15-10-2017

Zomerse dag, ook in het Bentwoud. Bionda en ik genoten volop van een wandeling aldaar en enkele caches.

 

multi25935. TB Hotel Bentwoud by Team Jopy, LuckieStar, Skelterboy en Katrien Duck

25935smileyZelden zo’n warme zonnige 15-oktoberdag meegemaakt. Hier in het Bentwoud nabij Benthuizen was het gewoonweg zomer. Net als wij waren veel mensen op de been om daar van te genieten. Maar die zochten niet allerlei info om uiteindelijk een doosje te vinden. Wij wel en dat lukte prima. Even rekenen en hup naar de cache.
Daar stonden Lady Cachetta en ik dan. Ergens op een plek die op het eerste gezicht niet de juiste leek om een cache te vinden. Het antwoord bij wp6 was een twijfelgeval. Wij hadden twee mogelijke antwoorden. Maar eens gebeld met Loze Jorry die hier in 2014 onverbiddelijk had toegeslagen en meldde na controle van de tussenresultaten, dat we ons toch op de stash area bevonden.
Oude trauma’s kwamen boven toen ik dacht aan de enige mogelijkheid hier op succes. Het bleek dat de pijn van destijds niet voor niets was geweest. De natuur deed nog wel even haar best de plek aan het oog te onttrekken, maar tevergeefs. Raak!
Merkwaardig om het advies te krijgen geen TB’s en coins in dit zogenaamde TB hotel achter te laten. Alle caches van voldoende formaat zijn trouwens TB hotels. Onnodig dat in de titel te vermelden. Twee redenen dus om de titel van deze cache aan te passen. Ik zou het ‘rondwandeling Bentwoud-West’ noemen.
TFTC.

25934multi25934. Lekker de natuur in..... griezelig? by LuckieStar
smileyAi, daar stond ik dan te kijken naar Lady Cachetta die met haar ongeëvenaarde technische kennis mij vertelde met wat voor type schroeven wij hier hadden te maken. Ik echter, als professioneel rekenaar, maar vrijwel zonder technische kennis, durfde te twijfelen aan haar antwoord.
Dus behoefte aan een onafhankelijke derde partij. Die kwam gewoon voorbijgewandeld en naar eigen zeggen deskundig. Wat schetste mijn verbazing? De twee waren het eens!
Ik wierp nog tegen, dat de CO misschien dezelfde foute (?) mening had als ik en voerde aan, dat de CO het verschil niet wist tussen bouten en schroeven. In dat laatste gaven ze mij overigens wel gelijk.
Best wel griezelig allemaal. Ter compromis voerde ik twee berekeningen uit en dan zouden we nog wel eens even zien wie er gelijk had. De plek van de cache – ergens lekker in de natuur - moest het antwoord geven.
En dat antwoord kwam vrij snel. En wat voor cache. Onnodig te zeggen, dat de brede smile op Lady Cachetta’s lieve gelaat boekdelen sprak. TFTC.

mystery25933. Onderweg by LuckieStar
smileyIn het algemeen vind je de cache op de laatste plek waar je zoekt. In dit geval was het ook de eerste plek. Alleen zocht ik er niet goed genoeg. Lady Cachetta en ik zijn daarom nog behoorlijk intensief bezig geweest op allerlei verkeerde plekken. Wij waren hier dus vrij lang onderweg. TFTC.