03-10-2017

Blij dat Bionda en ik een hulpeloze reizigster konden helpen ergens nabij Schipluiden.

 

multi25918. De reiziger, van hot naar her by Team Moekestorm
25918smileyReizen is heerlijk. Tenminste als je daarvan houdt. De reizigster die Lady Cachetta en ik hier aantroffen in het desolate landschap nabij Schipluiden, was volgens ons echter volkomen de weg kwijt. Stond daar onbeholpen te wachten tot iemand haar de juiste richting zou gaan wijzen. Dat kwam mooi uit, want wij sturen graag iemand het bos in.
Wij dachten eerst dat ze 600 meter verderop moest zijn, maar daar kwam ze net vandaan, gaf ze te kennen. Uit heel haar houding bleek, dat zij hier niets meer had te zoeken en daarom hebben we haar maar op de bus van Connexxion gezet die toevallig net passeerde. Bij het instappen overhandigde zij ons als dank een merkwaardig briefje.
Terwijl de bus uit het zicht verdween, bestudeerden wij het epistel, dat een gedicht bevatte en enkele tamelijk onduidelijke opdrachten. Als notoire escape-roompuzzelaars kregen wij een vaag idee wat de bedoeling was. Er diende waarschijnlijk iets te moeten worden gevonden.
Enthousiast wandelden wij van hot naar her, zo nu en dan aanwijzingen vindend die suggereerden, dat we de halve wereld zouden moeten bereizen. Op zich geen gek idee. Na 7 gevonden aanwijzingen werd het tijd voor bezinning.
Combinerend en deducerend en met veel fantasie en doorzettingsvermogen, hadden we geen flauw idee. Gelukkig herinnerden wij ons de zogenaamde Carrotte-methode die volgens de boeken veelal succes heeft. Ook nu, zo bleek ons. Het was Lady Cachetta die op zeker moment een buisje vond met daarin een papiertje dat tjokvol stond met data en vreemde namen.
Met veel moeite heb ik daar een fraaie fantasienaam aan toegevoegd. Toen was het papier echt vol. Wij hadden ons een uurtje lang prima vermaakt. TFTC.