21-05-2018

Op mijn vouwfietsje in België caches opsporen vlak over de grens onder Roosendaal. Veel caches van originele makelij.

 

traditional26417. Nog sneller weg hier by m&m245
26416smileyTerwijl iedereen hier zo snel mogelijk probeerde weg te komen, zocht ik minstens een kwartier lang een cache, zonder resultaat. Gelukkig heb ik een dochter. Die haddum binnen een minuut, zoals het hoort. Met haar info kon eindelijk gelogd worden. TFTC.

traditional26416. 13 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyZeer benieuwd hoe ze in België een 8 schrijven. Volgens de CO had ik in die vorm de route der 15 caches van de serie moeten vinden. Op mijn tracklog lijkt het meer op een mislukte krakeling. Met mijn blote twee linkerhanden wist ik alle 15 caches te grijpen. Gereedschap was uit den boze. Gestart en geëindigd bij #15, maar wel vooraf even met de auto heen en terug naar #1 gereden. Heel rustig gefietst op mijn vouwfietsje zodat ik optimaal genoot gedurende precies 3 uren over een afstand van 22 kilometer. Dank voor de serie en TFTC.

traditional26415. 12 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyBij ons zijn de molens afhankelijk van windkracht. Hier nabij de cache een molen afhankelijk van paardenkracht en daarom Rosmolen genoemd. Bijna net zo interessant als de laatste typische cache die ik vandaag mocht vinden. TFTC.

26413traditional26414. 11 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyAan de Noordwateringsweg zag ik weinig water en al helemaal geen watering, maar wel een cache en daar kwam ik voor. Die zat niet op beton, zoals de meeste andere vandaag, maar op ouderwets hout. TFTC.

traditional26413. 10 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyEenzame bomen vragen om caches. En zeker dit statige exemplaar aan de rand van een grote kale akker aan de Hespveenweg. Toch vreemd dat ik in eerste instantie geen cache zag met zo weinig verstopmogelijkheden. Maar ja, soms moet je verder zoeken dan je ogen kunnen zien. TFTC.

traditional26412. 9 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyHeerlijke pauze onder het toeziend oog van Maria die domicilie had gekozen op de hoek van de Vloeiweg en de naar Nederland leidende Lentsebaan. Natuurlijk wel eerst even de cache met groene dop gepakt. Daarna een welverdiend drankje zittend en behoorlijk achterover geleund op een bankje. TFTC.

traditional26411. 8 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
26411smileyMet een heerlijk strak windje in de rug naar #8. Ik kreeg het gevoel van massaproductie bij het zien van de cache. Maar wel elke keer een ander binnenmechanisme. Grijze dop deze keer. TFTC.

traditional26410. 7 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyHé, daar zette ik bijna voet op mijn vaderlandse bodem. Een majestueuze grenspaal uit 1843 gaf dat hier aan. Alle Belgische straten hier heten Maxburgdreef. Is dat niet verwarrend? Ik bleef kalm en graaide een petling met lichtgroene dop. TFTC.

traditional26409. 6 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyDe Heikensweg volgend en daarbij de Weehagenbeek overstekend trapte ik mij met fikse tegenwind naar #6 aan de Popendonkseweg. Daar hetzelfde verhaal als bij #5, verstoptechnisch gezien dan. TFTC.

traditional26408. 5 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyAan de rustige Heikenweg één van vele soortgelijke constructies die ik vandaag mocht vinden. Ik weet niet of het precies de bedoeling was, zoals ik te werk ging, maar de petling met oranje dop werd gegrepen. TFTC.

26405traditional26407. 4 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyNet de cache hier op het hoekje van de N1 gevonden en bezig met loggen, toen een lange stoet fietsers passeerde. Eentje ervan riep of ik de cache al had gevonden. Ja dus. TFTC.

traditional26406. 3 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyHet voorbij fietsende team Sipskes wezen mij naar de andere kant van de straat dan waar ik stond te zoeken. Zij hadden de cache blijkbaar al in the pocket. En inderdaad, na raadpleging van de hint, vond ook ik de constructie die handiger openging dan ik eerst vermoedde. TFTC.

traditional26405. 2 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyHé, oude bekenden! De Sipskes die ik in 2014 al eerder in het wild in Gorinchem was tegengekomen. Even kort gebabbeld en daarna ons eigens weegs. Even later op de dag kwamen ze me ergens tegemoet gefietst. Duidelijk een andere route. TFTC.

