03-06-2018

Dagje Brielse Meer met een ochtendwandeling en een middagfietstocht. Het barstte er van de caches.

 

traditional26481. BM - Zwanekreek #4 by Team DTSML
26481smileyKrek toen ik langs deze kreek fietste, kwam het besef dat één van de caches van de kleine serie gemakkelijk bereikbaar was door even af te stappen en een bosje in te duiken. Zo beseft, zo gedaan. TFTC.

traditional26480. BM - Molenhaven #2 by Team DTSML
smileyEven op mijn vouwfietsje van het rechte pad afgeweken en via een sompig stuk grasland precies tot aan de cache geworsteld. En dat was niet voor niets. TFTC.

traditional26479. BM - Molenhaven #5 by Team DTSML
smileyJe kunt je nauwelijks voorstellen dat dit hier ooit een echte haven was. De Geuzen kwamen zo Brielle binnen destijds tot ze bij een poort arriveerden. Toen zongen ze het bekende lied dat iedereen kent en hup, de poort ging open. Dat waren nog eens tijden. Ik vond hier vandaag een doosje. Ook mooi. TFTC.

mystery26478. BM - Natte Neuzen Extraatje by Team DTSML
smileyEen extraatje is altijd mooi meegenomen, dus deed ik mijn best het te verwerven. Maar het 4-cijferige getal op het witte bord hielp niet echt. Teleurgesteld haakte ik af, totdat...
Totdat ik ergens verderop een ander wit bord trof. Toen zag de wereld er meteen heel anders uit. TFTC.

26476multi26477. BM - Natte Neuzen Rondje by Team DTSML
smileyZelf heb ik zelden een natte neus, maar in voorkomend geval doet een zakdoek wonderen. Toch was er veel nattigheid. Onlangs uit de lucht komen vallen, waardoor de grond hier en daar behoorlijk verweekt was. Ik zompte er met mijn vouwfietsje aan de hand doorheen. Je moet toch wat. Uiteindelijk succes. TFTC.

mystery26476. BM - Stenen Baak #BONUS by Team DTSML
smileyDe Stenen Baak hier bij Brielle heeft mij in de loop der jaren al aardig wat gevonden caches opgeleverd. Nu mocht ik een rondje maken achter de oude vuurtoren voor een kleine serie prima verstopte caches.
Samen met het team Blue Morpho ging ik de strijd aan met de natuur om bij de bonuscache te geraken. Hun 7-jarige jongste teamlid overwon haar angst en wist tussen manshoge brandnetels door GZ te bereiken en de bonus tevoorschijn te halen. Nog even kort nagebabbeld, waarna zij per auto huiswaarts keerden en ik via Brielle naar mijn geparkeerde auto naast de N57 mocht terugfietsen. Dank voor de leuke kleine serie en TFTC.

traditional26475. BM - Ommeloop by Team DTSML
26475smileyVan de 75 verschillende plantensoorten die hier voorkomen, mocht ik twee geplukte bloemetjes (klaver en boterbloem) in ontvangst nemen mij aangeboden vanwege het feit dat ik keurig had gewacht tot ook het team Blue Morpho wandelend/rennend was aangekomen. Hoewel de jongste geocacher in het gezelschap de cache meteen spotte, hadden we nog behoorlijk wat moeite om het kleinood in handen te krijgen, maar het lukte met vereende krachten. TFTC.

traditional26474. BM - Katteweg by Team DTSML
smileyTijd voor wat kattenkwaad aan de Katteweg. Maar eerst moest een cavalier worden gevonden. En dat was niet de 7-jarige supercacher van het team Blue Morpho uit Dordrecht dat ik hier trof. In haar ijver om de cache te vinden, vergat ze brandnetels te ontwijken. Kan gebeuren. Met de prikstok uit mijn toolbox ging het beter. De tranen werden gedroogd en de cache gelogd. TFTC.

traditional26473. BM - Stenen Baak #4 by Team DTSML
smileyOok bij #4 van de Stenen Baak was het raak.
Met als hoofdzaak: geen bittere nasmaak.

