08-07-2018

Twee trailtjes gefietst nabij Maasluis. Halverwege voegde Lady Cachetta zich bij me op haar e-unicycle.

 

mystery26608. De Westlandse Polder de Bonus by eikenhofjes
26595smileyEen niet al te lange serie caches voor op een zondag, waar om 3 uur het klokje van gehoorzaamheid tikte, tenminste als je Formule 1 wilt kijken. Keurig op tijd werd de eindstreep gehaald (maar niet door Max, hahaha). Halverwege het rondje had mijn lieve zich op een e-unicycle verplaatsende dochter Lady Cachetta bij mij gevoegd om het laatste deel mee te maken.
Het is duidelijk dat de CO van hout houdt. Bij #10 heb ik daar al iets over vermeld. Wat hier nog vermeld mag worden, is mijn grote bewondering voor het precies uitmeten van alle caches. Niet alleen de caches bevatten veel hout, ook het GPS-apparaat van de CO. Dat stamt nog uit de tijd van de Flintstones. Onverdroten gaat de goede man daarmee voort, intussen 38.539 caches ermee gevonden en 162 caches ermee verstopt.
De Westlandse Polder ken ik intussen als mijn broekzak. Eigenlijk heet hij Oranjepolder en is zo groot, dat zelfs Wikipedia niet weet hoe groot. Wordt nu door ons in Delft in de gaten gehouden.
Eikenhofjes, dank voor de serie en TFTC.

traditional26607. #22 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyOok hier beweerde mijn lieve zich op een e-unicycle verplaatsende dochter Lady Cachetta, dat het bouwsel was geconstrueerd door de CO. Ik acht de goede man tot veel in staat, maar twijfel aan zijn beeldhouwkunde. Maar misschien onterecht. Hij houdt wel van hout. TFTC.

26605traditional26606. #21 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyTerwijl ik samen met mijn lieve zich op een e-unicycle verplaatsende dochter Lady Cachetta het lied zong van die ‘Bridge over troubled water’ van Nick&Simon, graaide ik de zoveelste keurig verstopte cache op dit rondje. TFTC.

traditional26605. #20 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyEn weer die gele onbekende bloemsoort met midden daartussen een cache. Aan de andere kant van de sloot een groot waterreservoir waar vooral zeemeeuwen op afkwamen. TFTC.

traditional26604. #19 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyGeen paaltje hier net als bij #18. Voor mij bewijs dat ik bij #18 gelijk had. Er stond wel een ander paaltje. Kleiner en geen idee waarom, hahaha. TFTC.

traditional26603. #18 De Westlandse Polder by eikenhofjes
26602smileyHevige discussie tussen een krasse geocacher en zijn lieve zich op een e-unicycle verplaatsende dochter Lady Cachetta. De meningen waren verdeeld en de enige die de discussie zou kunnen doen beëindigen is de CO. Het paaltje met witte kop en zwart bandje zou volgens Lady Cachetta hier geplaatst zijn door de CO. De krasse geocacher kon zich dat niet voorstellen. HELP! TFTC.

traditional26602. #17 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyTerwijl een witte alpaca aan de overkant zich afvroeg wat een oude man op fiets plus zijn op een e-unicycle verplaatsende dochter Lady Cachetta hier uitspookten, gaf de oude maar nog steeds vieve man het enig juiste antwoord: geocachen. De alpaca vond het best. TFTC.

traditional26601. #16 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyCombiVliet is een van de grootste tomatentelers van Europa en wil in de toekomst nog verder uitbreiden. Het motto van het bedrijf met vier teeltlocaties is 'Samen groeien'. Aan de overkant ‘groeide’ de cache. Ook mooi. TFTC.

