19-10-2017

Fietsen langs de Hoofdvaart vanaf Buitenkaag tot Hoofddorp en terug. Onderweg heel wat caches.

 

traditional25976. TR-D .. 03 by de-trompetter
25976smileyGoed dat de CO de cache een stukje heeft verplaatst. Drie maanden geleden onvindbaar, nu vrij snel raak. Zouden meer CO’s moeten doen ;) Bovendien een verse logrol. Mijn plezier kon niet op. TFTC.

traditional25975. Kabouter Cache by jenny_loekie
smileyDe kabouters hadden het flink druk hier in een voortuintje te Getsewoud, Nieuw-Vennep. Ik heb hen dus maar niet te veel voor de voeten gelopen en omzichtig even hun schatkist aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen. Dat ging niet 1-2-3. Of... eeeh... eigenlijk wel. TFTC.

traditional25974. Kikkerdril by Team_Estra
smileyTerwijl het Nieuw-Vennepse kikkerdril op enkele meters afstand voortdurend keihard ballen tegen planken stond te meppen, deed ik mijn werk onder het oorverdovende geknal. Ik ga er maar vanuit dat de kikkertjes dat met plezier deden. Ik in ieder geval wel. TFTC.

traditional25973. TR-D .. 17 by de-trompetter
smileyTerwijl sommige myriacachers hier behendig hun werk doen, moest ik alle zeilen bijzetten om mij staande te houden. Gelukkig is dat gelukt. TFTC.

25971traditional25972. TR-D .. 13 by de-trompetter
smileyOnbegrijpelijk dat sommigen hier hulp nodig hebben bij het pakken van het doosje. Zal wel iets met drank hebben te maken, denk ik ;) TFTC.

traditional25971. TR-D .. 08 by de-trompetter
smileyIk heb het niet zo op sportscholen. Ook niet in Nieuw-Vennep. Dus maar gauw erlangs naar deze cache. TFTC.

traditional25970. TR-D .. 09 by de-trompetter
smileyEr reed toevallig geen bus voorbij op het graaimoment. Dat wil wel eens anders zijn, denk ik. TFTC.
PS logrol nat.

traditional25969. TR-D .. 10 by de-trompetter
smileyHier had ik geen vogel met haviksogen nodig om de cache te vinden. Ik was dan ook nuchter. TFTC.

traditional25968. TR-D .. 11 by de-trompetter
25966smileyNa het geschutter bij de #12 was het bij #11 wel meteen raak. Dat gaf moed voor de rest van de serie. TFTC.

traditional25967. TR-D .. 12 by de-trompetter
smileyHier werd een doorgewinterde geocacher op het verkeerde been gezet. Ook met de hint. Desondanks na flink wat tijd het doosje gespot. TFTC.

traditional25966. Hoog in de fietstunnel by opa48
smileyEen gewaarschuwd man telt voor twee. Dus hebben de Carrottes samen het klusje geklaard. Ik wilde namelijk geen boze bejaarde CO achter me aan door deze fietstunnel in Hoofddorp. TFTC.

mystery25965. Numbers (#02) by cache-amount
smileyHoewel ik als voormalig statistisch analist tien jaar na mijn pensionering nauwelijks nog tot tien kan tellen, heb ik mij toch op deze numerieke puzzel geworpen. En tot mijn verbazing met succes. Ter plekke hier in Hoofddorp had ik nogmaals succes. TFTC.

25964multi25964. B.B. in Hoofddorp by opa48
smileyOk, de Bomen hier in Hoofddorp waren redelijk Bijzonder. Maar de door de CO vermelde maten schromelijk overdreven. Stamomtrekken tot aan 5 meter. Echt niet. Toch uiteraard respect voor deze flink uit de kluiten gewassen jongens. Met plezier heb ik ze allemaal bewonderd voordat ik ergens op een mooi plekje de cache vond. Regular? Dus minstens 1 liter inhoud? Ik twijfel. Toch een prima multi natuurlijk. TFTC.

