19-07-2018

In de ochtend een wandelrondje, in de middag een fietsrondje. Ik toog ervoor vlak over de grens in België naar de plaats Weelde.

 

mystery26663. Mosdijk Bonus by Jr.Prati
26663smileyWat een prachtige bonuscache! Een echte beloning na voltooiing van het rondje Mosdijk met start en finish te Weelde in België. Klokslag 13.24 klom ik op mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje voor een middagje heerlijk cachen vlak over de Belgische grens.
Klokslag 16.57 had ik deze bonuscache in handen. Dik drie en een half uur over 12,3 kilometer. Dat betekent totaal een uurtje fietsen en de rest bezig zijn met zoeken en zo. Gemiddeld dik 7 minuten per cache. En die caches waren in het algemeen zeer de moeite waard. De CO heeft er duidelijk iets moois van gemaakt, hetgeen ook blijkt uit de vele dik verdiende favo’s. Van mij ook.
Dank voor de serie en TFTC.

traditional26662. 18. Mosdijk by Jr.Prati
smileyHet hoeft niet altijd feest te zijn. Bij zo’n mooie serie mag de cache ook wel eens eenvoudig zijn weggestopt, zoals hier. TFTC.

traditional26661. 17. Mosdijk by Jr.Prati
smileyBij de start op de parkeerplaats in Weelde had ik al een tip gehad van team Boeddha voor deze cache: de afwijking bedroeg zeker 15 meter. En dat klopte. Jammer, want de verstopwijze is onovertroffen. TFTC.

traditional26660. 16. Mosdijk by Jr.Prati
smileyHet moest wel deze reus zijn die de cache beheerde. Hij vroeg erom als het ware. De CO liet deze kans niet voorbij gaan. TFTC.

26658traditional26659. 15. Mosdijk by Jr.Prati
smileyOndanks het feit dat ik deze verstopwijze in het verleden al twee keer eerder heb gezien, toch een favo. Vooral het verrassingseffect bij het zien van de cache, vond ik meesterlijk. TFTC.

traditional26658. 14. Mosdijk by Jr.Prati
smileyEen grappige boer had bedacht om zijn akkerland te besproeien vanaf de andere kant van de weg. Met andere woorden: gratis regenwater tijdens de doortocht voor mij en twee angstige dames. Op het juiste moment schoten zij er vandoor om zo min mogelijk nat te worden. Ik er achteraan.
Even later vermoedde ik al van verre waar de cache gezocht moest worden. En dat klopte. Iemand had geprobeerd een schatting te maken van mijn leeftijd en dat met grote letters geschilderd. Fout. 9 jaar eraf. TFTC.

traditional26657. 13. Mosdijk by Jr.Prati
smileyEn weer terug op de fraaie dubbelbaans landbouwweg die zich hier door het Belgisch landschap slingert. En zowaar een brug. Gelukkig hoefde ik niet daaronder te duiken om de cache te vinden. TFTC.

traditional26656. 12. Mosdijk by Jr.Prati
26656smileyHa, weer een knap stukje knutselwerk. Zelf ben ik daar niet zo goed in, maar ooit heeft mijn dochter in 2004 al eens iets dergelijks voor mij vervaardigd. En in die tijd was men niet voorbereid op deze verstopmethode met aardig wat not founds tot gevolg. TFTC.

traditional26655. 11. Mosdijk by Jr.Prati
smileyMan, man wat een geëmmer. Uiteindelijk bleek een klein dwarsliggend takje de boosdoener. Iemand voor mij had dit op zijn/haar geweten. Na het verwijderen daarvan kon ik eindelijk de cache binnenhalen. TFTC.

traditional26654. 10. Mosdijk by Jr.Prati
smileyAls een uitgelaten hond stormde ik op de omgevallen bomen af en hijgend bekeek ik de boel aan alle kanten, maar helaas geen cache. En waar is de hint als je hem nodig hebt? Mijn door ervaring opgedane strategie in dergelijke gevallen werkte gelukkig uitstekend. Gewoon weer opnieuw beginnen te zoeken vanaf scratch. TFTC.

traditional26653. 09. Mosdijk by Jr.Prati
smileyJe ontkomt er niet aan. In elk bos vind je wel ergens een hek. Geen idee waar dat voor dient. Ook in de nabijgelegen sloot stond heel wat knutselwerk van voor mij onbekend doel. Ik concentreerde mij op het vinden van een cache en kwam na flink lang zoeken tot de conclusie dat die erg listig verborgen moest zijn. En dat klopte. TFTC.

26652traditional26652. 08. Mosdijk by Jr.Prati
smileyHé, een grenspaal uit 1843 en wel nummer 205. Er staan er heel wat langs ons beider grenzen. Maar hier lag geen cache. Daarvoor moest ik eens stukje verderop zijn, waar een vreemde constructie op me wachtte. Hier was iets flink dichtgeschroefd. Krijg dat maar eens open. Hoewel. TFTC.

traditional26651. 07. Mosdijk by Jr.Prati
smileyNog steeds zwaar trappen over de mulle bospaden, maar ik hield vol. De beloning volgde hier vrij snel. Mag ook wel eens. TFTC.

traditional26650. 06. Mosdijk by Jr.Prati
smileyAls ware ik Mathieu van de Poel, zo ploegde ik met mijn vouwfietsje door de lastige ondergrond. Vervolgens mocht ik me suf zoeken naar de cache. Ondanks de duidelijke hint maakte ik heel wat zoekmetertjes langs alle mogelijkheden. Totdat ik plots het licht zag. Pfff. TFTC.

