09-10-2017

Tijdens de grote beurt van mijn bolide, fietste ik een dagje gezellig door Voorburg en scoorde heel wat multi's.

 

mystery25928. 2-9 Er op uit: Ik zie een ster by InekeNV
25928smileyAl in de beginjaren van mijn geocachen had ik het genoegen deze ster te zien. Pyne liet me zelfs helemaal naar boven klimmen om de cache te vinden. Dat hoefde nu gelukkig niet. Met de al meer genoemde 20 meter afwijking sloeg ik onverbiddelijk toe. TFTC.

multi25927. First Kiss by fredenjolande
smileyToch wel bijzonder dat iemand haar liefdesleven op straat gooit. Als vaste lezer van Weekend, Privé en Story was dat natuurlijk smullen voor mij. Vandaag mocht ik zelfs gaan zoeken in het Voorburgse Oranjekwartier waar de hartstochtelijke gebeurtenissen hadden plaatsgevonden. Ik werd niet teleurgesteld. Na wat rondfietsen was mij de romantische setting geheel en al duidelijk. TFTC. En een kus voor Jolande.

traditional25926. De appel valt niet ver van de boom by leipeooievaar 070 fun crew
smileyEen geocache-gezegde luidt: de cache ligt nooit ver van de boom. Ook hier aan de rand van een park in Voorburg deed dat opgeld. Een langswandelende mevrouw met hondje heb ik nog wel even moeten voorlichten wat ik er allemaal uitspookte. Ze was tevreden met mijn antwoord. Toen ze uit beeld was, heb ik toegeslagen. Grappig verstopt. TFTC.

25924traditional25925. Beestenboel by leipeooievaar 070 fun crew
smileyOld Macdonald had a farm, maar niet hier. Ik bevond me op de kinderboerderij van Voorburg alwaar hard werd gewerkt door de medewerkers. Ik was de enige bezoeker en werd hartelijk verwelkomd, onder andere door veel kippen. Ik kwam echter met een missie en heb maar domweg gevraagd waar ik moest zijn voor de cache. Aha daar. Eeeh..., toch niet. Gelukkig was ik redelijk snel van begrip en kon zo mijn worteltekening kwijt. TFTC.

multi25924. Monumenten oud Voorburg by cadebestiar
smileyVoor de zoveelste keer mocht ik weer de monumenten van Voorburg onder de geocache-loep nemen. Ik deed het met verve en in een regenachtig weertje. Als notoire cultuurbarbaar vind ik alle gebouwen, banken, beelden, traptreden en lantaarnpalen mooi en noteerde braaf alle antwoorden. Alleen de Sophia kleuterschool heb ik niet kunnen vinden. Nu thuis zie ik via internet, dat het het witte gebouw moet zijn geweest waar ik voor stond. Toch wist ik de formule voor de cache redelijk in te vullen en zodoende de cache te vinden. TFTC.

multi25923. 10-mei-40 by Gé Oloper
25923smileyEen elite-eenheid van het Duitse leger werd hier bij Den Haag op 10 mei 1940 behoorlijk te kakken gezet. Honderden Duitse vliegtuigen dwarrelden hulpeloos neer na te zijn aangeschoten. Veel Duitse soldaten krijgsgevangen, vooral door bluf en scherpzinnigheid van de Nederlanders. De besnorde leider van de barbaarse horden heeft uit schaamte en woede destijds verboden erover te schrijven en te spreken. Een van de redenen, waarom dit stukje geschiedenis in Duitsland nauwelijks bekend is.
Vandaag mocht ik een klein stukje van deze geschiedenis herbeleven, maar dan zonder vijandelijkheden. Enkele locaties bekeken die destijds een rol speelden, waarbij natuurlijk vooral villa Dorrepaal centraal stond. De villa werd heldhaftig heroverd op de Duitsers. Hier en daar info opgedaan om de cache te vinden. Die lag op een merkwaardig plekje, maar wel vindbaar. TFTC.

multi25922. Oud Rijswijk by Paul
smileyToen de CO 7 jaar geleden deze cache plaatste, was Rijswijk nog niet zo oud als nu. De sleet zat er behoorlijk in. Er zat nu zelfs een stuk Voorburg bij. Logisch dat ik hier vastliep. Maar dan heb ik nog altijd mijn trouwe hulplijn Biertje. Met mijn telefoontje reet ik wel een oude wond open, want de goede man had hier 5 jaar geleden weken nodig gehad om de multi tot een goed einde te brengen. Toch was hij bereid mij te helpen en me te vertellen in welke zone ik me bevond. Bovendien duidde hij me na een tweede telefoontje aan waar de cache zich precies bevond op de stash area. Kijk, daar heb je wat aan. TFTC.