10-10-2017

Naar Maasland voor een forensisch onderzoek en het ontlopen van een bekeuring. Samen met Bionda. Spannend dus.

 

traditional25930. Bekeurd? Niet getreurd! by Team Moekestorm
smileyHet spekken der staatskas is ons allen aangeboren. Een incidenteel bekeurinkje vormt de kers op de taart. Dus volkomen tegen ons gevoel in, werd aan Lady Cachetta en mijn persoontje verzocht hier ter plekke nabij Maasland vlak onder de snelweg A20 het gehele geautomatiseerde systeem van bekeuringen in Nederland plat te leggen middels het drukken op een knop.
25929Natuurlijk hebben we de knop gevonden, maar zijn daar angstvallig van afgebleven. Het nieuwe kabinet krijgt het nog lastig genoeg om alle eindjes aan elkaar te knopen. Wij willen dat proces uiteraard niet verstoren. Wel mijn worteltekening geplaatst, maar verder stiekem vertrokken zoals dat hoort. TFTC.

multi25929. Poldermoord: 7. PD-PlaatsDelict - mini-multi by Team Moekestorm
smileyDat viel nog niet mee om de ellenlange lijst van de getuigenverklaringen te analyseren. Altijd lastig elkaar tegensprekende getuigen op hun waarde te schatten. Bovendien is wetenschappelijk bekend, dat getuigen nauwelijks in staat zijn de ware toedracht van situaties te schetsen.
Zo was er bij voorbeeld een getuige die met klem beweerde, dat hij iemand verdacht met een beitel had zien zwaaien. Het bleek na onderzoek gewoon zijn buurman te zijn die een klusje bij de buurvrouw had gedaan, maar wel iets te uitbundig.
Uiteindelijk ontrafelden Lady Cachetta en ik het ingewikkelde web van verklaringen en begaven ons naar de Plaats Delict. Wij wandelden door het navrante landschap nabij Maasland op zoek naar een lijk. Dat vonden wij niet, maar wel belangrijke aanwijzingen die duidden op groteske vernielzucht. Ook niet echt leuk. Maar in dergelijke zaken kun je niet kieskeurig zijn, dus hebben wij een korte verklaring achtergelaten omtrent onze inzichten. TFTC.