25-03-2018

Op de vouwfiets door de polders onder Dordrecht met prima lenteweer en veel caches.

 

mystery26173. Bonus 1 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
26173smileyNederland is vergeven van de polders. Ook zuidelijk van Dordrecht is het flink raak. Al heel wat keertjes hier wezen geocachen en steeds met plezier. Zo ook vandaag bij een ongeveer 20 kilometer lang fietsrondje langs 24 caches, waar ik dik 4 uren over heb gedaan op mijn vouwfietsje.
Mijn goede vriend Biertje fietste een week geleden hetzelfde rondje, maar wel in vrieskou en harde oostenwind. Heel dapper natuurlijk, maar hij faalde wel bij het vinden van enkele caches. Wintertenen? Niet winterhard?
Ik trof heerlijk voorjaarsfietsweer en peddelde op mijn dooie akkertje langs de nog dode akkers. Alle caches goed en probleemloos gevonden.
Het mooiste stukje van het door de CO keurig uitgezochte traject vond ik langs de Dordtsche Kil, waar druk scheepvaartverkeer plaatsvond. Maar ook de polderweggetjes mochten er zijn, evenals het uitzicht op water en veld. Veel speenkruid langs de oevers. Je weet wel, al die gele bloemetjes die altijd de lente aankondigen.
Kortom, mij prima vermaakt met als laatste vondst deze Bonus 1, een cache van bijzondere uitvoering qua pot ooit gevuld met haargel extra strong + pro-vitamine B5. Ik vraag me wel af, hoe het haar van de CO nu zit, maar dat terzijde.
Dank voor de serie en TFTC.

traditional26172. 22 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyAltijd fijn die borden van fietsroutenetwerken. Ik heb er al heel wat caches bij mogen vinden. Ook hier was het raak. TFTC.

26170traditional26171. 21 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyMijn goede vriend Biertje miste hier een week geleden de cache. Het zij hem vergeven. Ik trof namelijk een tamelijk vers logrolletje aan en neem aan dat hij niet met zijn ijskoude neus heeft gezocht. TFTC.

traditional26170. 20 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyEen drukte van belang op deze mooie lentedag. Gelukkig kan ik heel goed belangstelling voor statige bomen veinzen en tegelijkertijd achteloos de cache graaien. Dat bracht ik maar weer eens in de praktijk. TFTC.

traditional26169. 19 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyVolgens het bordje was dit de Louisa en Cannemanspolder. Die stamt uit 2009. Er is in het poldergebied 10 hectare bos aangelegd en er is een boomgaard met oude fruitboomsoorten. Smullen dus voor de Dordtenaren. Ik smulde van de listig verborgen cache. TFTC.

mystery26168. Bonus 2 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyEen enkele niet verdwaalde niet winterharde geocacher kan hier de cache missen. Ik was ook niet verdwaald, ook niet winterhard, maar vond de cache wel. Slim als ik ben had ik namelijk gewacht op mooi weer in de lente. En dat was vandaag. TFTC.

traditional26167. 18 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
26166smileyIk was weer in de bewoonde wereld beland met vlakbij een groot en gevuld parkeerterrein. Ook aan het elektrisch was gedacht. Maar wat moest dat vreemde stuk steen daar? Ik zocht het uit en kreeg antwoord. TFTC.

traditional26166. 17 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyHet meest oostelijke punt had ik nu bereikt, sterker nog, ik fietste er pardoes voorbij in een vlaag van verstandsverbijstering. Gelukkig hervond ik mezelf, reed100 meter terug en graaide cache. TFTC.

multi26165. Tongplaat en Zuidplaatje - Uitkijkpunt by Drechtcachers made by Bever.vw
smileyVerlangend doch tevergeefs keek ik uit naar de beloofde lepelaars en zilverreigers. Hopelijk is al dat werk hier niet voor niets gedaan. Kreken, trappen, fiets- en wandelpaden en een uitkijkpunt. Na wat heen- en weergedrentel vond ik er wel een cache. Ook mooi. TFTC.

traditional26164. 16 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyIn de verte stond het Johannes Vis gemaal, maar ik viste naar een cache en nog wel zonder hengel. Dat zou namelijk niet helemaal in de haak zijn geweest. Ik heb namelijk geen visakte. TFTC.

