17-12-2017

Op de fiets door Delft en Den Hoorn en met wat hulp een reeks caches gevonden.

 

traditional26035. Tussen wal en schip by MikTim
26035smileyBijna dagelijks benik in de buurt van deze cache. Nog nimmer voelde ik aandrang om daar tussen wal en schip te geraken, want dat is geen pretje, zoals ik eens in mijn jeugd heb ervaren toen ik van de loopplank viel en de uitdrukking letterlijk lijfelijk onderging.
Toch moest het er eens van komen en ik koos deze koude maar droge dag om mijn geluk te beproeven. Mijn goede vriend Biertje beweerde anderhalve week geleden hier ijskoud dat hij zeebenen had en zichzelf een goede stuurman vond. In al mijn bescheidenheid laveerde ik voorzichtig tussen wal en schip en hield het droog. Bovendien vond ik de cache. Blij en tevreden huiswaarts gekeerd naar de warme kachel. TFTC.

mystery26034. Bridges n' GaPS by lemval
smileyEindelijk raak. Je wilt niet weten hoeveel moeite ik al jaren geleden in deze cache heb gestopt door in Den Hoorn rond te fietsen om al die liederlijke teksten te spotten. Ik kon ze niet allemaal vinden. Zelfs hulp van plaatselijke geocachers mocht niet baten. Dan maar de Carrotte-methode. Ook die faalde op allerlei locaties. Tot vandaag... Eindelijk gokte ik juist en mocht met een zucht van verlichting dit ergerlijke stipje van de kaart vegen. Nog altijd geen idee hebbende hoe de puzzel moet worden opgelost. TFTC.

26033traditional26033. Knip by Hijmannetjes
smileyDe cache hier was snel in de knip, maar dat zal de CO niet bedoeld hebben met zijn titel. Interessante verkeersoplossing hier met de camera die ieder motorrijtuig knipt om te kijken of er ontheffing is om te mogen passeren. Mijn stadsfiets was duidelijk niet belangwekkend genoeg om te vereeuwigen. TFTC.

traditional26032. Beresteyn fiets by Hijmannetjes
smiley“Wat is eigenlijk precies de titel van deze cache?” vroeg ik aan jdv33 nadat wij al behoorlijk lang aan het zoeken waren geweest. Het lezen van de beschrijving was ook niet onaardig geweest. Na het declameren van de titel, wezen onze beide neuzen heel snel en gelijktijdig naar de juiste plek. TFTC.

traditional26031. Grensgeval by Hijmannetjes
smileyMijn goede vriend Biertje had hier anderhalve week geleden pijnlijk misgetast. Dus liet ik het zoekwerk over aan jdv33 die ik bij de vorige cache ontmoette en daar wel heel gemakkelijk had kunnen loggen. Hij greep vastberaden raak. TFTC.

traditional26030. Bijna op school by Hijmannetjes
26030smileyNet toen ik met de cache in handen stond, kwam wereldreiziger jdv33 (van)uit Rijswijk aangefietst. Die kon dus stante pede loggen zonder te zoeken. Even gezellig gekletst en daarna samen enkele andere caches die op onze beider lijstjes stonden aangepakt. TFTC.

traditional26029. Pas op! by Hijmannetjes
smileyEven goed opgepast hier aan de Lookwetering in Den Hoorn. Helaas ving ik daarbij een nat logboekje. Geen wonder, want het doosje is niet waterdicht. Zoals gebruikelijk in dergelijke gevallen, gelogd met mijn initialen WC. TFTC.

traditional26028. Het feestje van Milou by Hijmannetjes
smileyBlij dat het feestje van Milou al voorbij was. Ik ben namelijk geen liefhebber van feestjes. Echter wel van caches, dus fijn dat hier een doosje was verborgen. TFTC.

traditional26027. Een brug te ver by Hijmannetjes
smileyEen alternatief voor de uitdrukking ‘brug te ver’ is: ‘te hoog gegrepen’. Met dat in mijn achterhoofd wist ik wat niet te doen alhier in de nieuwbouwwijk van Den Hoorn. TFTC.

26026traditional26026. Hoera voor Thomas! by Hijmannetjes
smileyHet betere zoekwerk liet ik hier over aan Team Vollmuller. Dit team bleek daar namelijk meer bedreven ik dan ik. Bovendien kon ik zo mijn stramme oude rug enigszins sparen. Helaas was na deze cache de pret voorbij en moest ik de rest van de caches die door deze CO waren uitgezet, zelf vinden. Team Vollmuller heb ik na deze cache namelijk niet meer gezien. TFTC.

traditional26025. Ik zoek een... boek by Hijmannetjes
smileyOok bij de tweede cache die ik vandaag vond, kreeg ik hulp. Team Vollmuller was samen met de teckel Joep eveneens op zoek naar een boek. Gezamenlijk werd het juiste exemplaar uit de verzameling gespot. Terwijl Joep kwispelend toekeek, werd er vrolijk gelogd. TFTC.

traditional26024. Karthuizer Klooster by Hijmannetjes
smileyMaar goed dat hier hulp kwam opdagen. Nee, niet van de Karthuizer monniken. Die hadden dik 400 jaar geleden al het loodje gelegd tijdens de 80-jarige oorlog. Het was het Delftse Team Vollmuller dat zich gezellig bij mij voegde en na niet al te lange tijd raakgreep. Te lang had ik op de stash area vergeefs staan draaien. TFTC.