traditional26404. 14 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
26404smileyLeuk en druk bereden fietspaadje door het bos, genaamd Bruynleegweg. Op GZ een verrassing. Oorspronkelijke constructie weg? Hier een cache die verstopt was als zovele seriecaches. Geen probleem dus. TFTC.

traditional26403. 15 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyHier mijn bolide geparkeerd en het vouwfietsje uitgeladen voor een tocht door het Vlaamse landschap vlak aan de Nederlandse grens boven Wuustwezel. En meteen maar deze mini-multi gegrepen. TFTC.

traditional26402. 1 KrokusFietsToer by Corke en KWB Wuustwezel
smileyBehoorlijk druk bij de uitkijktoren op ongeveer 200 meter. Zelf had ik geen behoefte het landschap van bovenaf te bekijken. Ik had al moeite genoeg beneden. Het was de eerste vandaag van de hand van een serieknutselaar. In het verleden al met meer caches van deze hobbyist mogen stoeien. Die waren lastiger dan deze. TFTC.

mystery26401. TSE 02.11 - Bonus Fanfare by Turfstekerteam
26401smileyMaar goed dat de plaatselijke fanfare van het dorp Nieuwmoer in België niet erbij stond te kijken en te toeteren, toen ik probeerde de bonuscache te vinden. Het lukte namelijk totaal niet. Ik had wel een excuus. De CO archiveerde een heel stel caches uit de serie, waardoor de formule niet meer compleet kon zijn. De bugel ontbrak. Daardoor moest 1 cijfer gegokt worden, waardoor gezocht moest worden op een lijn van ruim 100 meter lang.
Een passerende automobilist stopte, sprak mij aan en vroeg wat ik deed. Een spel met GPS en zo, geocaching genaamd. Had ie nooit van gehoord. Maar hij gaf wel een tip en nog een goeie ook. Kon ik toch mijn worteltekening kwijt, TATAAA!
Achteraf snap ik het wel. Ik ben namelijk het braafste jongetje van de klas en had mij laten afschrikken door een verbodsbordje. Dat moet je in België nooit doen natuurlijk.
Dank voor de serie en TFTC.

traditional26400. TSE 02.9 - Trombone by Turfstekerteam
smileyIk had graag met grote kracht in het mondstuk van een trombone geblazen en vervolgens ritmisch de schuif bediend om zodoende prachtige tonen te veroorzaken, maar ik vond hier geen trombone. Wel een doosje. Ook mooi, al was het logboekje meer dan vol. TFTC.

26398traditional26399. TSE 02.7 - Klarinet by Turfstekerteam
smileyIk had graag met mijn mond langs het rietje van een klarinet geblazen om met mijn adem prachtige klanken te veroorzaken, maar ik vond hier geen klarinet. Wel een doosje. Ook mooi. TFTC.

traditional26398. TSE 02.6 - Dwarsfluit by Turfstekerteam
smileyIk had graag met getuite lippen een fluit dwars voor mijn mond gehouden om met mijn adem lyrische tonen te veroorzaken, maar ik vond hier geen dwarsfluit. Wel een doosje. Ook mooi, al was het logboekje meer dan vol. TFTC.

traditional26397. TSE 02.5 - Saxofoon by Turfstekerteam
smileyIk had graag een door een Belgische bouwer ontwikkelde saxofoon willen bespelen met mijn adem en mijn vingervlugge handen om prachtige serenades te veroorzaken, maar ik vond hier geen saxofoon. Wel een merkwaardig niet meer te sluiten blik. Ook mooi. TFTC.

traditional26396. TSE 02.4 - Keyboard by Turfstekerteam
26394smileyIk had graag met mijn gevoelige vingers de toetsen van een keyboard beroerd om prachtige klanken te veroorzaken, maar ik vond hier bij de Smidsevijvers geen keyboard. Wel een doosje. Ook mooi. TFTC.

traditional26395. TSE 02.3 - Drum by Turfstekerteam
smileyIk had graag met mijn voeten de pedalen van een grote drum bewerkt om prachtige roffels te veroorzaken, maar ik vond hier geen drum. Wel een doosje. Ook mooi, al was het logboekje meer dan vol. TFTC.

traditional26394. TSE 02.1 - Trompet by Turfstekerteam
smileyIk had graag mijn lippen tegen het mondstuk geplaatst om met mijn adem prachtige trillingen te veroorzaken, maar ik vond hier geen trompet. Wel een verfomfaaid doosje. Ook mooi. TFTC.