15-07-2018

Op de fiets door Haarlem, Velserbroek, Santpoort-Noord en buitenuit. Veel afwisseling, zowel in landschap als in caches.

 

multi26633. Kunstzinnig Velserbroek by team Dommel
26633smileyDe kunst hier in Velserbroek mag geen naam hebben. Letterlijk dan. Het is totaal onbekend wie verantwoordelijk zijn voor het vervaardigen van alle kunst die ik vandaag tegenkwam op mijn bijna 10 kilometer lange fietstochtje zigzag door Velserbroek.
Klokslag 14.24 start van een adembenemende tour langs liefst 11 kunstuitingen in deze verder tamelijk saaie plaats onder de rook van Haarlem en IJmuiden. Ik viel van de ene verbazing in de andere, vooral vanwege de zigzag-route. Toch liep alles op rolletjes, totdat...
Totdat een uit brons gegoten staand mannetje mij lelijk bij de neus nam. Hij bleek een kerel die een stuk sterker was dan ik dacht. Je kunt natuurlijk ook opperen, dat ik slecht kan tellen, maar dat is schier onmogelijk, hum.
Op grond van de formule heb ik heel wat heen en weer gefietst tot ik het juiste antwoord kon deduceren.
Intussen begon de tijd te dringen, want ik had thuis om 5 uur een afspraak met de tv en mijn dochter voor een genoeglijk potje voetbal kijken.
Klokslag 15.58 had ik de cache in handen en spoedde mij naar mijn geparkeerde bolide ergens bij een Mac in Haarlem. Iets over vijven plofte ik in mijn gerieflijke fauteuil in huize Carrotte te Delft. Plannen is ook een kunst. TFTC.

traditional26632. Vurige cache by Amaldo
smileyDe vurige cache bleek niet helemaal goed te zijn uitgemeten, zodat ik net als anderen bij de verkeerde tuin stond te zoeken. Ook geen gc-sticker zoals gebruikelijk bij voortuincaches. Dan maar afgaand op de hint en logs van anderen naar de juiste locatie en daar de leuk verstopte cache ontdekt. TFTC.
PS Betere coördinaten: N52 26.105 E004 39.973.

26630traditional26631. Niet ver van huis by fervanhuis1
smileyOorspronkelijk hing de cache iets verder van huis, maar werd daar meermalen geript. Op de nieuwe locatie gaat het blijkbaar beter. TFTC.

traditional26630. De Rotonde Wachter by Dies Lappe
smileyHoewel ik nooit alcohol tot mij neem, werd ik hier toch verplicht te blazen. De wachter was onverbiddelijk. Zo stond ik me hier in de hitte van een zondagmiddag in het zweet te werken om een huisje te kraken. Gelukkig veel EscapeRoom-ervaring en die helpt ook om in te breken. De zoveelste poging had succes en zo kon ik mijn worteltekening eindelijk kwijt. TFTC.

traditional26629. De Biezen by Ioverbeek
smileyIk weet nu waar die uitdrukking vandaan komt. Hier in de praktijk gepakt. TFTC.

traditional26628. HOV Velsen #3 by Team Chaenaan
smileyDe drukke rotonde is hier opnieuw ingericht. Drie hoeraatjes daarvoor en eentje voor de cache. TFTC.

traditional26627. HOV Velsen #4 by Team Chaenaan
26626smileyAlles moet blijkbaar wijken voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer. Bloembollenvelden, machtige bomen, een stuk van de vijver, maar de lijn onder het spoor door ligt er. En ik vond er vlakbij een cache. TFTC.

traditional26626. Zicht op Duin en Kruidberg by Team Chaenaan
smileyBest leuk die landgoederen hier nabij Santpoort-Noord, maar alleen als je er een cache vindt. De drie sterren spreken voor zich en het zijn geen Michelin-sterren voor de restaurants van deze landgoederen. Na flink wat gedrentel en zoekwerk had ik plots de petling in handen. Daarna maar even een blik geworpen op de beide landgoederen. Best mooi. TFTC.

traditional26625. De Ruïne van Raponsje by ArneH & Carolien
smileyObjectief bekeken is de ruïne van Brederode er slechter aan toe dan die van Raponsje. Sterker nog, die van Raponsje is vrijwel intact, terwijl die Brederode vooral in puin ligt. Wel werd mij duidelijk dat het haar van Raponsje niet erg lang hoefde te zijn en dat de prins niet echt van grote hoogte was gevallen. Overdrijven hoort blijkbaar bij sprookjes. TFTC.

traditional26624. Lectorium Rosicrucianum by Team Chaenaan
smileyHet kruisen van rozen laat ik liever over aan de professionals in de kassen. Hier in Velserbroek kun je echter cursussen volgen. Benieuwd of ze er al achter zijn wat die heerlijke geur van wilde rozen veroorzaakt. Ik ben er gek op. En op caches natuurlijk. TFTC.

