07-01-2018

Het jaar 2018 gestart met het vinden van 18 caches. Dit toepasselijke aantal bijeengeraapt nabij Zwijndrecht.

 

multi26053. Ontdek de Hooge Nesse by Attie1965, Lidy777
26053smileyAltijd leuk, foto’s herkennen. In dit geval 10 foto’s in een tamelijk nieuw natuurgebied nabij Zwijndrecht. Die foto’s waren bepaald niet in de winter geschoten, maar toch allemaal redelijk herkenbaar. Aldus zonder veel moeite door het bosachtige gebied - soms ook daarbuiten – gewandeld en alle punten herkend. Wel even verbaasd over de verkregen locatie, maar die bleek correct. Het simpel verstopte doosje werd er keurig aangetroffen. TFTC.

mystery26052. het zwijnen pad bonus by wouter en michelle
smileyIk kon het bijna niet geloven, dat de bonus midden in een weiland lag. Aan de andere kant (letterlijk!) stond daar wel een paaltje en statistisch gezien liggen 22% van alle caches verstopt nabij paaltjes. Maar deze niet, zo bleek mij bij nader onderzoek na een flinke omweg en klimmen over een hek. Tig keer mijn gemaakte foto’s bekeken van de 6 lettercodes die ik onderweg vond en steeds weer kwam ik uit op hetzelfde, totdat...
Totdat ik een mogelijkheid zag met mijn arendsogen + brilletje, één van de cijfers beter/anders te lezen. Dat scheelde bijna 400 meter, maar de moeite waard om te onderzoeken. En warempel daar lachte mij een prachtige creatie tegemoet.
Het was verricht. Het zwijnenjachtseizoen kon worden gesloten. De buit was binnen. Mooie serie! TFTC.

26052traditional26051. het zwijnen pad 6 by wouter en michelle
smileyVoor mij de laatste in de serie en niet de moeilijkste. Soms moet je een beetje zwijnen. TFTC.

traditional26050. het zwijnen pad 5 by wouter en michelle
smileyListig van dit schepsel om domicilie te kiezen vlakbij de locatie van zijn voedsel. Aan de andere kant leek het me, dat zijn voedsel hem niet in de mond zal gaan vliegen. Kortom, enig medelijden met zijn ongemakkelijke vaste positie is wel op zijn plaats. TFTC.

traditional26049. het zwijnen pad 4 by wouter en michelle
smileyHier heb ik beestachtig lang moeten zoeken. Zeker 25x alle bomen in de omtrek aan een onderzoek onderworpen op een wijze waar de honden geen brood van lusten. Je kunt het ook tunnelvisie noemen. Gelukkig was er licht aan het einde van de tunnel. TFTC.

traditional26048. het zwijnen pad 7 by wouter en michelle
26048smileyDe bedoeling van het openen van deze constructie was mij niet meteen duidelijk. Blazen leek mij overbodig, want het woei al hard genoeg. Gelukkig hebben mijn vele EscapeRoom-bezoeken mij wijs gemaakt en opende sesam zich gewillig. Bijzondere constructie! TFTC.

traditional26047. het zwijnen pad 3 by wouter en michelle
smileyOok deze vorm van verstoppen mocht natuurlijk niet ontbreken in de variatie van creaties die de CO mij voorschotelde. Al veel gezien tijdens geocaching, maar het lijkt me een heel werk om te vervaardigen. TFTC.

traditional26046. het zwijnen pad 2 by wouter en michelle
smileyEr dreef een bootje in de oceaan, maar de logrol bleek keurig droog. TFTC.

traditional26045. het zwijnen pad 1 by wouter en michelle
smileyAltijd leuk, deze manier van verstoppen. Had toch wat moeite met mijn koude handen de operatie te starten en later te voltooien, maar het is prima gelukt. TFTC.

26044traditional26044. het zwijnen pad 8 by wouter en michelle
smileyMijn eerste benadering viel in het water. Dat is een manier om te zeggen, dat de cache onbereikbaar leek door het vele hoogstaande water. Gelukkig had ik via de achterdeur wel succes. TFTC.

traditional26043. het zwijnen pad 10 by wouter en michelle
smileyDat was wel even een verrassing, deze totaal niet verstopte creatie hier. Als dat maar goed blijft gaan. Het doosje bevat intussen wel een kapot dekseltje, maar iemand voor mij had dat keurig afgedekt met een stukje plastic. Dat heb ik dus ook weer gedaan na het loggen. TFTC.

traditional26042. het zwijnen pad 9 by wouter en michelle
smileyVoor mij het eerste zwijntje op deze jacht vandaag. Het varkentje werd snel gewassen. TFTC.

traditional26041. De Tijdelijke Bijtjes #6 by De Buitendijkjes
26041smileyDe laatste logrol in deze kleine serie bleek niet meer normaal beschrijfbaar. Met moeite mijn initialen WC op de natte klodder geplaatst. Toch heerlijk gewandeld op deze BIJzonder koude en winderige ochtend en tevreden in mijn bolide gestapt voor meer avonturen vandaag. TFTC.

traditional26040. De Tijdelijke Bijtjes #5 by De Buitendijkjes
smileyHet graspad werd steeds modderiger en natter. Op de stash area BIJzonder lang gezocht. De hint bleek niet meer te kloppen, toen ik eindelijk raakschoot. TFTC.

traditional26039. De Tijdelijke Bijtjes #4 by De Buitendijkjes
smileyHet grote naBIJgelegen spoorwegemplacement Kijfhoek ontleent zijn naam aan het gehuchtje waar ik nu stond en alweer de vierde cache in de kleien serie vond. TFTC.

26038traditional26038. De Tijdelijke Bijtjes #3 by De Buitendijkjes
smileyHoewel een vlucht ganzen mij luid gakkend probeerde duidelijk te maken, dat het niet hun schuld was, dat het logrolletje kletsnat was, wist ik toch mijn initialen WC erop te krijgen. BIJzonder. TFTC.

traditional26037. De Tijdelijke Bijtjes #2 by De Buitendijkjes
smileyVerder over het modderige graspad en net voorBIJ een lost place BIJ een bruggetje was het voor de tweede keer raak. TFTC.

traditional26036. De Tijdelijke Bijtjes #1 by De Buitendijkjes
smileyHoewel ik tijdelijk geen BIJtjes zag, toch maar aan het rondje door het Develbos naBIJ Zwijndrecht begonnen. Dat had binnen 30 meter al succes BIJ deze #1. TFTC.