26163traditional26163. 15 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smiley'Wij werken aan een nieuw natuur- en recreatiegebied' stond er op het bord, maar niet in het weekend. Ik werkte mij in het zweet om de cache te vinden. Dat lukte met enige moeite. TFTC.

traditional26162. 14 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyDeze cache zat listig verstopt, want ik keek er in eerste instantie helemaal overheen. De tekst op het bordje had kunnen worden uitgebreid met de woorden: struikel niet over de paardenvijgen. Voor mij overigens overbodig, want ik hou niet van vijgen. TFTC.

traditional26161. 13 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyVoor nummer 13 moest ik de fiets even laten staan en de dijk op om van het zicht op Dordrecht te genieten. Het was een mooi uitkijkpunt, maar mijn blik ging toch als eerste naar de cache. TFTC.

traditional26160. 12 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyEen paaltje voor een ander paaltje met daarvoor een opvallend geplaatste steen. Negeer dat maar eens als geocacher. Ik kon het niet. TFTC.

traditional26159. 11 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
26159smileyHier kon je goed over de mooi bewerkte maar nog korenvrije landerijen kijken. De boer had een stuk hek en een enkele paal geplaatst. Het opvallende steentje ernaast trok mijn aandacht. Terecht, zo bleek al snel. TFTC.

traditional26158. 10 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyHet was niet vanzelfsprekend dat er niemand aan de picknicktafel zat, want het was best goed voorjaarsweer. Ik beperkte mijn bezoek tot het oppikken van een potje en het gezellig loggen aan de tafel. TFTC.

traditional26157. Met de wind mee by Dieuwertje23
smileyGeen wind vandaag. Dat zou de stuw een zorg zijn. Die had dus een vrije dag. Het etiket van het potje was er een week geleden bijna vanaf gewaaid. TFTC.

traditional26156. 9 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyIk verwachtte de cache bij een totaal eenzame en verlaten boom. Zelfs dat was hem niet gegund. Gelukkig faalde ik niet bij het vinden van de cache, hetgeen mijn goede vriend Biertje een week geleden wel overkwam. Hij had wel een excuus: winterhanden. TFTC.

26155traditional26155. 8 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyJammer, dat er een dikke tak ontbrak aan deze statige boom. Aan de andere kant een gelukje, want zo ontstond een keurig verstopplekje voor een cache. TFTC.

traditional26154. 7 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyDumpplaats van oud beton. Terwijl de zoveelste goederentrein langs denderde, pakte ik simpel het potje, dat een week hiervoor door mijn goede vriend Biertje uit de klei was getrokken. TFTC.

traditional26153. 6 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyOp weg naar #6 passeerde ik een historische plek geocache-technisch gezien. Net voorbij de spoorwegovergang vond in hartje winter 18-1-2004 een event plaats, waarbij de deelnemers het ijskoude water van de Maas betraden om een cache te vinden, Hoewel mijn goede vriend Biertje destijds al enthousiast cachte, had hij toch koudwatervrees en deed niet mee. Ik natuurlijk wel, samen met mijn dappere dochter Lady Cachetta. Ach, oude tijden. Ik fietste maar gauw door naar de cache. Van verre was de locatie al zichtbaar. TFTC.


Oude tijden... 18-01-2004

343a343f
Oude tijden... 18-01-2004 


traditional26152. Monument Willemsdorp by marcowins2
26152smileyMijn goede vriend Biertje haalde een week geleden zijn koude neus op voor deze cache, maar ik nam even een zijsprongetje om het dorp Willemsdorp te vereren met mijn bezoekje. Tien van de vele WOII-oorlogsslachtoffers staan vermeld op het monument, dat een fraai plekje heeft aan de Dordtsche Kil, alwaar zij hun leven lieten voor onze vrijheid. Iets om bij stil te staan. TFTC.

