05-10-2017

Samen met Bionda nabij Maasland een mysterie van een oude stoomtram ontrafeld. Wij hadden daar twee dagen voor nodig.

 

multi25921. Op hete kolen by Team Moekestorm
25921smiley‘Haest u niet, ghy sit op gheen heete colen.’ Dit citaat van P.C. Hooft was niet aan dovemansoren gericht toen Lady Cachetta en ik ons verdiepten in een stukje route van de Westlandse Stoomtramweg Maatschappij. Nabij Maasland nam de CO ons namelijk behoorlijk in de houdgreep met zijn onnavolgbare opdrachtenpuzzels.
Na enkele uren ronddwalen, zoeken en puzzelen waren we ongeveer driekwart gevorderd en was het etenstijd op deze dinsdag. De tocht afgebroken, ons ontworsteld en ons voorgenomen later de rest af te werken. En dat was vandaag.
Thuis had ik wel mooi de gelegenheid gehad om in alle rust gemaakte foto’s van puzzels te bestuderen en zelfs op te lossen. Wij hadden namelijk wel bijna alle wp’s gevonden, maar niet in de juiste volgorde en van sommige ter plekke helemaal niets begrepen.
Vol goede moed en met plezier vandaag het laatste deel van de tocht afgelegd. Het bracht ons midden in de jungle waar wij een toepasselijk object uit de oude tijd aantroffen. TFTC.

mystery25920. Op hete kolen - De Damrakker by Team Moekestorm
smileyEen Damrakker is een extra donker meergranenbrood met zonnebloempitten en decoratie van tarwegries. Dat las ik op internet. Maar hier nabij Maasland was een Damrakker destijds een soort junk die genoot van het stelen van goederen tijdens het ‘helpen’ laden en uitladen van de stoomtram.
Lady Cachetta en ik hielden ons verre van deze misdrijven en vonden gewoon eerlijk een doosje ergens op de route van de oude stoomtram. TFTC.

mystery25919. Op hete kolen - De Damrakker II by Team Moekestorm
smileyExtraatjes zijn altijd welkom. Dus maakten Lady Cachetta en ik een extra wandeling om ergens aan de oude trambaan nabij Maasland een extra doosje te vinden. Dat lukte, maar er moest wel even flink gezocht worden, terwijl de hint dat schijnbaar niet nodig vond. TFTC.