01-04-2018

Exact 15 jaar geocacher. Om dat te vieren toog ik naar Goeree waar het altijd (geocache)feest is.

 

mystery26193. de Rietkraag.... by de duintoppers
26192smileyGeen flauw idee hoe deze puzzel moest worden opgelost. Maar op de terugweg naar huis na bij de cache !!NIETS?? niets te hebben gevonden, herkende ik wel de foto en waagde een poging die in eerste instantie wederom op niets uitliep. Net toen ik mijn zoveelste teleurstelling vandaag verbeet, viel me iets op. Ha, raak! Toch nog met een goed gevoel Goeree achter me gelaten. TFTC.

mystery26192. Een oud hek.... by de duintoppers
smileyMet zicht op de oude stompe toren van Goedereede, stond ik bij een oud hek. Maar niet te lang, want voor ik het wist, had ik iets in handen waar ik mijn worteltekening op kon plaatsen. En dat is altijd fijn. TFTC.

multi26191. Tooltje #12 by de duintoppers
smileyWie heeft er een verrekijker nodig, als je zelf een paar adelaarsogen + brilletje hebt? En een Lumix fototoestel waarmee je kunt inzoomen. En bij het bekijken van de gemaakte foto opnieuw kunt inzoomen. Echt scherp was het allemaal niet, maar net voldoende. Na een gebruikelijk rekenfoutje, met de snijdend koude wind als excuus, graaide ik de bijzondere cache qua uitvoering. Gelukkig wist ik nog van vroeger hoe ik moest doordringen tot het binnenwerk. Overigens was het bijzonder rustig hier aan het water. Je kon er bij wijze van spreken een kanon afschieten, zonder dat iemand het merkte. TFTC.

26190mystery26190. Met de dijk6jes dijk op en dijk af.... # Luca by de duintoppers
smileyToch wel bijzonder hier mijn lieve (Facebook)-vriendin Luca te ontmoeten. Tevergeefs wachtte ik een poosje, of ze een mooi liedje voor me zou zingen, maar helaas. Uiteraard met veel respect en voorzichtigheid haar gastenboekje voorzien van mijn worteltekening. Hiermee had ik de hele versplinterde familie Dijk6jes met een bezoek vereerd. Het was mij zeer aangenaam. TFTC.

mystery26189. Met de dijk6jes dijk op en dijk af.... # Gaby by de duintoppers
smileyIk hoor de laatste tijd niet veel meer over mijn lieve (Facebook)-vriendin Gaby en weet dus niet of haar knie al wat williger is geworden. Hopelijk wel. Hier aan het Grevelingenmeer zat ze wel wat dicht bij het water, maar nog net op veilige afstand. Rustig gelogd en op naar haar zus. TFTC.

mystery26188. Met de dijk6jes dijk op en dijk af.... # de Bonus by de duintoppers
26187smileyHoewel ik de Dijk6jes al heel lang ken, wist ik niet dat zij vernoemd waren naar dit stuk dijk hier aan het Grevelingenmeer op Goeree. Vanwege hun woonlocatie in Monster hadden ze misschien eerder de Duin6jes moeten heten.
Toch wel bijzonder dat de CO het hele stel hier aan de dijk heeft gezet. De bonus bleek een dijk van een cache en natuurlijk had ik niets anders verwacht van deze top-CO.
De wandeling heen en terug over de koude winderige dijk verliep uitstekend. De meeste stukken op de heenweg wandelde ik niet op het hoogste gedeelte om een beetje in de luwte te blijven. De terugweg ging in stevige pas wel over de top van de dijk, omdat daar het pad het beste wandelbaar was. Wel uitkijken voor molshopen hier en daar. Kortom, me prima vermaakt. TFTC.

mystery26187. Met de dijk6jes dijk op en dijk af.... # Jason by de duintoppers
smileyNet toen ik vriend Jason gedag wilde zeggen, vloog er luid gakkend een kudde ganzen over. Eentje probeerde mij te raken middels een klets uitwerpselen, maar hij miste me op een haar na. Ik liet me niet van de wijs brengen, zocht en vond wat ik zocht. Even mijn worteltekening geplaatst er verder met het familiebezoek. TFTC.

26186mystery26186. Met de dijk6jes dijk op en dijk af.... # Timothy by de duintoppers
smileyVriend Timothy had zijn elektrische auto en computer thuisgelaten en zich verstopt tussen basaltblokken. Op zich slim, maar hij ontsnapte niet aan mijn adelaarsogen + brilletje. Ik keek daarna nog in het rond om te zien of hier nog wat moest worden afgebroken, maar nee. Dat was waarschijnlijk al allemaal geschied. TFTC.

mystery26185. Met de dijk6jes dijk op en dijk af.... # Erwin by de duintoppers
smileySinds vriend Erwin uit de lappenmand is, barst hij weer van de activiteiten. Verstoppertje spelen is daar blijkbaar eentje van. Ergens op een stille dijk op Goeree aan het Grevelingenmeer. Ik kon het wel waarderen en deed jolig mee. Gewoon voor de grap eerst op allerlei verkeerde plekken om de spanning erin te houden, maar uiteindelijk toch op de juiste locatie. De beloning was groot. TFTC.