26470traditional26472. BM - Stenen Baak #3 by Team DTSML
smileyOok bij #3 van de Stenen Baak was het raak,
Zonder enige samenspraak was ik zeker van mijn zaak.

traditional26471. BM - Stenen Baak #2 by Team DTSML
smileyOok bij #2 van de Stenen Baak was het raak,
Na een beetje schoonmaak kwam de doorbraak.

traditional26470. BM - Stenen Baak #1 by Team DTSML
smileyMeteen bij #1 van de Stenen Baak was het raak,
Zonder gebruik van pikhaak en/of computerschaak.

traditional26469. BM - De zandoever by Team DTSML
smileyMaar goed dat er oevers zijn, anders zou de hele aarde één grote natte boel zijn. Hier bij Brielle heb je zo’n oever, gefundeerd op zand. Ik was er blij mee. En ook met de cache. TFTC.

26468mystery26468. BM - Oliebollencache by Team DTSML
smileyBlij dat ik nog een ouderwets rekenmachientje had voor de oplossing. Deed me denken aan de vraag over het bezoekersaantal bij een voetbalwedstrijd. Voor de pauze zaten er 39309 mensen. In de pauze niemand meer. Waar waren ze allemaal gebleven? Schrijf het getal groot op een stuk papier, draai het om en houdt het tegen het licht. Daar is je antwoord. TFTC.

traditional26467. BM - Molenhaven #1 by Team DTSML
smileyBosman molentjes al vaak gezien met geocaching. Blijft een knappe uitvinding van ongeveer 100 jaar geleden en wordt nog steeds volop toegepast. Het molentje hier draaide als een bezetene. Moest ook wel met al die regen de laatste tijd. TFTC.

mystery26466. De Meedenkende Cache by Dulkie68
smileyIk kijk op YouTube wel eens naar de goochelaars Penn and Teller uit de USA. Andere goochelaars mogen proberen hullie voor de gek te houden met een goocheltruc. Dat lukt soms. Ik twijfel of het was gelukt met de truc van deze cache. TFTC.

traditional26465. Hè getver, een voortuincache! by Team Visser
26465smileyVolgens een bekende geocacher ergens uit Leidschendam hebben mini-biebs iets van doen met paddenstoelen. Hoe ik hier in Brielle ook keek, ik zag het verband niet. Daarom maar een leuk boek uitgezocht en er zwierig mijn worteltekening in geplaatst. Hoewel mijn bijna onstuitbare leeshonger fors werd geprikkeld, bij voorbeeld via een roman over Freud, toch maar gauw verder gefietst. TFTC.

multi26464. De Vendelzwaaier by Theodd1
smileyTamelijk nutteloos om met een vendel te staan zwaaien. Nee, dan kun je beter ergens een verstopt doosje proberen te vinden. Hier in het mooie stadje Brielle met zijn oude poorten en zo, was dat best leuk om te doen. Temeer daar het nog lukte ook. TFTC.

multi26463. BM - Klok by Team DTSML
smileyGeen idee wat er misging, maar ik kwam na mijn berekening uit midden tussen een kudde schapen. Niet goed. Terwijl ik probeerde minder schaapachtig te kijken dan de mij omringende dieren, besloot ik de Carrotte-methode dan maar toe te passen. Die faalt zelden. Ook nu niet. TFTC.

multi26462. BM - De "Brielse Nachtwacht" by Team DTSML
smileyOndanks dat het schilderij in de loop der tijden totaal werd verwaarloosd en daardoor talloze malen werd gerestaureerd, wist ik toch de lastige vragen te beantwoorden en zodoende de locatie te vinden, waar Prins Maurits nooit van had durven dromen. TFTC.