26600traditional26600. #15 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyOok mijn lieve zich op een e-unicycle verplaatsende dochter Lady Cachetta had geen idee wat de naam was van de vele gele bloemen die zich hier ophielden. Volgens mij ontsnapt uit een van de vele kassen hier. De cache ontsnapte uiteraard niet aan onze aandacht. TFTC.

traditional26599. #14 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyGadegeslagen door een suf half liggend net geschoren schaap, vond ik langs de Polderhaakdwarsweg alweer zo’n mooie cache. TFTC.

traditional26598. #13 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyAltijd handig die hekken. Dienen eigenlijk alleen om caches bij te verstoppen. En dat kun je wel aan deze CO overlaten. TFTC.

traditional26597. 't komt goed! by meer & meer
26596smileyJammer van de domme hint (zie geocache-begrippenlijst). Verder een keurig verstopte cache. TFTC.

traditional26596. Oranjebuitenpolder by meer & meer
smileyTerwijl mijn lieve zich op een e-unicycle verplaatsende dochter Lady Cachetta haar linkerbeen onderzocht op mogelijke insecten, graaide ik de listig verborgen cache. TFTC.

traditional26595. Beetje prik... by meer & meer
smileySamen met mijn lieve zich op een e-unicycle verplaatsende dochter Lady Cachetta waren we benieuwd wat hier een beetje zou prikken. Het bleken geen brandnetels en/of braamstruiken. TFTC.

mystery26594. #Bonus Sterretjesbos by Pelikaan B&B
smileyNa een prettig tochtje langs de Nieuwe Waterweg en terug langs wandelpaadjes, had ik genoeg info voor de bonus verzameld. Die was keurig verstopt in een mooie constructie. Ik bleek niet de enige die hem vond. Talloze insecten (oorkruipers?) vonden het ook een prachtige locatie. Dank voor de serie en TFTC.

26591traditional26593. #6 Sterretjesbos by Pelikaan B&B
smileyAls laatste van de serie een flink lastig verstopte petling, dus een micro en niet small. TFTC.

traditional26592. #5 Sterretjesbos by Pelikaan B&B
smileyNa het passeren van drie uitermate grote flats met gigantisch uitzicht over de Nieuwe Waterweg, graaide ik in een bosje een petling, dus een micro en niet small. TFTC.

traditional26591. #4 Sterretjesbos by Pelikaan B&B
smileyTerwijl een containerschip van BG Freight Line langs voer, een bedrijf dat in de laatste drie maanden liefst 98.999 containers over de hele wereld wist te vervoeren, graaide ik in een bosje een keurig verstopte petling, dus een micro en niet small. TFTC.

traditional26590. #3 Sterretjesbos by Pelikaan B&B
26590smileyTerwijl een Stolt Tanker van de firma Stolt-Nielsen langs voer, je weet wel dat bedrijf met liefst 150 van die schepen dat in 1959 startte met één zo’n ‘bootje’, graaide ik tussen de klaprozen een petling, dus een micro en niet small. TFTC.

traditional26589. #2 Sterretjesbos by Pelikaan B&B
smileyTerwijl de Prins der Nederlanden langs voer, een schip uit 2004 van 156m x 26m met laadvermogen van 28.395 ton onder Cypriotische vlag, graaide ik een cache die in China gemaakt bleek te zijn. De grootte is micro dus niet regular. TFTC.

traditional26588. #1 Sterretjesbos by Pelikaan B&B
smileyAlweer een poosje geleden dat ik langs de Nieuwe Waterweg fietste. Met het warme weer vandaag puur genoegen. Het was dan ook flink druk met wandelaars en fietsers. Ik bleek mijn fiets precies op de juiste plek langs de vangrail te hebben geplaatst om ongezien de petling te grijpen. Een petling is micro, niet small. TFTC.

traditional26587. De knotwilg by Ouzoboy
smileyDe knotwilg is by far de meest gebruikte boomsoort om caches in te verstoppen. Ook hier bij Maassluis groeien ze en dan kunnen CO’s de verleiding niet weerstaan om er een cache in te verstoppen. Deze knotwilg hier bleek de klos. Het bruin getapete potje was niet lastig te vinden. TFTC.

