24-09-2017

Wandelen door de weilanden in Midden-Delfland. Samen met Bionda. Caches zoeken die gelegd waren door iemand met 'humor'.

 

mystery25901. Boeren Bonus by Mick_Hall & Bam_Hall
25901smileyGezond boerenverstand. Dat werd gevraagd van Lady Cachetta en mij om deze bonuscache te vinden. Wij hadden daarvoor alle ingrediƫnten voor een succesvolle afsluiting van een zonnige middag in Midden-Delfland bijeengeraapt. Maar daar kwam de CO weer met zijn humor.
Na de berekening of wat daar voor doorging, konden we niet geloven, dat de cache daar lag waarheen de pijl van mijn GPS-apparaat wees. De checker bevestigde onze bange vermoedens. Gelukkig liep er een jongeman in overall rond bij de boerderij en volgens ons verveelde hij zich. Prima dus. Kon hij even de cache wijzen.
Hij wees inderdaad. Naar de cache in het geriefbosje op 200 meter. Die hadden we echter al gevonden.
Verder had hij geen idee en verdween in de boerderij. Intussen zochten wij naar mogelijke verstopplekken. Die waren er wel, maar geen cache. Net toen we het maar wilden opgeven, kwam de jongeman naar buiten samen met de boer op zijn scootmobiel.
De boer wist uiteraard de cache te liggen en samen met hem erheen. Wat bleek? Precies de plek waarheen mijn GPS-apparaat had gewezen. Dus berekening toch goed. Checker niet. Wij konden er met ons gezonde boerenverstand niet bij, maar de cache was gevonden. TFTC.

25900traditional25900. Slootje Springen by Mick_Hall & Bam_Hall
smileyBoudewijn vroeg mij een jaar of 7 geleden om samen met hem de multi-cache Slootje Springen te gaan tackelen. Prima idee, maar het is er nooit van gekomen. Hij had altijd wel een smoes om er onderuit te komen. Zelf ben ik ook bepaald geen fierljepper, dus heb ik het maar laten zitten.
Vandaag met Lady Cachetta durfde ik het wel aan, temeer daar uit de beschrijving bleek, dat het aspect slootje springen was verdwenen uit de cache Slootje Springen. Weer een staaltje humor van de CO en daar bleef het niet bij. Bij het bruggetje over de Zweth zochten wij ons suf naar een nano. Uiteindelijk vonden we de nano, maar niet waar we die verwachtten. Maar het ergste moest nog komen bij de bonus. Lees daar maar verder. TFTC.

multi25899. Banjeren met Bam by Mick_Hall & Bam_Hall
smileyAmbachtsheerlijkheden, dat klonk best aanlokkelijk. Vroeger in de middeleeuwen had je hier veel van die eigengereide gemeenschappen die hun eigen boontjes dopten, maar wel belasting moesten betalen aan de leenheer die de baas was van de heerlijkheid.
Vandaag de dag bevonden Lady Cachetta en ik ons in de gemeente Midden-Delfland en banjerden deze multi langs de Oostveenseweg. Ook leuk. Zeker toen we de cache vonden. TFTC.

multi25898. Koetjes Kijken by Mick_Hall & Bam_Hall
25897smileyBij de startboerderij zag Lady Cachetta meteen al een koetje. Dat gaf hoop op meer. Helaas niet. De koeien hier in Delfland bleken dun gezaaid. Wij richtten ons daarom maar op de multi die ons vlakbij de verzonken snelweg A4 bracht. Veel water hier, dat voortdurend wordt rondgepompt om de A4 droog te houden.
Met enige logica konden we beredeneren bij welk wp de cache zou moeten worden gevonden. Ter plekke moest wel behoorlijk worden gezocht. Gelukkig werd mijn oude stramme rug ontzien doordat Lady Cachetta zich opofferde door de modder te kruipen. TFTC.

traditional25897. Mick's Micro by Mick_Hall
smileyTsja, daar liepen Lady Cachetta en ik naar een micro te zoeken in een geriefbosje. Daarvoor hadden we het grasgroene land, dat wel eens mag worden gemaaid, overgestoken evenals een balkje over een slootje.
Het vinden lukte niet echt. Veel verstopplekjes voor een micro op dit eilandje met een stuk of 10 wilgen in staat van ontbinding. Uiteindelijk toch raak en toen begrepen we dat de CO een ware grapjas is. Later op de dag nog meer humor van zijn hand. TFTC.