15-04-2018

Rondje door de Bommelerwaard op de vouwfiets met soms verrassende caches.

 

multi26252. Harley stijgt naar grote hoogte (mini multi) by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
26252smileyOm naar grote hoogte te stijgen bleek ik geen schommel nodig te hebben. Ik hoefde zelfs niet op mijn tenen te gaan staan. Geen idee wat de CO met patentnummer bedoelde, dus daar heb ik maar een slag naar geslagen. En wat bleek? Precies de goede kant op. Zo eindigde mijn cachedag op zijn hoogtepunt. TFTC.

traditional26251. Harley in huiselijke sferen by Harley&Friends i.s.m. Ome Henk
smileyEen typisch Bommelewaardse huiselijke sfeer trof ik aan hier, zomaar midden in een stuk bos. Het deed me wel wat, de rust die het uitstraalde. Ik hoefde niet in te breken om de cache te verschalken. Ook mooi. TFTC.

traditional26250. Harley en de geo-werkplaats van Ome Henk by Harley&Friends i.s.m. Ome Henk
smileyAls zijnde zelf een niet onverdienstelijk klusser, was ik flink onder de indruk van Ome Henks Geo-kluswerkplaats. Vrijwel alles is aanwezig om fraaie caches te creëren. Blijft natuurlijk de vraag of deze werkplaats zelf ook gewrocht is met de hier aanwezige gereedschappen. TFTC.

26249traditional26249. Harley en de "Molen"steen by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyDaar waren ze weer, moeder en dochter Reismeis, met de cache in handen. Ik kon zo loggen. Nadat zij verder reden, plaatste ik mijn worteltekening en maakte een praatje met de bewoner. Wat bleek? Hij was de CO van vrijwel alle caches die ik vandaag vond. Houdt zich alleen bezig met het plaatsen van caches, hier in de Bommelerwaard, maar ook bij zijn familie in Nieuw-Vennep.
Zijn huis is 200 jaar oud en vergt veel onderhoud. In 1995 moest hij wegwezen vanwege dreigende dijkbreuk van de Waal, net als alle inwoners van de laaggelegen Bommelerwaard. Grootste evacuatie na WOII. Gelukkig werd het geen ramp, zodat hij nu de hele polder vol kan leggen met zijn fraaie creaties. TFTC.

traditional26248. Harley bezoekt cultuur by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyNadat ik had begrepen, dat ook de Bommelerwaard flink onder NAP ligt en in 1861 helemaal volliep ten gevolge van dijkbreuk, zocht ik tevergeefs naar een cache. Gelukkig kreeg ik hulp van een moeder waarvan haar 11-jarige dochter Reismeis op jacht was naar souvenirs. Moederlief graaide pardoes de cache voor mijn verbaasde neus. TFTC.

traditional26247. Harley zat in zijn knijpert by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
26245smileyHet overheidsbeleid is inderdaad niet altijd te volgen. Soms mag het wel. In vergelijkbare situaties weer niet. Logisch dat je hem knijpt, als je ergens een leuk plekje spot en daar een cache wilt plaatsen. Blijkbaar mocht het hier wel. TFTC.

traditional26246. Harley, heer in het verkeer by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyAls er één heer in het verkeer is, dan ben ik het wel. Ik laat bij voorbeeld oude vrouwtjes altijd voor, voorrang of niet. Ook geef ik altijd richting aan, zelfs als niemand het ziet. Gelukkig doet mijn voorbeeld goed volgen. Klasse Harley! TFTC.

traditional26245. Harley spot vogels by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyOngelooflijk hoeveel vogels je kunt spotten in de Bommelerwaard volgens het infobord. De hier aanwezige vogelkijkwand komt dan natuurlijk goed van pas, lijkt me. Helaas hadden de verantwoordelijke ambtenaren vergeten om de vogels achter de kijkgaten te plaatsen. Geen vogel gezien. Een lichte teleurstelling dus. Gelukkig vond ik wel een cache. TFTC.

26243traditional26244. Harley de Hekkensluiter by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyAltijd fijn als iemand het hek dichtdoet, al had dat hier volgens mij niet veel zin. Het was namelijk al dicht. Dan maar een cache gezocht. Gelukkig deed ik vrij snel een goede greep. TFTC.

mystery26243. Bonus Harley's Paas-Voorjaarsrondje by Ome Henk i.s.m. Harley&friends
smileyMet onvolledige gegevens, maar wel met een tip door de familie RenR op hun 3 scooters omtrent de locatie, mocht ik net als vele voorgangers hier mijn geluk beproeven. Ik ging op en af, ik kroop, ik boog, ik speurde, alles tevergeefs. Zou die dekselse Paashaas mij toch te glad af zijn? Nee, natuurlijk niet. Op zeker moment stak ik de handen in mijn zakken, keek extra scherp door mijn brilletje met mijn adelaarsogen en werd een beetje blij, want daar gloorde iets speciaals. Helemaal blij met een flinke bom geld kon ik daarna mijn worteltekening kwijt. TFTC.

traditional26242. #6 Harley en het verlaten nest by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
26241smileyVoor mij het laatste Paasei van deze dag. #1 en #2 lagen helaas niet op mijn route. Toch ging ik een poging doen om de bonus te verschalken. TFTC.

