13-11-2017

Wandelen in Rotterdam-Noord langs een enorm volkstuintjescomplex waar leuk wat caches waren verstopt. Samen met Bionda.

 

traditional26015. Het Uiverbeen by GIO53
26015smileyHahaha, een ooievaar die voet aan de grond krijgt. Letterlijk dus. Hoogst grappig kunstwerk hier bij een gigantisch volkstuintjescomplex in Rotterdam Noord. Samen met Lady Cachetta bewonderde ik de roze sculptuur, eerst vanuit de verte en na het zompen door het plassenrijke grasveld, van nabij. Kon ik eindelijk eens goed bestuderen hoe het onderste deel van een ooievaarspoot er precies uitziet. Bovendien ontdekten wij daarbij een verrassing: de cache. Met enig vernuft werd die tevoorschijn gepeuterd. TFTC.

mystery26014. HiS Rotterdam #12: TB ziekenhuis St Franciscus by Erik de Boer
smileyLady Cachetta was hier goed thuis dankzij haar vierjarige opleiding tot verloskundige in het St Franciscus ziekenhuis aan het eind van de vorige eeuw. Wij waren dus zeer benieuwd waar en hoe hier een cache zou zijn verborgen. We werden niet teleurgesteld en stapten als het ware een heuse operatiekamer binnen, bij wijze van spreken dan. Dat allemaal niet wetend, dat haar echtgenoot nog deze zelfde avond met spoed zou worden geopereerd aan een blindedarmontsteking. Echter niet hier, maar een eindje verderop in Capelle aan den IJssel. Allemaal goed afgelopen. TFTC.

26011traditional26013. Stripkatten 1, de kat van ma Dalton by Sandeb
smileyJa, zo’n kat van een boevenmoeder hoort aan de ketting. TFTC.

traditional26012. Stripkatten 2, Katje van Guust Flater by Sandeb
smileyVan Guust Flater zelf geen spoor, maar zijn kat zat braaf op ons te wachten. TFTC.

traditional26011. Stripkatten 3, Azrael by Sandeb
smileyHet zal Azrael weer eens niet zijn. Altijd vervelend bezig. Nu weer de hele logrol volgekalkt. Ik kon nog net mijn worteltekening kwijt. TFTC.

traditional26010. Stripkatten 4, Tom by Sandeb
smileyHet was Lady Cachetta die Tom ontdekte op onze wandeling door Rotterdam-Noord. Zo hoefde ik alleen maar te loggen. TFTC.

traditional26009. Stripkatten 5, de rode kater by Sandeb
26009smileyVroeger toen ik in de leesportefeuille de strip van Jan, Jans en de kinderen las, vond ik het altijd een tegenvaller als het over die kat ging. Ik kon er niet om lachen. Ik vond het altijd een teken, dat de schrijver weer eens geen inspiratie had. Bij een cache over deze kat denk ik er anders over natuurlijk. TFTC.

traditional26008. Stripkatten 6, Garfield by Sandeb
smileyDaar was ie dan, de enige echte Garfield, ook zo’n kat waar ik niets mee heb. Gelukkig was ie vergezeld van een cache. TFTC.

mystery26007. Stripkatten, de bonus by Sandeb
smileyNieuwsgierig als ik ben en met een half oog op de route van deze kleine kattentrail door Rotterdam-Noord, stapten en Lady Cachetta en ik uit de auto en gingen kijken op de door mij vermoede plek van de bonus. En weer was de Carrotte-methode succesvol. Een fraaie cache lachte ons toe. Uiteraard daarna met plezier begonnen aan de eigenlijke trail. TFTC.