traditional25963. Schelpenpaadje #1 by Teamschout
smileyDe schelpen waren dun gezaaid op het paadje hier in Hoofddorp. Ik kwam echter niet voor de schelpen, maar voor de cache. Met enige lichamelijke inspanning werd die gevonden. TFTC.

traditional25962. Bij de oude spoorbaan by opa48
smileyHet treintje heeft hier maar 23 jaar lang gereden zo ongeveer honderd jaar geleden. De fundering van de spoorbrug ligt er nog steeds. Daar kun je dus een cache verstoppen, dacht de CO. Maar waar? Moeilijk een goed plekje te vinden. Toch heeft de CO een doosje weten te verbergen. Lang naar gezocht. Eerst in mijn eentje, later samen met Niekie28 die ik vandaag al voor de vijfde keer trof. Op het moment dat zij een appje kreeg met een tip, vond ik eindelijk de cache. TFTC.

traditional25961. Op elk potje past ....... by ottelina
smileyHet gezegde luidt eigenlijk: ‘Op iedere cache hoort een dekseltje’. En dat was hier weliswaar het geval, maar blijkbaar geen goed dekseltje (meer). De tand des tijds had zitten knagen. Gevolg: natte logrol. Met moeite gelogd. TFTC.

mystery25960. # Langs de Hoofdweg Oostzijde de bonus by opa48
25960smileyJa, zo’n reisje langs de Hoofdvaart, Hoofdweg, Hoofdvaart,
Overdag op de fiets met een wegenkaart, kaart, kaart, enz.
Lustig fietste ik langs de oostzijde van dit 20 kilometer lange kanaal van Amsterdam tot Buitenkaag, dat geen andere functie heeft dan het laten bouwen van drie extravagante bruggen en het plaatsen van heel wat caches. Vier dagen hiervoor had mijn goede vriend Biertje dit kanaal al bedwongen, nu was het mijn beurt. Start in Buitenkaag om 10.00 uur, finish in Hoofddorp precies 4 uren later. Onderweg meermalen geholpen door Niekie28 bij enkele lastige caches.
Spectaculairste gebeurtenissen vandaag waren de wachttijden voor stoplichten in Hoofddorp. Die duurden bijna even lang als al het zoeken in deze plaats. En elk stoplicht altijd rood bij mijn aankomst. Het leek wel opzet.
Gelukkig ben ik een geduldig iemand en doorstond alle uitdagingen met glans. Maar voorlopig ga ik mijn geocache-geluk een tijdje elders zoeken.
Natuurlijk dank voor deze serie. TFTC.

traditional25959. # 24 Langs de Hoofdvaart Oostzijde by opa48
smileyNiekie28 was me net voor bij het vinden van deze laatste cache uit de oost-serie. Zij ging op weg naar de bonus. Ik zou kort daarna volgen, maar koos niet echt een slimme route. Haar daardoor gemist bij de apotheose. TFTC.

25958traditional25958. # 23 Langs de Hoofdvaart Oostzijde by opa48
smileyGeen winkelier te bekennen, dus moest ik zelf de cache vinden. Geen flauw idee waarom iemand hiervoor hulp zou moeten hebben, want ik had het geval binnen 2,3 seconden gespot. TFTC.

traditional25957. # 22 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyBij het Burgemeester van Stamplein was er onlangs een klein feestje, omdat iemand voor de 13.400e keer zijn bierkrabbel zette. Van feestgedruis was nu geen sprake meer, dus in alle rust mijn worteltekening geplaatst. TFTC.

traditional25956. # 21 Langs de Hoofdvaart oostzijde by opa48
smileyGraag wilde ik Niekie28 hier helpen met zoeken. Maar het was niet nodig. Zij had hem alweer te pakken. Cache listig verborgen, dat wel. Om die te vinden, moet je echt nuchter zijn. TFTC.

traditional25955. #20 Langs de Hoofdvaart Oostzijde by opa48
smileyLang alleen gezocht, maar vergeefs. Gelukkig kwam Niekie28 mij helpen en dat was niet de eerste keer vandaag. Weer vond zij de cache die volgens een bekende myriacacher op de meest logische plek was verborgen. TFTC.

