18-02-2018

Het Groote Meer bij Ossendrecht is niet echt groot, maar je kunt er leuk wandelen in het bos en caches vinden.

 

mystery26140. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 12 by Jopietje
26140smileyWij Friezen verstaan onder een Groot Meer een echt groot meer. Niet zo’n plasje als hier in Brabant nabij Ossendrecht. Aan de andere kant zijn de meren in Friesland niet zo fraai gelegen als de meertjes hier in een groot bos. Die charme was mooi meegenomen op mijn bijna 4 uren durende wandeling.
Een keur aan bomen trok aan mijn ogen voorbij. Naaldbomen, loofbomen, vrijwel allemaal schots en scheef staand. Moeder Natuur zal best een reden hebben voor een dergelijke chaos, maar slordig was het wel.
Onderweg vond ik 11 doosjes die in het algemeen simpel waren verstopt en dat waardeer ik. Bovendien waren de logrolletjes dubbel geïsoleerd, wat het droog blijven bevordert.
Al met al een heel plezierige middag beleefd. Dank voor de serie en TFTC.

traditional26139. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 11 by Jopietje
smileyOok de laatste cache van de serie ging niet 1-2-3. De CO had me hier toch te pakken en een ander plekje uitgezocht voor de cache, dan ik had verwacht. Op naar de bonus! TFTC.

26137traditional26138. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 10 by Jopietje
smileyOnvermijdelijk natuurlijk als je intensief loopt te zoeken, dat argeloze voorbijgangers dat verdacht vinden. Zo ook een vriendelijk wandelend echtpaar uit Bergen op Zoom. Wat doe je dan? Omdenken. Hen dus ingezet om mee te zoeken, temeer daar het mij in eerste instantie niet lukte het doosje te vinden. Enthousiast gingen ze aan de slag. Gelukkig vond ik de cache toch zelf. Vijftien jaar ervaring dus toch niet voor niets. TFTC.

traditional26137. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 9 by Jopietje
smileyEindelijk mocht ik de grens van het militaire gebied verlaten en meer binnendringen in het toegankelijke gebied, daarbij zo nu en dan over slagbomen stappend die moesten verhinderen dat er gefietst werd. Op een plekje waar je het nooit zou verwachten – hahaha – vond ik de cache. TFTC.

traditional26136. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 8 by Jopietje
26136smileyOpvallend dat alle bomen – zowel naald- als loof- - hier scheef staan. Een slordig gezicht. Zal wel aan de onderliggende zandgrond liggen. Ook de boom waarnaast ik de cache vond, deed mee aan het treurige aanzicht. Ach, zolang ze maar niet omvallen als ik langsloop. TFTC.

traditional26135. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 7 by Jopietje
smileyEen bijzonder hobbelig pad leidde mij naar deze #7 van de trail. De kuilen en hoogten werden steeds geaccidenteerder. En dat terwijl mijn zwabbervoetje al enigszins begon te protesteren tegen alle inspanningen. Had de CO dit pad niet even kunnen egaliseren? Gelukkig vond ik ter afleiding de cache. TFTC.

traditional26134. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 6 by Jopietje
smileyVolgens een bord langs het pad, mocht ik hier alleen maar wandelen mits ik geen militaire oefeningen verstoorde, een hond aangelijnd bij me had en verder niets beschadigde. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar geen hond kunnen vinden. Natuurlijk wel een cache. TFTC.

26132traditional26133. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 5 by Jopietje
smileyAan de rand van een militair oefenterrein precies aan de grens met België vond ik #5 van de trail en dacht met weemoed – maar niet heus – aan het jaar 1961, toen ik hier samen met een stel andere jongeren verplicht in militair tenue rondstruinde ter bescherming van onze glorieuze natie. TFTC.

traditional26132. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 4 by Jopietje
smileyIn 1843 is hier een grenspaal geplaatst en die staat er nog steeds. De paal gaf aan tot waar de Noordelijke Nederlanden zeggenschap hadden. In dat jaar werd namelijk officieel de bizarre grens tussen Nederland en België vastgesteld. Hierna heeft België alleen op voetbalgebied en fietscross nog enigszins iets voorgesteld, maar dat terzijde. TFTC.

traditional26131. Bos vol jeugdherinneringen by qltel
smileyOok ik heb herinneringen aan dit bos, maar wel vaag. Eind 1961 struinden wij als verse soldaten hier in deze bossen rond voor onze broodnodige conditie. Nu wandelde ik hier vrijwillig rond en vond er bovendien een cache. TFTC.

traditional26130. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 3 by Jopietje
26129Net toen ik de cache hier had gevonden en verder wilde gaan, raakten de instellingen van het scherm van mijn GPS-apparaat van slag. Terwijl ik stond te prutsen om dat weer in orde te krijgen, passeerde het Team Dormolen uit Papendrecht. Ik heb ze succes gewenst met de rest van de trail en had na een minuutje of 10 het apparaat weer op orde. Kon ik ook weer verder. TFTC.

traditional26129. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 2 by Jopietje
smileyVolgens de kaart midden tussen allerlei meren, maar ter plekke was daar niets van te zien. Wel had ik hiervoor te mijner linkerzijde in de verte iets waterachtigs waargenomen. Ik was er tevreden mee en ook met de cache die ik hier vond. TFTC.

traditional26128. Trail Groote Meer & Zwaluwmeer 1 by Jopietje
smileyDrama. Tonny weg. Twee lieve Vlaamse dames waren eentje van hun vier hondjes kwijt. Terwijl drie hondjes lamlendig toekeken en toehoorden, riepen en floten de dames praktisch het gehele Belgische volkslied met vele herhalingen.
Gelukkig vond ik hier mijn eerste cache van de serie en wandelde opgewekt verder. TFTC.

26127traditional26127. Jagersrust by mip78
smileyIn het algemeen doen jagers wel meer dan rusten. Ze knallen bijvoorbeeld nietsvermoedende dieren naar de andere wereld. Pas daarna gaan ze rusten. En natuurlijk eten. Een heerlijk stoofpotje of zo. Blijkbaar mislukken die maaltijden wel eens en krijgt de pannenset de schuld. Na het aanschaffen van nieuw materiaal, wordt het oude zonder pardon ergens aan de kant gezet. TFTC.

traditional26126. 11 RW FF rust by mip78
smileyZo rustig was het hier niet. Wandelaars met en zonder hond, spelende kinderen. Het duurde wel even voordat ik kon toeslaan. TFTC.

traditional26125. Eén van de voortuin caches van Hoogerheide by hathi23

smileyNadat ik een auto vol met geocache-info had bewonderd, boog ik mij hier in Hoogerheide over deze cache, letterlijk. Keurige gc-sticker op het huis. Altijd fijn. TFTC.

traditional26124. 1 RW Voetbal by mip78
smileyEen voetbalclub in Hoogerheide met de vreemde naam #metoo. Oh sorry nee: METO (Moed En Training Overwint). Speelt in de landelijke vierde klasse in de kleuren van de profclub Willem II uit Tilburg. Je moet maar durven. Ik durfde hier wel even een petling te graaien. TFTC.

traditional26123. 2 RW Rondweg by mip78
smileyHeerlijk zo’n rondweg om je dorp heen. Rust in het Hoogerheide. Even twee wandelende Polen laten passeren en daarna de cache gegraaid. TFTC.