26586traditional26586. Schommelbuik by meer & meer
smileyKabouter Schommelbuik werd hier dus vetgemest door een kaboutermeisje. Ik zet toch wel wat vraagtekens bij het samenwoningsconcept van 6 kabouters plus één meisje. Het lijkt zo pittoresk met dat bos, die bloemen en die geuren van al de door haar gebakken kabouterkoeken. Tijdens mijn bezoekje hier in de buurt van Maassluis niets van dat al. Geen meisje, geen kabouters en geen koeken. Gelukkig wel een cache. Op een mooie plek en in een fraaie constructie. TFTC.

traditional26585. #12 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyTussen een hele kudde gele bloemetjes, waarschijnlijk zilverschoon, mocht ik alweer #12 van mijn worteltekening voorzien. Dat geschiedde vreugdevol. TFTC.

multi26584. #11 De Westlandse Polder (De Multi) by eikenhofjes
smileyAan de start van de serie even foutloos staan puzzelen en rekenen. Dat wierp hier vruchten af. Aankomen fietsend verwachtte ik de cache links, maar het werd rechts. TFTC.

traditional26583. #10 De Westlandse Polder by eikenhofjes
26582smileyAls forensisch onderzoeker werd het me nu wel duidelijk. De CO had ergens illegaal een boompje gekapt en wilde dat witwassen. In stukjes gezaagd doet het boompje nu dienst als camouflage. Hier vond ik een stukje vertakking. TFTC.

traditional26582. #09 De Westlandse Polder (Lost Place) by eikenhofjes
smileyBest leuk die lost places, maar alleen als je de cache vindt. Na een half uur had ik de totale vervallen boerderij van links naar rechts en van achter naar voor onderzocht zonder één spoor van een logo, laat staan een cache. Wel vond ik een boot, balen hooi, kapotte apparatuur en machines, halve deuren, kapotte pallets, een waterput, een rieten stoel en nog duizend andere prullaria. Ik belde de CO nog om een tip, maar kreeg slechts het antwoordapparaat. Ik noteerde dus maar een not found en wilde naar de volgende cache in de serie fietsen, toen plots licht in de tunnel verscheen. Mijn jeugdige hart maakte een luchtsprong en mijn humeur steeg naar onbegrensde hoogten. Toch gelukt. Pffff. TFTC.

traditional26581. #08 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyHé, plots een andere verstopmethode. De CO is van vele markten thuis. Mijn neiging onderdrukt om de put te openen. Het was duidelijk geen Eikenhofje. TFTC.

26580traditional26580. #07 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyZelfs hier in het midden van nergens doet men aan buurtpreventie. Het moet niet gekker worden. Wat valt hier te halen, vraag je je dan in goeden gemoede af. Ik haalde een cache boven, maar stopte hem even later weer netjes terug. TFTC.

traditional26579. #06 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyAls het nog niet duidelijk was, ik fietste hier langs de Polderhaakweg. Dat werd me hier nog even extra duidelijk gemaakt. TFTC.

traditional26578. #05 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyMet een niet gebruikte spoorlijn en draaiende windturbines in de verte mocht ik alweer voor de vijfde keer toeslaan. Het recept was weer duidelijk. TFTC.

traditional26577. #04 De Westlandse Polder by eikenhofjes
26576smileyDaar waar de dijk een bocht naar rechts maakt, wist de CO een verborgen hek te spotten tussen het hoge opschot. Je vraagt je af wat hij daar had te zoeken. Ik was er blij mee. TFTC.

traditional26576. #03 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyLeuk weggetje hier trouwens. Rechts een oude dijk, links weiland en recht vooruit in de verte onbekende bebouwing. Voor de cache moest ik rechts zijn. TFTC.

traditional26575. #02 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyDe cache was al vanaf ongeveer 100 meter afstand zichtbaar. Na het loggen geprobeerd het hele geval wat dieper weg te stoppen, maar dat lukte niet echt. TFTC.

traditional26574. #01 De Westlandse Polder by eikenhofjes
smileyDe eerste cache staat vaak model voor de rest van een serie, dus zeer benieuwd wat ik zou aantreffen. Het bleek een keurig verstopte cache. Niets anders verwacht natuurlijk. TFTC.