02-10-2017

Wandelen met Bionda in Rotterdam rond de Bergse Voorplas en een bezoekje aan een Gedenkbos.

 

multi25917. Gedenkbos 2 by Carta57
smileyBomen die je aan een geliefd persoon doen herinneren. Hier in het Gedenkbos in het Schiebroekse Park staan ongeveer 100 boompjes die nog flink moeten groeien. Lady Cachetta en ik bekeken elk de helft om de 6 personen van de intialen uit de beschrijving te ontdekken. 25916Statistisch gezien zouden we dan elk 3 namen vinden. Lady Cachetta vond er 6 en ik 0. De kans hierop is kleiner dan het winnen van de staatsloterij, maar ik gunde het haar natuurlijk.
Het vinden van de cache was hierna niet lastig. TFTC.

multi25916. HiS Rotterdam #18: Rondje Bergse Voorplas by Erik de Boer
smileyHet was Lady Cachetta en mij niet duidelijk in welk deel van Rotterdam wij ons bevonden. Ik hield het op Hillegersberg, zij op Schiebroek. Vooral omdat ze trots was op het door haar ontworpen logo van Adrianaveste Schiebroek, het grote gebouw dat we voortdurend over de Plas zagen prijken.
Onderweg op het rondje om de Plas nog even mijn kennis van paddenstoelen geëtaleerd aan twee dames met belangstelling daarvoor. Ze waren diep onder de indruk. Toch maar eerlijk gezegd, dat de door mij aangewezen tonderzwam zo’n beetje de enige paddenstoel op mijn repertoire is.
Verder woei het tamelijk hard, stond de molen in de ruststand, vond Lady Cachetta een betaalkaart die ze meteen via wat speurwerk aan de even verderop wonende blije eigenares overhandigde, lag de Straatweg aardig op de schop, passeerden we een krokodil, vonden we op een rustig plekje de cache en hadden we bijna twee uurtjes heerlijk gewandeld. TFTC.

25916a25916b