30-09-2017

Oude tijden herleefden toen Bionda en ik ons verdiepten in een kasteelverhaal te Rhoon.

 

mystery25915. WMR Kasteelgaarde Extra 4 by Team-Roodkapje
25914De formule om deze extra cache te vinden werd me voorgelezen door Lady Cachetta en dat was geen slim idee. Vooral omdat ikzelf niet zo slim ben en vaak lijdt aan tunnelvisie. Ik interpreteerde haar voorlezen verkeerd. Waar zij ‘twee’ zei, hoorde ik: ‘code extra 2’ en vulde dat vrolijk in. Minder vrolijk werden we toen bleek, dat de cache midden op het kerkhof zou moeten liggen. Terwijl ik met de mond vol tanden om me heen stond te kijken, hield Lady Cachetta plots de cache voor mijn neus. Gewoon spontaan gevonden. Zo kan het dus ook. TFTC.

multi25914. Wandelen met Roodkapje "Kasteelgaarde Rhoon" by Team-Roodkapje
Ridder Carrotte en zijn dochter jonkvrouw Cachetta deden samen verwoede pogingen om het 16e-eeuwse witte kasteel van Rhoon te behouden voor het nageslacht. Plaats van handeling vooral de kasteeltuin en daaromtrent. De paarden bleven op stal. Alles werd wandelend afgehandeld.
Op de keurig onderhouden wandelpaden werd de meest bizarre info verzameld om de heilige graal te kunnen bemachtigen. Logisch dat daarbij wel eens een bok werd geschoten, of een hond, draak of leeuw. Metalen plaatjes bleken ook belangrijk evenals telefoonnummers. Huh??

25914aBerekeningen en herberekeningen bleven niet uit en leidden uiteindelijk tot een kist met een merkwaardig slotje. Dat kende het edele duo nog niet, maar met moed, beleid en trouw werd het mechanisme gekraakt en was de buit binnen.
Opgelucht kon het strijdtoneel worden verlaten. TFTC.

traditional25913. zicht op het kasteel by bartje60
Met wat moeite en wat goede wil konden Lady Cachetta en ik het zicht op het witte kasteel ergens wel vinden. Hetzelfde gold voor de cache met de vochtige logrol. TFTC.

mystery25912. WMR Kasteelgaarde Extra 3 by Team-Roodkapje
Thuis had ik al een gokje gewaagd welk cijfer we zouden vinden om in de formule te kunnen proppen. Na lang zoeken vonden we echter een ander cijfer. Na nog langer zoeken vond uiteindelijk Lady Cachetta de listig verborgen cache. TFTC.

mystery25911. WMR Kasteelgaarde Extra 2 by Team-Roodkapje
Projecteren is mijn lust en mijn leven en 37 meter verderop vonden Lady Cachetta en ik de cache. TFTC.

mystery25910. WMR Kasteelgaarde Extra 1 by Team-Roodkapje
25914bDegene die het paste wilde hem niet aantrekken. Ikzelf leef op te grote voet daarvoor. Het was overigens wel Lady Cachetta die de grappige cache ontdekte hier in de regen in het bos nabij Rhoon. TFTC.

traditional25909. SV 't Trefpunt by Mandy&Mario
Het viel niet mee om het Trefpunt te treffen. Lady Cachetta en ik troffen het namelijk niet, dat we na een verkeerde aanvliegroute op 15 meter van de cache aan de verkeerde kant van een sloot stonden. Dat schoot dus niet op. Na een flinke rondwandeling stonden we op het juiste punt en daar troffen we het wel, want het slotje stond open. Zo konden we snel loggen. Wel onder een paraplu om het logboek droog te houden. TFTC.