27-05-2018

Weert is een prachtig stadje in Limburg. De stad zelf nog niet eerder bezocht. Nu wel, samen met de omgeving. Dreigend onweer, maar net op tijd klaar.

 

traditional26446. De Boshoverschans by OneWord
26446smileyEen schans was in de tachtigjarige oorlog net zoiets als een firewall nu. Toen om de plunderende Spanjaarden buiten te houden, nu om plunderende data-graaiers te weerhouden. De schans is er niet meer, maar wel een vervelende cache. Ik kon hem namelijk niet vinden. Ik richtte mij daarom maar op andere caches in de buurt.
Toch liet het me niet los. Aan het eind van mijn toer in en om Weert, fietste ik opnieuw naar de plaats delict en las nu de hint die bij deze cache hoort, in tegenstelling tot eerder deze dag, toen ik een hint van een andere cache las. Dat hielp. De listig verborgen cache werd gevonden, maar liet wel een nieuw litteken na. Nu vertrouw ik echt helemaal niets meer. Alles kan tegenwoordig een cache zijn. Toch reed ik tevreden terug naar Delft, nadat ik in mijn bij de Jumbo geparkeerde bolide was gestapt. TFTC.

traditional26445. 12.00 uur by Paul en Mia
smileyOver dik een week is het weer zover. Dan mag dit ding hier bij Weert gaan loeien, puur om te kijken of ie het nog doet. Nu stond ie er heel rustig bij en kon ik geluidloos mijn worteltekening kwijt. TFTC.

26444mystery26444. Bonus Rondje Boshoven by Paul en Mia
smileyUit de verte zag ik al dat dit een prima plek voor de bonus zou kunnen zijn. En dat bleek ook zo. Eindelijk kennis gemaakt met bordercollie Chica. Ik kan me voorstellen dat je als wandel- en hondenliefhebber de route van de serie wandelt. Behoorlijk veel over onverharde wegen. Ik vond het een prachtig rondje, dat ik afwerkte voordat het onweer losbarstte boven Weert. Of misschien ook niet, want ik reed een half uurtje later tevreden terug naar mijn woonplaats Delft. Dank voor de mooie serie en TFTC.

traditional26443. 8 Rondje Boshoven by Paul en Mia
smileyNa het passeren van een spoorwegovergang weer bijna terug in de bewoonde wereld alwaar de laatste cache van de serie wachtte. Ik heb ze wel eens lastiger gezien. In een regenbuitje met vrij harde wind de coords van de bonuscache uitgerekend. TFTC.

traditional26442. Goodie Cache by Paul en Mia
26440smileyGoodies genoeg in deze cache. Stampvol zelfs. Desondanks niets geruild. Natuurlijk wel even mijn worteltekening geplaatst. TFTC.

traditional26441. 7 Rondje Boshoven by Paul en Mia
smileyHa, gelukkig weer eens een ‘normale’ cache. Geen gedoe. Gewoon loggen. Maar wel met een scheef oog naar de donkere wolken in de verte. TFTC.

traditional26440. 6 Rondje Boshoven by Paul en Mia
smileyNog meer Limburgse humor. Het kon niet op vandaag. Vermoedelijk zat ik statistisch gezien redelijk op het gemiddelde bij het aantal pogingen. Dat stemde mij tevreden. De donkere lucht in de verte niet. Nog even volhouden. TFTC.

traditional26439. 5 Rondje Boshoven by Paul en Mia
smileyEen door miljoenen mieren bewaakte tijdrovende cache en onweer in de verte. Ingrediënten voor stress. Ik liet me niet gekmaken en had gelukkig een mooi toepasselijk tooltje meegenomen. In een mum werd de cache tevoorschijn gehaald. Intussen was het bovendien droog. TFTC.

