04-02-2018

Wandelen door een bos in België vlak over de grens bij Breda. Daarvoor in en om Breda zelf flink huisgehouden.

 

mystery26122. Bonus Beesten Bende by De_PierkesHoogstraten
26122smileyNooit gedacht dat ik hier in het Vlaamse bos vlak over de grens bij Breda een voorwereldlijk dier zou aantreffen. En dat niet alleen. Het dier bewaakte angstvallig een schatkist die er ook behoorlijk antiek uitzag. Minder mooi was het feit, dat dit dier zat vastgeschroefd. Niet echt diervriendelijk dus, maar wel te begrijpen, omdat liefst 12 andere dieren van de Beestenbende waren ontsnapt en her en der door het bos zwierven.
Ik wist hen allemaal op deze koude zondagmiddag tijdens een wandeling van dik 4 kilometer te traceren en info te ontlokken omtrent de schatkist. Mijn werk was verricht. Snel in mijn bolide en terug naar Delft bij de warme kachel. TFTC.

traditional26121. Beesten Bende 12 by De_PierkesHoogstraten
smileySchildpadden kunnen wel honderd jaar oud worden. Maar of deze knaap het zo lang uithoudt? De tijd zal het leren. Hij was in ieder geval nog in prima conditie. TFTC.

traditional26120. Beesten Bende 11 by De_PierkesHoogstraten
smileyHier was duidelijk iets aan de hand geweest. In de verre omtrek zoeksporen van natuuronvriendelijke geocachers die vergeefs naar een cache hadden gezocht. Gelukkig kwam Batman te hulp met zijn jongste borelingske. TFTC.

26119traditional26119. Beesten Bende 10 by De_PierkesHoogstraten
smileyVan krokodillen is bekend dat ze wel een jaar lang zonder voedsel kunnen. Meestal kruipen ze zolang weg diep in een grot. Een verstopplaats als deze hier had ik nooit op tv gezien in welke natuurserie dan ook. Weer wat geleerd. TFTC.

traditional26118. Beesten Bende 9 by De_PierkesHoogstraten
smileyToch wel van tevoren vergeten om anti-slangengif mee te nemen. Het zit namelijk niet standaard in mijn toolbox. Gelukkig was het niet nodig, want vanwege zijn koudbloedigheid en mijn koelbloedigheid ontstonden er geen problemen. TFTC.

traditional26117. Beesten Bende 8 by De_PierkesHoogstraten
smileyIk waande mij even op Antarctica. Natuurlijk in de eerste plaats vanwege de koude noordenwind, maar ook omdat het hier zo heerlijk rustig was. Alleen een grote ijsvlakte ontbrak. Maar ja, je kunt niet alles hebben. TFTC.

traditional26116. Beesten Bende 7 by De_PierkesHoogstraten
26115smileyNiet gedacht Batman aan te treffen hier in het bos. En natuurlijk was hij ook nergens te bekennen, maar om een of andere reden moest ik toch aan deze misdaadbestrijder denken. TFTC.

traditional26115. Beesten Bende 6 by De_PierkesHoogstraten
smileyIk vervolgde het Smokkelpad en zag bij deze #6 warempel alweer het Vlaamse team chronn. Zij sloten net af. Mijn test of ik last had van arachnofobie doorstond ik vervolgens glansrijk. TFTC.

traditional26114. Beesten Bende 5 by De_PierkesHoogstraten
smileyHet Vlaamse team chronn dat ik ontmoette bij #4 was net klaar met loggen en zo hoefde ik niet de cache te zoeken. Gelukkig maar, anders had ik hem nooit gevonden, hahaha. TFTC.

traditional26113. Beesten Bende 4 by De_PierkesHoogstraten
smileyOm niet op te vallen, heb ik hier nabij het poeltje een poos luid staan kwaken. Het resultaat was verrassend. Er kwam plots een stel geocachers aangewandeld, het Vlaamse team chronn. Na een kort praatje liet ik hen voorgaan vanwege mijn trage tempo. Ik heb ze uit de verte nog een paar maal zien wandelen. TFTC.

