, mijn gisteren aangeschafte tooltje kwam hier meteen van pas. Ik ving er geen meerkikker mee, want deze soort bestaat niet. Het betreft hier een dichterlijke vrijheid van de CO naar aanleiding van het riviertje de Meer dat hier door Culemborg stroomt. Dat water schijnt vergeven te zijn van de groene kikkers. Vandaar.
Voor mij originele puzzel trouwens om de waarde van H te bepalen. TFTC.

multi26670. Peiling by Noesje
26669smileyTerwijl het waterpeil heden ten dage met grote moeite door de waterschappen op peil wordt gehouden, stond ik mijn eigen peil te bepalen. Pas na een jaar geocachen leerde ik dat van een bevriend geocacher, maar dat is intussen 14 jaar geleden, dus die techniek heb ik aardig onder de knie. Het bracht me bij een zeer listig verborgen cache. TFTC.

traditional26669. Kikkertrail #14bis Knoflookpad-2 (revisie) by Zio56
smileyGeen knoflookpad hier vanwege het rippen van dit bedreigde diertje. Ter nagedachtenis graaide ik een bijna volledige knoflookplant dus inclusief gebladerte en zo, hetgeen ik nog nooit had gezien. Nog geen bloemen, maar je kunt niet alles wensen. TFTC.

multi26668. Kikkertrail #13: Kikkerperspectief by Zio56
smileyTerwijl de Dalmatiër hond van de buren kwispelstaartend toekeek, kroop ik over de grond om de wereld vanuit het kikkerperspectief waar te nemen. Dat bleek heel verhelderend. En al bij het zesde kruiprondje om de plantenbak wist ik waar de cache ongeveer zou zijn te vinden. Het klopte ook nog. TFTC.

26666multi26667. Kikkertrail #12: Opkikker by Zio56
smileyHier moest ik een stuk hogere wiskunde uit de kast halen om uit te rekenen waar de cache lag. Noem dat maar een opkikker. Dat het me nog lukte ook, mag een klein wonder heten. Alle trucs kwamen uit de kast, van gevarenzone instellen tot een neproute bepalen. Toen ik trots op mezelf bij de cache stond en eens goed keek, schoot me te binnen hoe je die moet openen, omdat ik in het verleden de methode al een paar keer was tegengekomen. TFTC.

traditional26666. Kikkertrail #11: Boomkikker by Zio56
smileyIk ontken het bestaan van boomkikkers. Ik zie die beestjes heus niet langs een kale hoge stam in de bomen klimmen. Zoals altijd zal de mens wel weer verantwoordelijk zijn voor het uitzetten van die arme beestjes hoog in bomen. Waarna ze een ellendig einde tegemoet gaan. Boomkikkers staan bekend om hun roepen. Ja, vind je het gek? Ze willen naar het water natuurlijk, waar hun vriendjes vrolijk rondzwemmen.
Aan de andere kant, als geocacher moet je soms keihard zijn. Ik heb deze boomkikker (met hoedje, huh?!) dus weer lekker teruggezet in de boom na het loggen. TFTC.

traditional26665. De Regenboog-2 by Eugèneenzo
smileyMet het droge weer van deze tijd geen regenbogen, dus graaide ik maar de cache. TFTC.

traditional26664. Culemborgs aquarium by novw.nl
smileyDe droogte van de afgelopen tijd ging ook niet aan de visjes hier in Culemborg voorbij. Ik vond ze er een beetje droog bij hangen evenals het koraalrif. Maar als geocacher moet je keihard zijn en gewoon de cache loggen en dat deed ik bij de vijfde poging, dus precies het gemiddelde. TFTC.