10-05-2018

Samen met Bionda enkele caches gevonden in de Rotterdamse wijk Zevenkamp.

 

traditional26348. Een mooie wandeling: Een begin
26348smileyWandelen in Ommoord/Zevenkamp/Oud-Verlaat, hoe kom je op het idee? Zal ik vertellen. Onlangs ontmoette ik bij een fotoshoot van mijn beroepshalve fotograferende dochter een gezinnetje van beginnende geocachers die hier in de buurt wonen. Zij waren op zoek geweest naar deze cache en hadden ook wel iets gevonden, maar begrepen het niet helemaal.
Toevallig was ik vandaag met mijn dochter in de buurt en waren nieuwsgierig wat er te vinden was. Aha, dit dus. In mijn lange carrière als geocacher al vaker gezien. Begrijpelijk dat startende geocachers op het verkeerde been staan.
Mijn dochter heeft hen op de hoogte gebracht van het een en ander, dus zal er binnenkort wel een foundlogje verschijnen na hun tweede bezoekje. TFTC.

traditional26347. Een mooie wandeling: Het Wollefoppenpark
smileyBijzondere naam: Wollefoppenpark. Daar ligt de cache echter niet. Samen met mijn dochter deed ik een poging deze te vinden, maar op ons nulpunt - via smartphone, dus niet echt nauwkeurig - lag niets. Een buurtbewoonster was zo aardig ons ongevraagd de juiste plek te wijzen. Aha, daar dus. Blijft de vraag hoe men aan de naam Wollefoppenpark komt. Internet gaf antwoord. Ene Wolf Foppen zou ooit de man zijn geweest die de polder heeft laten ontginnen van waaruit het Wollefoppenpark is ontstaan. TFTC.