26437traditional26438. 4 Rondje Boshoven by Paul en Mia
smileyDe CO wilde het de stadsmensen niet gemakkelijk maken en situeerde de cache in een stukje Limburgse jungle. Onvervaard struinde ik erop af, maar wel voorzichtig langs de rand van de akker, zonder daarbij de zaailingen te vertrappen. Je wilt per slot van rekening geen kwaaie Limburgse boer met jachtgeweer achter je aan, nietwaar? Voor de cache had ik een meerkeuzeprobleem. Het was uiteraard de laatste mogelijkheid die ik probeerde. Intussen begon het wel te regenen. TFTC.

traditional26437. 3 Rondje Boshoven by Paul en Mia
smileyEn ja hoor, het was weer zover. Humor. Voor de zoveelste keer in mijn carrière mocht ik met mijn twee linkerhanden proberen een bevalling uit te voeren van een petling. In tegenstelling tot de meeste zoogdieren in het dierenrijk kon dat hier door meerdere openingen. Keuze te over. Ik koos uiteindelijk de goede. TFTC.

traditional26436. 2 Rondje Boshoven by Paul en Mia
26436smileyDreigende luchten in de verte en zwaar onweer voorspeld. Geaarzeld of ik naar Weert zou terugkeren en mijn fietstocht afbreken. Maar eerst nog even deze cache. die stevig verankerd bleek te zijn. TFTC.

traditional26435. Boshoverschans met Odakapel (GP 20) by ToZiDu-Team
smileyEen paar honderd meter terug langs de Odakapel gefietst en over het onverharde pad naar deze cache die door de CO hier werd geplaatst omdat de plek bij de kapel al was bezet. Cache was snel in the pocket. TFTC.

traditional26434. 1 Rondje Boshoven by Paul en Mia
smileyAltijd benieuwd wat je bij de eerste cache van een serie aantreft. Dat viel beslist niet tegen en gaf hoop op meer mooie caches onderweg. TFTC.

traditional26433. St.Rumolduskapel/Fatimahuis (GP17) by ToZiDu-Team
smileyEen rondje om de kerk kreeg hier van mij een heel andere invulling. Na eentje linksom en eentje rechtsom had ik nog steeds niets gevonden. Kwam ook wel een beetje door de hint en de other grootte die mij op het verkeerde geocache-been zette. Ik zocht een nano. Toen ik eindelijk de fraai verborgen cache vond heb ik het pincetverhaal niet begrepen. Maar misschien is de cache niet meer in de oorspronkelijke staat. TFTC.

26431traditional26432. Fatima Huis by TimTools
smileyOp het grote plein voor de kerk vermaakte een jongetje zich met twee skateboards. Moest dus steeds handelen als hij even uit zicht was. Als notoir cultuurbarbaar vind ik alle gebouwen mooi, dus ook deze kerk die staat als een huis. TFTC.

traditional26431. Antje van de Statie by AntjevandeStatie
smileyGeen vlaaien voor mij deze keer. De exemplaren die Antje me hier voorhield, waren trouwens ook niet voor de consumptie bedoeld. Ik wandelde haar dus voorbij op zoek naar een aandenken, dat ik verrassend snel ontdekte. Soms zit het mee. TFTC.

traditional26430. Binnentuin Eric Mertens (GP 3) by ToZiDu-Team
smileyIk had me een binnentuin heel anders voorgesteld dan wat ik hier aantrof. Maar ja, Weert. Dat ligt in Limburg. En daar houden ze wel van een grap. Lachend plaatste ik daarom mijn worteltekening in de toepasselijke cache. TFTC.

traditional26429. Kapel van de zusters Ursulinen by sil912
26429smileyZo te lezen deden de zusters Ursulinen goed werk. Die Bismarck toch. Joeg al die aardige zusters Duitsland uit, omdat hij katholieken niet vertrouwde. Zo kwamen de zusters ook in Weert terecht. Dit kapelletje is aan hen gewijd. Ik wandelde er een rondje omheen met de fiets aan de hand en graaide vervolgens de cache. TFTC.