traditional25954. # 19 Langs de Hoofdvaart Oostzijde by opa48
25954smileyBij deze CO weet je het nooit. Verrassingen altijd mogelijk. Zo ook hier tussen de brandnetels. TFTC.

traditional25953. # 18 Langs de Hoofdvaart Oostzijde by opa48
smileyHumor langs de Hoofdvaart. De CO had zijn best gedaan hier iets bijzonders te fabriceren. Zou zo kunnen meedoen bij de ig-Nobel prijzenslag. TFTC.

traditional25952. # 17 Langs de Hoofdvaart Oostzijde by opa48
smileyDe twee paarden hier hoefden gelukkig niet op een houtje te bijten. Terwijl zij rustig voortgraasden, graaide ik de cache. TFTC.

traditional25951. # 16 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyInstinctiviteit is niet een iegelijk gegeven. Mij hier in ieder geval niet. Na het raadplegen van de hint ging mij pas een lichtje op. TFTC.

traditional25950. # 15 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyHet object hier schreeuwde natuurlijk om een cache toen de CO voorbijkwam met een wagonlading caches op zak. Het object kreeg zijn zin. En mag niet mopperen over het hoe. TFTC.

25949traditional25949. # 14 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyDe grijnzende man op de grasmaaier vertelde dat hij wist waar de cache lag, maar verder niets. Had ik ook al gedacht, maar ter plekke bleek het nog knap lastig het listig verborgen dingetje te vinden. TFTC.

traditional25948. # 13 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyMooi hek hier midden in Nieuw-Vennep bij de winkels. Maar voor de cache moest ik elders kijken. TFTC.
PS logrol vol.

traditional25947. # 12 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyVol in de schijnwerpers van wachtend verkeer voor het stoplicht moest ik hier mijn werk doen. Gelukkig heb ik een goochelaar in de familie. En dat talent heeft hij van mij. TFTC.

traditional25946. #11 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyAan de rand van Nieuw-Vennep bleek de voorrangssituatie voor fietsers gewijzigd. Dat had natuurlijk niets met deze trail van doen. TFTC.

traditional25945. #10 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
25942smileyVoorbij een merkwaardige rotonde die over de Hoofdvaart is aangelegd, onder een viaduct door en daarna op de grens van Nieuw-Vennep waar men flink stond te heien, mocht ik ook toeslaan. TFTC.

traditional25944. # 09 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyLangs het statige Vondel’s Landleeuw en een kale geploegde akker langs de eentonige Hoofdweg. Gelukkig zo nu en dan een cache. Zoals hier. TFTC.

traditional25943. # 07 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyEen boom en een zinloos stukje hek. Voldoende mogelijkheden voor een cache, maar ik zag hem niet. Niekie28 gelukkig wel. Zij ging daarna haars eigen weegs, want ik kon haar tempo nauwelijks volgen. TFTC.

traditional25942. # 05 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyEerste ontmoeting vandaag met Niekie28. Er zouden nog vele volgen. De cache had ik al in de zak. Figuurlijk dan. TFTC.

traditional25941. # 04 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyTerwijl ik voortdurend werd getrakteerd op opstijgende vliegtuigen vanaf Schiphol, moest ik even mijn best doen deze boven te halen. Logboekje helaas te klein voor deze populaire serie, dus vol. TFTC.

25940traditional25940. # 03 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smiley"Hoe kon ik hier overheen kijken?" sprak een bekende myriacacher vier dagen geleden. Tsja, drank? Ik ben gelukkig altijd nuchter. TFTC.

traditional25939. # 02 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileySommigen dragen hier ongevraagd een steentje bij. Mooi, hoefde ik dat niet te doen. TFTC.

traditional25938. # 01 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyAllerlei roestige scheepsattributen lagen hier tentoongesteld. Ik had meer belangstelling voor de cache. TFTC.

traditional25937. # 08 Langs de Hoofdweg Oostzijde by opa48
smileyLapjespoes Senna werd nog steeds vermist. Vermoedelijk met de veerboot overgestoken naar de Kaag. De cache was gewoon aanwezig. TFTC.