06-11-2017

In Warmond staat een huys, van je tsingela tsjingela hopsasa. Samen met Bionda de omgeving geïnspecteerd.

 

multi26005. Landgoed Huys te Warmont by Landschapsbeheer Zuid-Holland
26005smileyVoor het Huys Warmont zelf hoef je hier niet te komen. Vervallen, troosteloos en ledig staat het pand hier temidden van een prachtige tuin met statige bomen, waarvan er trouwens al heel wat het loodje hebben gelegd. Maar de meeste staan gelukkig nog fier overeind.
Samen met Lady Cachetta een rondje gemaakt in het door Natuurmonumenten onderhouden landgoed hier bij Warmond. Met mijn historische blik het geheel overzien en geconstateerd, dat de paden wel eens behoorlijk mogen worden opgehoogd, vooral daar waar tractoren de grond grondig hebben vernield. Dat had hoofdbewoner Johan van Duyvenvoorde nooit getolereerd, zeker niet toen hij het in 1573 keurig had laten herinrichten nadat de Spanjaarden in opdracht van hun geëerde ko-ho-ho-ho-ho-ning de boel flink hadden verwoest.
Gelukkig hebben wij beiden onlangs nieuwe waterdichte wandelschoenen aangeschaft en hielden de voetjes droog tijdens de barre tocht. Lady Cachetta las bij elk wp de tekst en ik noteerde de juiste antwoorden. Hierdoor was het vinden van de cache uiteindelijk een eitje en hadden wij ons anderhalf uur lang prima vermaakt. TFTC.

26003mystery26004. Bankje! Bedankt! Warmond 01 by De Tomtommers
smileyGrappig! Anderhalf jaar geleden wandelde ik hier met een Syrisch vluchtelingengezin en hebben we samen op dit bankje gepauzeerd en wat hapjes gegeten. Niet wetend, dat er een cache was verborgen. Nu dus wel. Samen met Lady Cachetta ongeveer dezelfde wandeling gemaakt en nu beter opgelet. TFTC.

traditional26003. Koekoekseiland II by miel monteur
smileyMet de plu op een wandelingetje samen met Lady Cachetta op het woeste en ledige eiland Koudenhoorn nabij Warmond. Stevig buitje, maar dat hield ons niet tegen. Overigens niet mijn eerste wandelingetje alhier. In 2006 liep ik hier al een cache te zoeken. Toen samen met mijn zoon, nu dus samen met mijn dochter. Komen die ook nog eens ergens. Terug bij de geparkeerde bolide stopte de regen. Over timing gesproken. TFTC.