21-11-2017

Een nieuw stuk bos nabij Barendrecht. Bionda en ik zagen nauwelijks bomen. Gelukkig wel caches. En humor.

 

26022traditional26022. Als je toch in het Waalbos bent 4 by Baas Jonkie
smileyVijf jaar geleden was ik al eens in het Waalbos en pakte de rest van deze kleine serie. Nu was ik er weer en samen met Lady Cachetta ploegden we door het natte gras om te ontdekken, dat de cache aan de andere kant van het hek lag. Met wat moeite konden we er toch bij. TFTC.

traditional26021. Waalbos 2.6 by Sleeping_sun
smileyMet mijn lieve hulpvaardige dochter aan mijn zijde leek deze cache een eitje. Braaf vertelde ze na elke gietactie uit mijn kleine chocomelflesje hoever de cache nog verwijderd was van het graaien. Bovendien jutte ze me op sneller te werken, want het water verdween bijna even snel als dat ik het erin goot. Toch lukte het dankzij mijn niet aflatende inspanningen. Pas daarna zag ze het gaatje in de buis waar ze even de vinger op had kunnen houden om mijn werk te vergemakkelijken. TFTC.


26020traditional26020. Waalbos 2.5 by bacouppa
smileyHet valt soms niet mee om de prachtige hobby geocaching serieus te beoefenen met een humoristische dochter aan je zijde. Samen zochten wij naar de cache op een plek met veel verstopmogelijkheden. Moeizaam, want de cache liet zich niet vinden. Dacht ik. Totdat na lang en veel vergeefs bukken, kijken, loeren en voelen een schaterende dochter mijn zoekactiviteiten onderbrak. Wat viel hier te lachen? Vervolgens stond ik een tijdlang perplex en schaapachtig te kijken naar de cache die gedeeltelijk uit mijn jaszak stak.
Later op de terugweg in de auto vroeg ze nota bene, hoe lang het duurde voor ik doorhad dat ik voor paal was gezet. Napret heet dat. Gelukkig heb ik veel gevoel voor humor. Grrr. TFTC.

multi26019. Waalbos 2.4 by Sleeping_sun
smileyHet nieuwe stuk Waalbos verraste ons. Vooral de afmetingen van de bomen in dit bos. Benieuwd hoe het er over 100 jaar uitziet. En of er dan nog caches liggen verstopt. Maar goed, wij hadden met het heden te maken en dat betekende enorme vergezichten over een ongeveer 50 cm hoog bos. De ontwerpers van het bos hadden een keurig pad bedacht en daarlangs voerde deze multi-cache. De vragen onderweg waren niet moeilijk. We zagen veel vogels in de uitgegraven vijvers. Goed toeven hier. Het vinden van de cache dito. TFTC.

traditional26018. Waalbos 2.3 by bacouppa
26018smileyAlweer de derde uit de serie. Dat schoot goed op. Blijkbaar had de CO in vergelijking met 2.1 de cache hier met zijn andere hand verstopt. TFTC.

traditional26017. Waalbos 2.2 by sleeping_sun
smileyBlijkbaar heeft de CO de cache aangepast, want volgens ons klopt de hint niet (meer). Lady Cachetta en ik vonden het niet erg. TFTC.

traditional26016. Waalbos 2.1 by bacouppa
smileyHet zitten hier lieten wij over aan de vogels. De complete rugleuning van het zwarte bankje was wit ‘geschilderd’ door de gevederde vrienden. Waarschijnlijk een goede uitkijkplaats. TFTC.