26622traditional26623. Station vroeger en nu -1- by jacco50 addopted by jankoljr
smileyHet was mij niet bekend wat hier in 1943 gebeurde met de ontruiming van het ziekenhuis. Alle patiënten zonder pardon op de trein. Oorlogsverhalen. Vandaag was het hier tamelijk rustig. TFTC.

traditional26622. Kabouterbos by Team Chaenaan
smileyEen paar weken geleden schijnt de kaboutergemeenschap alhier er behoorlijk van langs te hebben gekregen door vandalen. Dit vertelde mij een hond uitlatende mevrouw. De hond kon het zichtbaar geen barst schelen. Intussen was de orde weer hersteld en stonden een honderdtal kabouters in alle maten mij aan te staren. TFTC.

traditional26621. HOV Velsen #1 by Team Chaenaan
smileyMeestal een traumatische ervaring voor mij om doosjes te vinden in een klaagmuur. Hier viel het ontzettend mee. Opluchting dus. TFTC.

traditional26620. Boeken en zaadjes cache by klaproos
26619smileyKoud had ik hier in de buurt een minibieb bezocht, of ik stond er alweer met eentje voor mijn neus. Deze keer in een bloemenrijk volkstuinencomplex. Wat zeg ik? Eén? Liefst twee minibiebs. Uiteraard zocht ik de cache eerst in de verkeerde, maar mocht wel door allerlei boeken bladeren. TFTC.
traditional26619. Mini-Bieb Palamedes by MacStoffel

smileyVolgens een bekende geocachende bierkenner uit Leidschendam hebben minibiebs iets van doen met paddenstoelen. Ik zie het verband nog steeds niet, maar dook enthousiast de bieb hier in Haarlem binnen. Het duurde wel even voordat ik het juiste boek te pakken had. TFTC.

traditional26618. Hirundinidae by MacStoffel
smileyEnige consternatie. Hier op ground zero zou weldra een feestelijke gebeurtenis plaatsvinden, maar nog niet alle voorbereidingen waren in kannen en kruiken, begreep ik. Drie dames converseerden heftig om ontstane problemen op te lossen. Ze hadden zelfs nauwelijks aandacht voor mijn op zich best wel professioneel geocache-technische optreden. Gelukkig ben ik begripvol en heb hen een prettige feestdag toegewenst. Zo, zie je maar weer. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. TFTC.

26617traditional26617. A Tale Trail #1 - Alice in Wonderland by MacStoffel en P3t3rt13
smileyIk dacht even Alice hier zelf in levende lijve te ontmoeten, maar het bleek Mit84 te zijn samen met een vriend. Ik had het kunnen weten. Het is wel mooi hier in het polderland nabij Haarlem, maar geen wonderland. We lieten de vriend uiteraard het zware werk doen om de cache te graaien en terug te plaatsen. TFTC.

traditional26616. A Tale Trail #2 - Tinkerbell by MacStoffel en P3t3rt13
smileyWij zullen wel nooit weten of hetgeen kapitein Haak in gedachten had te doen met de lieflijke Tinkerbell, ook ooit werkelijk is uitgevoerd. Peter Pan probeerde daar natuurlijk een stokje voor te steken, want hij had zo zijn eigen plannetjes met haar. Het blijft mistig voor mij. Dat gold niet voor de cache, al moest ik flink aan de bak. TFTC.

traditional26615. A Tale Trail #5 - Tarzan by MacStoffel en P3t3rt13
smileyGelukkig hoefde ik mij niet als een jeugdige Tarzan door de lianen te slingeren om de cache te graaien. Op mijn tenen staan, was voldoende. TFTC.

traditional26614. A Tale Trail #4 - Lady en de Vagebond by MacStoffel en P3t3rt13
26612smileyRomantische historie van een huishond en een zwerfhond. En dat nabij Spaarndam, waar verder nooit iets gebeurt. Wel vraag ik me af wat die honden hier verder zoal doen met de aanwezigheid van die paaltjes. TFTC.

traditional26613. A Tale Trail #3 - Knabbel en Babbel by MacStoffel en P3t3rt13
smileyKnabbel en Babbel hadden volgens mij flink aan de cache-constructie zitten knabbelen. Gelukkig was de boel nog redelijk intact. Even verderop haalden jochies enthousiast een visje uit het water en letten dus niet op mij. TFTC.

traditional26612. A Tale Trail #8 Atlantis by MacStoffel en P3t3rt13
smileyDe CO heeft wel veel fantasie om deze landelijke omgeving het beroemde Atlantis te herkennen. Ik vond het hier vooral pittoresk. TFTC.

traditional26611. A Tale Trail #7 - Dombo / Dumbo by MacStoffel en P3t3rt13
smileyVolgens mij is Dombo/Dumbo in zijn enthousiasme tegen de cache gevlogen, met flinke schade tot gevolg. Er kon gelukkig nog wel gelogd worden. TFTC.

traditional26610. A Tale Trail #6 Drie Biggetjes/Three Little Pigs by P3t3rt13 en MacStoffel
smileyGelukkig ben ik een ijverige geocacher, zodat de moraal van het biggetjes-verhaal mij een fikse beloning opleverde, zegge een doosje. Ik was er blij mee. TFTC.