mystery26184. brouwertjes 1000ste FTF! by de duintoppers
26184smileyHet is niet alles goud wat er blinkt. Ik vond hier ander metaal om te bewerken. En daar was ik snel klaar mee. De ‘logrol’ bleek overvol, zodat ik volstaan heb met mijn initialen WC. Het is intussen alweer 4 jaar geleden dat kilogouddelver Brouwertjes zijn jubileum vierde bij deze cache. Geen idee waar zijn teller vandaag-de-dag op staat. Zal wel een flink stuk hoger zijn. TFTC.

mystery26183. Met de dijk6jes dijk op en dijk af.... # Noëlle by de duintoppers
smileyEen van de vele dingen waarmee mijn lieve (Facebook)-vriendin Noëlle zich bezighoudt, is geocaching. Ik verwonder mij er altijd over hoeveel tijd zij daaraan kan besteden naast al die andere activiteiten. Volgens mij kan ze uitstekend plannen. Daarnaast besteed ze een deel van haar nachtrust om lastige problemen te overdenken, zoals eens een puzzelcache van mij die zij zodoende als eerste wist op te lossen (ff checke). Uiteraard kwam ik haar als eerste tegen van de familie, op een keurig uitgebalanceerde plek. TFTC.

traditional26182. Een cache voor: de Duintoppers #1 by Zwarthans
smileyHier behoorlijk lang lopen zoeken vanwege tunnelvisie. Ik vond wel een groot stuk hout bestaande uit twee delen: Siberisch Lariks duurzaamheidsklasse II/III en Geïmpregneerd Vuren duurzaamheidsklasse III, maar geen cache. Ten einde raad de tunnel verlaten en vlot de cache gevonden. TFTC.

26181mystery26181. Een cache voor: de Duintoppers Bonus by Zwarthans
smileyIntussen had ik genoeg info om de bonus te kunnen graaien en dat kun je rustig aan mij overlaten. Het bleek een heuse munitiekist die je in vroeger dagen veel meer tegenkwam dan heden. Het werd ook meteen duidelijk waarom. De grote kist bevatte alleen een logboek. Goodies ruilen is er niet meer bij tegenwoordig. Ik vond het prima. Leuk gewandeld op deze eerste Paasdag. Alleen nog even langs #1. TFTC.

traditional26180. Een cache voor: de Duintoppers #7 by Zwarthans
smileyGoed van de CO om de cache niet te verstoppen aan de boom met de twee erop gespoten zwarte hakenkruizen. Een eindje verderop was het raak. TFTC.

traditional26179. Een cache voor: de Duintoppers #6 by Zwarthans
smileyAha. Op weg naar #6 een stuk infopapier aan een paal. Hier werd bosverzorging gepleegd in het Stellebos. Blijkbaar noodzakelijk. In 7 punten werd uitgelegd waarom dit goed is voor het bos. Het duurzaam geteelde hout gaat vervolgens in de kachel, in spaanplaat of in pallets. Mooi om te weten. TFTC.

traditional26178. Een cache voor: de Duintoppers #5 by Zwarthans
26176smileyAllengs werden de paden beter begaanbaar en stond het geboomte keurig overeind. Toch was ik blij met mijn hydrofobe sportschoenen die zorgden voor droge voeten. #5 was snel voor de bakker. TFTC.

traditional26177. Een cache voor: de Duintoppers #4 by Zwarthans
smileyVerder door het troosteloze landschap bereikte ik #4. Ik hield goede moed en wist dat betere tijden zouden aanbreken. TFTC.

traditional26176. Een cache voor: de Duintoppers #3 by Zwarthans
smileyWat was hier in hemelsnaam gebeurd? Een bijna volkomen kaalgeslagen landschap. Gelukkig stonden nog enkele bomen overeind. Strompelend door de vette Zeeuwse klei (ja ZH, ik weet het) bereikte ik #3 van de serie. TFTC.

traditional26175. Een cache voor: de Duintoppers #2 by Zwarthans
smileyEen flitsend begin van een rondje gewijd aan de Duintoppers. Bolide geparkeerd aan het eind van de Langeweg te Stellendam en gaan met de banaan. TFTC.

26174multi26174. Omgeving 't Kiekgat by de duintoppers
smileyVijftien jaar geleden voor het eerst hier een wandelingetje naar de kijkhut gemaakt, voor een virtuele cache. Natuurmonumenten had even daarvoor namelijk de verstopte cache weggehaald. Tijden veranderen. Nu mocht ik op zoek naar een echte cache. Al bij het uit de auto stappen een vermoeden waar ik die moest zoeken en dat bleek achteraf correct. Leer mij de CO kennen! Wel even hier en daar gesnuffeld, maar niets gevonden. Dus gewoon de multi afgewerkt, waarbij ik aan het eind wat energie tekortkwam. TFTC.