traditional26241. Harley "All over the World" by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyDaar waren ze weer, de familie RenR uit Den Bosch op hun 3 scooters. Nu waren zij eerst en mocht ik de wereldbol van hun overnemen. TFTC.

traditional26240. #5 Harley; een ei hoort erbij by Ome Henk i.s.m. Harley&friends
smileyInderdaad, een ei hoort erbij en een ei maakt je blij, zeker als dat gepaard gaat met het vinden van een cache. TFTC.

traditional26239. Harley en de SteenUil by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyDaar kwamen ze aan, de familie RenR uit Den Bosch op hun 3 scooters. Net toen ik de steenuil weer op zijn plekje terug had gezet, kwamen ze aangetuft. Na een kort praatje ging ik verder en zij de steenuil plagen. TFTC.

26238traditional26238. Harley werpt een blik by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyVol enthousiasme dook ik in de blikwerper om het juiste geworpen blik te vinden temidden van alle aanwezige viezigheid. Harley bleek mij echter te pakken te hebben en alleen maar een virtuele blik te hebben geworpen. TFTC.

traditional26237. #4 Harley en de pot met eieren by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyGeen idee van welke vogelexemplaren de alhier gevonden eieren afkomstig waren, al vermoed ik kraaieeieren en dus geen papegaaieeieren. Belangrijkste was de logrol. En daarop staat nu mijn worteltekening. TFTC.

traditional26236. Harley zet je voor het blok by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyRegelmatig word ik voor het blok gezet en meestal loopt het met een sisser af. Hier niet. De creativiteit van Ome Henk bereikte hier een nieuw hoogtepunt. Hoe bedenk je het? TFTC.

traditional26235. #3 Harley en het kleine konijntje by Ome Henk i.s.m. Harley&friends
26235smileyOndanks het feit dat ik geen hoge hoed droeg, wist ik toch een konijn tevoorschijn te toveren. Het dierenleed straalde uit zijn zielige oogjes toen ik hem voorzichtig uit zijn schuilplaats trok. Ach, dierenleed is van alle tijden en vrolijk plaatste ik mijn worteltekening. TFTC.

traditional26234. Harley en de Zwarte kraai by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyWeinig sociaals aan de kraai die ik hier wist te vangen. Bovendien was zijn bewegingsvrijheid nogal beperkt. Terwijl mij als vogelliefhebber de tranen in de ogen schoten, plaatste ik toch maar mijn worteltekening. Boven alles ben ik geocacher. TFTC.

traditional26233. Snuf en Snuitje 3 by geokraai
smileyHet was om een of andere reden nogal druk bij de uitgang van iets onduidelijks voor mij. Ik werd door iedereen bovendien vriendelijk gegroet. Sympathiek volkje hier in Zaltbommel. Toch graaide ik op zeker moment snel de cache als ware ik een crimineel, net als de hoofdpersonen uit deze kleine serie, alhoewel die meer op zoek waren naar parels. TFTC.

26231traditional26232. Snuf en Snuitje 4 by geokraai en annekekrahe
smileyVroeger altijd al gedacht dat er een schroefje loszat aan die twee en dat werd hier vandaag nog eens bevestigd. Gezeten op een gerieflijk bankje met uitzicht op de Waal dronk ik een blikje kokosmelk en overdacht hun zonden. TFTC.

traditional26231. Nikola Tesla. Pas op, Hoogspanning! by geokraai
smileyDe spanning liep hoog op toen ik samen met het Belgische team Camp4649 uit het Belgische Zoersel probeerde de heer Nikola Tesla te glad af te zijn. Langzaam maar zeker overwonnen wij onze angst voor de sterkstroom die het apparaat ontwikkelde en waaraan bovendien enkele draadjes loszaten. Al met al totaal onveilig. Toch overwon onze nieuwsgierigheid over de vrees en werd het helse toestel ontmanteld. Het logboek werd getekend. Het TB-doosje werd volkomen ten onrechte met veel moeite geopend. Tevreden verlieten wij de Fazantstraat op zoek naar nieuwe uitdagingen. TFTC.

traditional26230. Snuf en snuitje 2 by geokraai en annekekrahe
26229smileyMet een snelheid van Mach 0,0122 schoot ik naar de cachelocatie ergens bij de vrijwillige Zaltbommels brandweer. De vrijwilligers hadden blijkbaar een vrije dag, want ik zag er niemand. De cache zag ik wel, voornamelijk dankzij de duidelijke hint. TFTC.

traditional26229. Harley gaat voor zonne-energie by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smileyIk zet toch wel wat vraagtekens bij de productiviteit van de zonnecellen die ik hier aantrof op een fraaie locatie ergens in Zaltbommel. Gelukkig bleek de cache goed opgeladen zodat ik probleemloos mijn worteltekening kwijt kon. TFTC.

traditional26228. Harley op zoek naar Takkie by Ome Henk i.s.m. Harley&Friends
smiley“Da’s niet zo mooi,” sprak de voorbijganger die even afstapte om te vragen of ik wat kwijt was bij de Fiepstunnel te Zaltbommel. Maar ik stelde hem gerust. Alles onder controle. Toch flink lang gezocht voordat ik Takkie vond, die ik me toch heel anders had voorgesteld. TFTC.