traditional26649. 05. Mosdijk by Jr.Prati
smileyWaarschijnlijk Vlaamse humor. Ergens keek ene Argus met Argusogen naar wat ik hier stond te doen. Gelukkig ken ik de 9-proef en die vereenvoudigt het tellen aanmerkelijk. Helaas is de CO een beetje vergeten hoe het zat met het verschil tussen getallen en cijfers. Maar ik begreep natuurlijk wel wat er bedoeld werd. TFTC.

traditional26648. 04. Mosdijk by Jr.Prati
26647smileyOok deze CO weet de natuur soms naar zijn hand te zetten. Complimenten daarvoor! TFTC.

traditional26647. 03. Mosdijk by Jr.Prati
smileyVia een pittoresk boerenpad met gescheiden rijbanen, zonk mij de moed in schoenen bij het zien van de cache-plek. Gelukkig had de CO medelijden met me en hoefde ik niet net als bij #01 (en later #19) een DNF te noteren, omdat ik niet in het bezit ben van een pienter magneetstokje. Thuis meteen eentje besteld via internet. Wel heb ik een magneet aan een touwtje, maar daar had ik hier niets aan. TFTC.

traditional26646. 02.bis Mosdijk by Jr.Prati
smileyGeen idee waarom #02bis aan de serie is toegevoegd, maar voor mij prima. Ik moest trouwens wel even goed kijken voordat ik de listig verborgen cache spotte. Oei-oei, als dat verderop in serie maar niet moeilijker zou worden. TFTC.

traditional26645. 02. Mosdijk by Jr.Prati
smileyHet eerste wat ik hier graaide was een mierenlokdoosje. Duidelijk niet de cache. Daarvoor moest ik beter graaien. En dat deed ik. TFTC.

26643mystery26644. Bonus, de Talanderwandeling by de hendrikken
smileyNa dik twee uren zwerven door het gebied ‘Hoge Vijvers’ had ik alle 10 caches van de serie verrijkt met mijn worteltekening en mocht ik gaan voor de bonus. Onderweg geen geelgors gezien, of jagende boomvalk, maar wel een boomklever, maar het kan ook een ander type qua grootte zijn geweest. Verder was het vooral ontzettend rustig onderweg. Bovendien beschut het bos tegen de felle zon en dat was een van de redenen voor mijn wandeling alhier. Geen spannend avontuur dus, maar dat stond ook niet op mijn wensenlijst vandaag. Wel mij een ochtendje prima vermaakt. Dank voor de serie en TFTC.

traditional26643. 10/10, de Talanderwandeling by de hendrikken
smileyMijn goede vriend de bierkenner zal zeker het merk Tongerlo op waarde weten te schatten. Al voor de tweede keer vandaag kwam deze naam mij onder ogen. Volgens de door mij gelezen info, mag je dat bier alleen in de winter drinken. Proost. TFTC.

traditional26642. 9/10, de Talanderwandeling by de hendrikken
smileyHier heb ik wel even staan zoeken. Pas na lange tijd de hint geraadpleegd. Dat had ik beter meteen kunnen doen. Met die info werd het weliswaar makkelijker, maar de cache vond ik met een afwijking op mijn GPS-apparaat van zeker 10 meter. Pfff. TFTC.

traditional26641. 8/10, de Talanderwandeling by de hendrikken
26641smileyHo stop. Bordjes die wij in |n Nederland niet kennen. Een rode opgestoken hand met dito tekst. Gelukkig hoefde er niet veel te worden omgewandeld naar #8. Die bleek nauwelijks verstopt te zijn. Waarschijnlijk geen probleem, want behalve geocachers komt hier niemand, schat ik in. TFTC.

traditional26640. 7/10, de Talanderwandeling by de hendrikken
smileyHad ik al gezegd, dat ik knutselende CO’s zeer waardeer? TFTC.

traditional26639. 6/10, de Talanderwandeling by de hendrikken
smileyBehalve mensen kunnen bomen ook in het bezit zijn van lange tenen. En dan weet je het wel als geocacher. TFTC.

traditional26638. 5/10, de Talanderwandeling by de hendrikken
smileySoms moet je als CO blijkbaar rucksichtslos te werk gaan. Je schept er tenminste de mogelijkheid mee om een cache min of meer onopvallend te verstoppen tussen alle chaos. Het kan natuurlijk ook zijn dat stiefmoeder natuur hier had huisgehouden. In dat geval mijn excuses aan de CO. TFTC.

26637traditional26637. 4/10, de Talanderwandeling by de hendrikken
smileyOnderweg naar 4 over het zandpad trof ik een veldje bloemen van schone makelij. Goed idee van de CO om die hier te ‘planten’. Ze zullen niet snel verdrogen met de hitte van tegenwoordig. Een stuk verder bij het verste punt van de route vond ik de cache vrij gemakkelijk. TFTC.

traditional26636. 3/10, de Talanderwandeling by de hendrikken
smileyCO’s die van knutselen houden en zodoende de natuur enigszins naar hun hand zetten, daar houd ik wel van. Ook een prima locatie alhier een stukje vanaf de route. TFTC.

traditional26635. 2/10, de Talanderwandeling by de hendrikken
smileyZo, dat viel mee. Na al het zoekwerk bij #1 had ik er een hard hoofd in, maar hier was het meteen raak. Ik begon zowaar al wat van de natuur te genieten met al die bomen en zo. TFTC.

traditional26634. 1/10, de Talanderwandeling by de hendrikken
smileyDat begon niet best zo om 10 uur in de ochtend. Ik zocht me suf naar deze eerste uit de serie en bedacht dat als het bij de andere 9 á 10 net zo zou gaan, ik niet voor donker thuis zou zijn. Gelukkig was het na een stief kwartiertje raak en kon ik hoopvol op weg naar de rest. TFTC.