26111traditional26112. Beesten Bende 3 by De_PierkesHoogstraten
smileyEen zwanger exotisch dier stond hier met smart op mij te wachten. Als vader van een niet meer praktiserend verloskundige heb ik de bevalling probleemloos tot een goed einde weten te brengen. TFTC.

traditional26111. Beesten Bende 2 by De_PierkesHoogstraten
smileyMen moet de beer niet schieten voordat de huid verkocht is. Zo gezegd zo gedaan. TFTC.

traditional26110. Beesten Bende 1 by De_PierkesHoogstraten
smileyHet rondje hier door het Belgische bos vlak over de grens met Nederland begon met een langwerpige verrassing. Blij dat ik wat tools in mijn binnenzak ten nutte kon maken om het weggekropen dier te bevrijden. TFTC.

traditional26109. Kapelletje bij ons moeke by sofie1702Hoogstraten
26109smileyIk moest wel enige schroom overwinnen om hier bij ons moeke min of meer achter haar rug rond te snuffelen. Maar uiteindelijk won mijn aangeboren daadkracht. TFTC.

traditional26108. Bavel's dead end by CisdeNehmisBreda
smileyMet zicht op het knooppunt Sint Annabosch dook ik langs het talud naar beneden om daar krachtdadig toe te slaan. Wel vroeg ik mij af of het echt een dead end was. De weg ging zo te zien gewoon verder over de A58 heen. TFTC.

traditional26107. Treesome by CisdeNehmisBreda
smileyIk wierp de schunnige hint en de suggestieve titel verre van mij en graaide snel de cache terwijl hagelstenen op mij nederdaalden. Die waren niet dubbelzinnig. Gelukkig kon ik loggen in mijn vlakbij geparkeerde bolide. Wel een vochtige logrol. TFTC.

traditional26106. Le pont d'Avignon by nehmisBreda
smileyUit eigen ervaring kan ik mededelen, dat enige gelijkenis met de halve brug daar in Avignon totaal niet aanwezig is. Toch heb ik hier een hele tijd staan dansen alvorens ik de simpele verstopplek ontdekte. TFTC.

26104traditional26105. First Aid Kit by CisdeNehmisBreda
smileyDaar ben je mooi klaar mee, met zo’n eerste hulp doosje. Eerst een hachelijke oversteek en daarna nogmaals terug. TFTC.

traditional26104. May 1968 by nehmisBreda
smileyAls buitenstaander was ik razend benieuwd wat alhier in mei 1968 was voorgevallen. Ik kreeg geen antwoord. Gezien de locatie van de cache moest het ofwel iets heel onbenulligs, ofwel iets diepgravends zijn geweest. TFTC.

traditional26103. Bavel's dead trunk by CisdeNehmisBreda
smileyDood was ie zeker, die trunk. Geen spatje leven meer in te bekennen. Maar wel een doosje. TFTC.

traditional26102. Squirrel's home by CisdeNehmisBreda
26100smileyWaarschijnlijk had de eekhoorn hoge nood en helaas niet tijdig het toilet weten te bereiken. Met moeite heb ik mijn initialen WC op het natte logrolletje weten te plaatsen. TFTC.

traditional26101. Potter on a bike by nehmisBreda
smileyHarry Potter? Paulus Potter? Grace Potter? Trains Potter? Het was me niet duidelijk wie hier vereerd werd. Daarom heb ik maar een doosje gegraaid. Kuch. TFTC.

traditional26100. I Love Geocaching in Bavel by Mathy van de LaarBreda
smileyIn Bavel staat een grote kerk. Als je op zondagochtend rond 10 uur daaromheen struint, kun je de mensen horen zingen. Best mooi eigenlijk. Zeker als je ook nog een doosje vindt. TFTC.

26099traditional26099. De held Prins Maurits... by TheviBreda
smileyOf Prins Maurits echt een held was, daarover verschillen de meningen. Was hij er niet voor verantwoordelijk dat Oldenbarnevelt werd onthoofd? Daarna ging het niet zo goed meer met Maurits. Geen club wilde hem meer hebben, ook al was hij transfervrij na al die jaren met vele overwinningen.
Vandaag moest ik door een drassig stuk bos te zijner nagedachtenis een doosje vinden. Dat lukte ook nog. TFTC.

traditional26098. Aequilan by W RoebertBreda
smileyHet barst hier in Breda van de huisartsen. Tenminste dat neem ik aan met al die gereserveerde plekken. In de stad waar ik ooit in 2005 mijn eerste nano vond, was het nu weer raak. TFTC.