01-11-2017

Vriendenbezoek in Enkhuizen gecombineerd met geocaching in dit mooie stadje. Samen met Bionda.

 

traditional25999. zicht op de toekomst by zilverzand3
25999smileyHier aan de kust van het IJsselmeer te Enkhuizen voel je natuurlijk altijd al nattigheid. Nog meer was dat het geval nabij het woonzorgcentrum Herfstzon aan de Romeinstraat. Lady Cachetta en ik stonden wel even moeilijk te kijken, terwijl de huiskat klaaglijk miauwend aangaf naar binnen te willen. Ik liet mij niet afleiden en een slimme actie leverde de locatie op van de cache. Daarna lekker op het bankje zitten loggen. Ik word ook al een dagje ouder. TFTC.

traditional25998. zicht op de toekomst 3 by zilverzand3
smileyAls groot liefhebber van seniorenfitness voerde ik hier in de Westerstraat te Enkhuizen de nodige rek- en strekoefeningen uit, terwijl Lady Cachetta de cache zocht en vond. Op het laatste vrije plekje op het logrolletje mocht ik daarna mijn worteltekening plaatsen. TFTC.

mystery25997. Ejército Español by Redhorses
smiley“... de ko-ho-ho-ho-ning van Hispanje heb ik altijd geëerd.” Haha, dachut niet. Niks geen Spaanse oefeningen alhier in Enkhuizen vandaag de dag. Rechttoe, rechtaan naar de cache. Uno, dos, tres, en graaien maar. Lady Cachetta was zo lief om de beslissende actie voor haar rekening te nemen. Een cache met natte logrol tot resultaat hebbende. En dat op haar mooie nieuwe schoenen. TFTC.

25997traditional25996. zicht op de toekomst 2 by zilverzand3
smileyHeel heel vroeger schoten de Enkhuizenaren vanaf deze vestingwal op alles wat bewoog en vijandig oogde. Nu schieten hen de tranen in de ogen bij het zien van hun toekomst aan de overkant: een verzorgingstehuis. Lady Cachetta en ik concentreerden ons meer op de cache die bewaakt werd door liefst drie slakken. TFTC.

traditional25995. De Beer by koeien61
smileyIn het verre geocache-verleden hier rond de begraafplaats in Enkhuizen al bijzonder veel rondgestruind om caches te vinden. Toen was de beer echt los. Vandaag samen met Lady Cachetta was er heel wat minder moeite nodig om de cache te vinden. Tijdens het loggen kregen we bezoek van een druk snuivende boxer die keek of de worteltekening wel correct werd geplaatst. TFTC.

multi25994. Joodse Begraafplaats by R obama
smileyOok in Enkhuizen is een Joodse begraafplaats, maar die was nog niet door mij bezocht in het kader van geocaching. Samen met Lady Cachetta een bezoekje gebracht hier achter de huizen. Even het toegangshuisje bekeken met de Joodse tekst, een blik over het muurtje geworpen, een korte berekening gemaakt en op naar de cache. Die werd verrassend snel gevonden. TFTC.