26464multi26461. BM - Nollekreek (KM-cache) by Team DTSML
smileyOf de Brielse Maas ooit was afgedamd? Jazeker, dat wist ik de zonnende man op de cache-locatie wel te vertellen, terwijl ik achteloos ergens een petling opviste. Hij keek er niet van op. Van het afdammen bedoel ik. TFTC.

multi26460. BM - Vrijheidsbos by Team DTSML
smileyGeen tijd voor bezinning. Er moest eerst een cache worden gevonden. Dat lukte na een keurig rondje door het bos. Toen even stilgestaan bij de vrijheid die wij hier in Nederland toch maar lekker hebben. Bij voorbeeld om snel weer verder te cachen. TFTC.

traditional26459. BM - Zicht op de Middenplaat by Team DTSML
smileyEen aangeslibd eiland uit de tijd dat de Brielse Maas nog tot in zee reikte, dus voor de indamming. Prachtig natuurlijk, maar daar lag de cache niet. Ik hoefde alleen maar naar het eiland te kijken vanuit de verte. Dat deed ik pas nadat de cache was gevonden. Belangrijke dingen eerst. TFTC.

mystery26458. BM - Buitengronden #Extraatje by Team DTSML
smileyUiteraard nog even dit extraatje meegepikt na de rondwandeling. Bij het zien van de locatie had ik het kunnen vermoeden. TFTC.

mystery26457. BM - Buitengronden #BONUS by Team DTSML
26457smileyEen frisse ochtendwandeling is altijd mijn liefste wens en die ging hier nabij Brielle in vervulling. Het was al flink druk met hondenuitlaters, wandelaars en vooral mooi-weer-wielrenners die massaal over, onder en naast de N57-brug fietsten. Aan de oever van de Brielse Maas was het lekker rustig evenals het stuk route langs de akkers. Over akker(tje)s gesproken, ik deed het op mijn dooie. Hier en daar plukte ik een cache en wandelde in het ochtendzonnetje. Desondanks was het rondje sneller voorbij dan gedacht en had ik bijna twee uurtjes lang mij prima vermaakt. Dank voor de serie en TFTC.

traditional26456. BM - Buitengronden #8 by Team DTSML
smiley#8 van de Brielse serie Buitengronden.
Een mooi moment om de serie af te ronden.

traditional26455. BM - Buitengronden #7 by Team DTSML
smiley#7 van de Brielse serie Buitengronden
Gegraaid in een fractie van een seconde.

traditional26454. BM - Buitengronden #6 by Team DTSML
26453smiley#6 van de Brielse serie Buitengronden
Bleek in goede staat, dus ongeschonden.

mystery26453. BM - Nepvliegveld in de polder (de multi) by Team DTSML
smileyBij een nepvliegveld hoort eigenlijk een nepcache. Gelukkig is de CO niet sadistisch van aard en had een echte cache geplaatst. Bij het graaien van de cache moest ik toch iets terugnemen van wat ik net beweerde. Het ging maar net goed.
Zag ik het goed, dat het voormalige nepvliegveld nu volledig begroeid was met aardappelstruikjes? TFTC.

traditional26452. BM - Buitengronden #5 by Team DTSML
smiley#5 van de Brielse serie Buitengronden
Lag op slechts 307 km van centrum Londen.

traditional26451. BM - Buitengronden #4 by Team DTSML
smiley#4 van de Brielse serie Buitengronden
Gelogd zonder mijzelf ernstig te verwonden.

26451traditional26450. BM - Buitengronden #3 by Team DTSML
smiley#3 van de Brielse serie Buitengronden
Bleek stevig genoeg te zijn vastgebonden.

traditional26449. BM - Buitengronden #2 by Team DTSML
smiley#2 van de Brielse serie Buitengronden
Gespot zonder gebruik van speurhonden.

traditional26448. BM - Buitengronden #1 by Team DTSML
smiley#1 van de Brielse serie Buitengronden
Was snel, vlot, gauw en spoedig gevonden.

multi26447. BM - Veckhoek by Team DTSML
smileyAl eeuwenlang hebben mensen hier geknutseld aan het landschap met als uiteindelijke uitkomst een gigantische brug waar startende ondernemers in de 12e eeuw alleen maar van konden dromen. Die waren al blij, dat ze een dijkje rond de Veckhoekse polder hadden gewrocht.
Ik was blij met de vondst van mijn eerste cache vandaag. TFTC.