traditional26151. 5 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyOp een pittoresk plekje langs de Dordtsche Kil noteerde ik de laatste bonuscodes. Fijn, de coördinaten voor beide bonuscaches waren nu al bekend en ik keek op de kaart waar ze lagen. Niet al te lastig, leek me. TFTC.

traditional26150. 4 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyHetzelfde stukje Rijksstraatweg fietste ik nu weer terug, zonder tegenwind. Op de driesprong lag nummer 4. De zware stenen die de cache bedekken waren vandaag niet echt nodig gelet op de wind. Maar soms kan het hier flink spoken, zoals mijn goede vriend Biertje een week geleden ontdekte. TFTC..

traditional26149. 3 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyIk was weer terug op de Rijksstraatweg om ook de nummers 3 en 4 op te pikken. Potje 3 lag zo goed in het zicht, dat zelfs een dronken bierdrinker hem niet zou kunnen missen. Dus na het loggen even wat natuurlijk materiaal erover verspreid. TFTC.

26148traditional26148. 3A Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyDe Samba StJohns, een containerschip van 7.584 ton voer langzaam voorbij door de drukbevaren Dordtsche Kil, toen ik mijn log plaatste. Heerlijk hier, windstil, dus geen draaiende wieken van de windturbines. Zonnetje. Wat wil een mens nog meer? Een cache vinden. Ook dat lukte. TFTC.

traditional26147. 2A Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyIn plaats van de drukke Rijksstraatweg was er ook een alternatieve route over het fietspad langs de Dordtsche Kil, voorzien van de potjes 2A en 3A. Dat tweetal wilde ik natuurlijk ook vinden, dus na nummer 2 nam ik de afslag voor 2A. Hiervoor passeerde ik wel een hek met een bord Verboden Toegang, maar daar trok ik mij niets van aan. TFTC.

traditional26146. 2 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
smileyOp de grens van Dordrecht, aan de Rijksstraatweg, vond ik het tweede potje. Weinig automobilisten, maar wel veel wielrenners die hier flink gas gaven. Ik zette mijn fiets daarom goed in de berm tijdens het loggen. TFTC.

traditional26145. 1 Rondje Polder De Zuidpunt by marcowins2
26144smileyHet rondje door polder De Zuidpunt nabij Dordrecht is 17 km lang en bestaat uit 22 caches en twee keer een bonus. Dit was in de winter ongetwijfeld een barre fietstocht, maar nu in de lente was het heerlijk. Bij het tunneltje onder de A16 vond ik het eerste potje en kon ik gelijk 2 bonuscodes noteren. TFTC.

traditional26144. Dordje by Donsky02
smileyMet uitzicht op de tolpoortjes van de Kiltunnel bleek deze cache makkelijk grijpbaar. Het deksel zat niet meer vastgevroren, zoals mijn goede vriend Biertje een week geleden ontdekte. De logrol was nog wel kletsnat. Het is nu lente en hopelijk is de CO intussen ontwaakt uit zijn winterslaap om een verse droge logrol te plaatsen. TFTC.

traditional26143. INDIANEN by peppiepower
smileyWie cowboys zegt, zegt ook indianen. Dus was na de cowboy-cache de indianencache aan de beurt. Ik struinde dus nog even verder langs het verlaten paadje in West-Dordrecht en ontdekte zo, hoe indianen een cache verbergen. Niet al te lastig. TFTC.

26141traditional26142. COWBOY by peppiepower
smileyDe CO speelde hier waarschijnlijk vroeger cowboytje. Ikzelf voetbalde alleen maar als jongeling. En zoals bekend, cowboys kunnen niet voetballen. Ook de paarden niet, waarop zij praktisch hun leven zitten en zaten. Mijn jeugd ligt ver achter me, tegenwoordig struin ik veel door de jungle en zo. Net als hier in een grappig uithoekje van Dordrecht. TFTC.

traditional26141. In de meidagen van veertig by stijnhommes
smileyHet granieten monument verhaalde over een luitenant die zijn gewonde manschappen met een roeiboot in veiligheid bracht. Mijn eerste ingeving was niet raak en de tweede en derde ook niet. Uiteindelijk toch maar eens naar het formaat van de cache gekeken. Ach ja, natuurlijk. TFTC.