traditional26428. Graaf van Horne 4: Geld slaan by sien1568
smileyAls er dan geslagen moet worden, dan maar geld. Economisch gezien geen goed idee natuurlijk, maar Philips zat helemaal aan de grond. Het geslagen geld was bovendien zo inferieur, dat het verboden werd ermee te betalen. Logisch dus dat de cache geen geld bevatte. Gelukkig wel een logboekje. TFTC.

traditional26427. Graaf van Horne 6: Een mysterie, waar is Philips? by sien1568
smileyDe vraag waar Philips is kan beter luiden: waar zijn de diverse delen van Philips? Hij werd namelijk in Brussel onthoofd en ook zijn hart werd verwijderd. Alle zaken werden daarna apart ingepakt. Bijna net zo mysterieus is de hint bij deze cache. Toch vond ik het doosje. TFTC.

26425traditional26426. Stadspark (GP 1) by ToZiDu-Team
smileyEen beetje stad beschikt natuurlijk over een stadspark. In Weert is dat niet anders. Vroeger stond er ook nog een kasteel. Nu een herenhuis, dat ook best gezien mag worden. Wel even lopen zoeken naar de cache. Vooral omdat ik meteen wel op de goede plek keek, maar niet goed genoeg. TFTC.


traditional26425. Graaf van Horne 3: Kasteel Nijenborgh by sien1568
smileyEeuwig zonde om zo’n mooi kasteel te slopen, maar in 1702 vonden ze dat blijkbaar leuk. De achtergebleven snuisterijen uit de gracht liggen nu tentoongesteld in het museum. Met uitzicht op een stukje nieuw gebouwd pseudo-kasteel mocht ik een doosje vinden. Ik was er blij mee. TFTC.

traditional26424. Graaf van Horne 1: Moeder Anna van Egmond by sien1568
26421smileyMoeder Anna hertrouwde na het overlijden van Philips’ vader en zo werd Philips vernoemd naar zijn stiefvader, ene van Horne. Ter herinnering aan de calvinistische Anna mocht ik hier op het hoekje een petling voorzien van mijn worteltekening. TFTC.

traditional26423. Graaf van Horne 2: Huwelijk Philips en Walburgis by sien1568
smileyPittige dames die Walburgis en haar moeder. Bestuurden samen calvinistisch een heel graafschap, terwijl Philips voor ‘zaken’ in het buitenland was. Ik vond hier te hunner nagedachtenis een merkwaardig door de CO zelf vervaardigde cache. TFTC.

traditional26422. Graaf van Horne 5: De Beeldenstorm by sien1568
smileyOp school leerde ik: Graaf van Hoorn en had dus geen idee dat hij uit Weert afkomstig was (Is ie ook niet, hahaha. Gewoon een Belg). Het ging er rauw toe in die dagen. Een kop was snel afgehakt. Als reminder aan deze heftige gebeurtenissen, mocht ik hier op het hoekje een petling vinden. TFTC.

26420traditional26421. Franciscus Hospice (GP 7) by ToZiDu-Team
smileyEen plek voor mensen aan het eind van hun leven. Vrij nieuw nog. Met zicht hierop mocht ik een bijzondere cache vinden en mijn worteltekening plaatsen. TFTC. PS logboek vochtig.

traditional26420. Franciscus Huis Weert by AntjevandeStatie
smileyVan kerk naar gemeenschapshuis. Het kan verkeren. Veel verkeer was hier trouwens niet tijdens mijn bezoekje. Daarom heb ik maar een rondje om de rotonde gefietst en en passant een cache meegepikt. TFTC.

traditional26419. A wall of Stones by vanhoof
smileyAi, een klaagmuur, zoals dat in de begrippenlijst geocaching staat beschreven. Ik had weinig te klagen. Binnen 1 seconde raak. Soms zit het mee. TFTC.

traditional26418. Bakewells Peelke by Frans en Rinie
smileyDe route naar de cache vanaf de weg was gemakkelijk. Gewoon richting het oorverdovende gekwaak in een paradijselijk vijvertje, vooral voor reigers. Wat de cache betreft, ontbrak volgens mij een essentieel onderdeel, maar zoiets had ik gelukkig zelf bij me. TFTC.